Професори кои не си ја вршат својата работа

• Креатор на темата Креатор на темата Laze_14
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 октомври 2008
Мислења
48
Поени од реакции
1
Дали имате професор кој ви предава некои предмет, но сепак не се грижи доволно за да си ја сврши работата која му е предвидена. Нема дисциплина на часот, а поради тоа и тоја самиот неможе да предава, а камоли да испрашува(сите тогаш ке избегаат во WC - се разбира без прашање). Можеби и намерно не му се предава лекција - го мрзи, а сепак зима иста плата како и професор, кој ке те научи многу, а и дома се спрема за да ти презентира тоа......Пишете мислење во врска со ваа тема....

Дали имаме?:)
Подобро да прашаш дали немаме...Имам и тоа како, многу такви.Вика исклучувајте мобилни, а него му ѕвони, вика нема доцнење а и такви ги има што редовно доцнат по 15 минути.Некои влегуваат со цигара од пауза на час.Имам неколку што предаваат лекција 5 минути, а после си чепкаат нешто на лап-топ.Многу такви има.

Eve sto se sluci vcera na predavanje. Profesorot objasnuva nesto, site go gledame kako telinja, asistentkata go prekinuva i go objasnuva toa tocno i togas profesorot se vrti nakaj nas i vika epa dobro deca taka e. Pa sea ti vidi dali toj treba da bide profesor.

Дали имате професор кој ви предава некои предмет, но сепак не се грижи доволно за да си ја сврши работата која му е предвидена. Нема дисциплина на часот, а поради тоа и тоја самиот неможе да предава, а камоли да испрашува(сите тогаш ке избегаат во WC - се разбира без прашање). Можеби и намерно не му се предава лекција - го мрзи, а сепак зима иста плата како и професор, кој ке те научи многу, а и дома се спрема за да ти презентира тоа......Пишете мислење во врска со ваа тема....
имам но за жал само една , нова е и глупичка е другите ми се престроги, значи нема зборење на часови и затоа е тишина, си предаваат и испрашуваат стандард секој час, нема за време на час идење во wc :)

има има... ама сега почна да се вразумва и тој... :pos2:
и незнам шо ке прам... :vozbud:

Eхеее има такви професори со лопата да ги ринеш.Повеќето професори никогаш во животов не раскажале една лекција, секогаш поинтересен им е муабетот со тие што седат напред или консултациите со машките од клас како да типуваат за да фатат спортска:pop:.
Едноставно не знам како уште не сфатиле дека не секој е роден да биде професор.:uvo:

Секоја чест за професорите што навистина се трудат на што е можно подобар начин да ни ја предадат материјата, со посебна почит сум кон нив.

Ах има полно вакви доаѓаат на работа само заради разонода и да читнат некој весник..

Има такви професори, посебно професорите по Ликовна култура, што само ке ти каже што да црташ и ке си оде ке си чите весник. Има и други професори сега зависи во какви школа во Струмица има си такви посебно професорот по Ликовно и Физичко, а исто така во 1ва година имав еден стручен предмед кој професорот само ке издиктира лекција ни да ја раскаже да објасне ке ја издиктире и толку после седиме другото време од часот.

имам таков професор...на час си предава онака малце сложено и сите го гледаме како телиња....и секоја година сум кај него на полагање освен лани...зато шо паметниот си држи дома приватни часови..и ко ке одиш дома одма се е јасно..на часови не го предава добро за да плакаш кај него...и лани ми рече 50 евра 5 часа до испито имаш и ке поминиш....а дисциплината е супер мислам онака како шо треба....но не си ја врши работата како шо треба да можи да си зема и плус приватно...

Кај мене на факултет има од сите по малце....од оние што не си ја вршат работата, шо знам, има еден што мислам не гледа како конкуренција и несака да не научи туку сака да не заебе, да докаже дека тој знае поеќе и сл....барем јас имам такво чуство.

Кај мене у гимназијата ги има многу, не се во толкава бројка штио можат да се избројат на прсти...
Професорите треба да се тие што ке ни дадат волја за учење, а не одбивност...
Лично мене нај ме нервира кога некој професор сака да му наштети на некој ученик(поради наводно незнаење а уствари е некоја работа кај ученикот која не му се допаѓа на професорот)
така, кај нас у честа е појавата "фаќање на око", така што некои ученици по цело време се трудат за посакуваната оценка, а некои уопште со прст не мрднат, и пак добијат исти оценки... се тоа заради личното задоволство на професорите

секако дека има.....ќе го наведам професорот по Јавно мислење...тапа е...не знае што збори, си збори на носот, од една тема преминува во друга, без обајснување, едноствано неразбирливо, нејасно, а уште бетер му е асистентката која во 1 мин милион пати кажува "значи" и цело време чита од книгата....а за каснење....каснат и по 45 мин и онака си ги чекаш и плус не пуштаат други да куцаш:tapp:

Таквото однесување на професорите е резултат на вашето погано домашно воспитување!

Која е потребата да урлате како недоделкани? Да бегате од часови и да се расправате неосновано? Па кој да ве трпи?

По школите очајно недостигаат кубењето на зулуфи, магичните стапчиња за тепање прсти...а богами и педагошкото во професорите...

Па тоа е веќе нормална појава во школите, фолијата (било принтана или на рака пишувана) на графоскопот и ние си препишуваме. Е сега на факултет разликата е во тоа што предаваат од слајдови на проектор.

Дали имаме?:)
Подобро да прашаш дали немаме...Имам и тоа како, многу такви.Вика исклучувајте мобилни, а него му ѕвони, вика нема доцнење а и такви ги има што редовно доцнат по 15 минути.Некои влегуваат со цигара од пауза на час.Имам неколку што предаваат лекција 5 минути, а после си чепкаат нешто на лап-топ.Многу такви има.
Немам што да додадам. И кај нас - исто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom