Промена на MAC-адреса?

• Креатор на темата Креатор на темата TomErulz
  • Време на започнување Време на започнување
Теоретски е можно, ако сте на ист node и ако другиот има соодветен модем (било 4200Е или некој хакнат 5100Е). А може и да е крадење од МОБИ :)

Ова ќе да е поверојатно. Сите ќе не е*** дури не се донесе некој закон за тоа дека треба надворешна компанија да врши мерење на трансфер.

И МТ нет и каблоскиве, па може и он.нет исто прават.

Пред еден месец и мене ми се случи во рок од еден саат да ми отидат 1ГБ со исклуцен компјутер, ама имале проблем со бројачот тогаш па им реков "јас се исплашив некој да не ми ја клонирал мак адресата и да краде" а тие ми кажаа дека тоа не е можно оти освем мак адреса имало и други шифри и сериски броеви...

Пред еден месец и мене ми се случи во рок од еден саат да ми отидат 1ГБ со исклуцен компјутер, ама имале проблем со бројачот тогаш па им реков "јас се исплашив некој да не ми ја клонирал мак адресата и да краде" а тие ми кажаа дека тоа не е можно оти освем мак адреса имало и други шифри и сериски броеви...

Проблем имаа со бројачот кој што потоа беше саниран и бројките на крај во сметката беа реални (според она што го пресметав поточно изброив со мојот бројач).

Мислам дека секоја мрежна картичка има посебна МАС адреса. Значи ако има во иста мрежа 2 картички со исти МАС адреси ке си сметаат. во превод ако некој ја има твојата МАС адреса на неговата мрежна, иста интерент конекција, без проблем може да ги користе твојот јузер и пас, а со тоа да се представува како тебе. Имаше еден проблем пред некое време... Во една продавница во Бт имаа донесено околу 100 мрежни со иста МАС. (преку интерет се поврзува преку TCP/IP така да не е страшно) Маката беше само да не се погодат 2 мрежни со иста МАС адреса во иста локална мрежа.

tocno so toa se zanimavam vo posledno vreme, vo potraga po kradcite na internet. kako i da e za site provajderi sho internetot go delat preku IP i MAC adresi kradenjeto e vozmozno dokolku se znaat MACot i soodvetnoto IP za nego. Ako veke se desi vo edna LAN mreza da se desi dve mrezni so isto IP i MAC togas sve ke e normalno so isklucokot na zagubite (okolu 20% na internet) pingot kon istoto IP (na koristnikot) ke vraka dvojno paketi.
Preporaclivo koga ke osetite deka vi podzabavuva internetoto ili pak skype0ot ili MSNot se isklucuvaat(najdobro se gleda koga slusas muzika od internet) togas se javuvate na podrska (se nadevam deka si ja zasluzile pozicijata) i kazuvate deka ve kradat so preporaki da se fane so pobrzo "kradecot" ili ako ste na limited internet (ostanuva uste malku download) barate zamena na samata mac adresa (koja kradecot ke ja nema)

:D da be ime uste da ima oni popametni od site drugi :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom