Продажен агент во "Mладинска Книга"

• Креатор на темата Креатор на темата Beck's
  • Време на започнување Време на започнување
Значи видов на најдиработа дека ова фирма бара продажен агент и ме интересираше дали некој знае искуства со ова фирма или со овој вид на професија.

Дали вреди да се проба?
Тие постојано си бараат ако сега прв пат го гледаш огласот значи не си читал огласи до сега. А тие фирми што постојано си објавуваат едни исти огласи и тоа за работа на процент мислам дека се работи, според мене не се вредни да си го трошиш времето. Ама тоа е само мое мислење ;)

ova ti e rabota koja sto ke bides vrzan mnogu vreme za da pocnes da zarabotuvas a i kako sto kazaja pogore bara mn trcanje i knigite sto gi prodavaat vo makedonska kniga onie pogolemite na koi sto imas pogolem procent se dosta skapi taka da moras da se potrudis za da prodades no ako si odlucen za komercijalist probaj. jas sakav da probam bev na interviju i se otkazav bideki si vrzan dolgorocno so rati na knigite se sam rabotis uplakas rati vo banki izvestai ...................i kup drugi raboti a patem moras sekogas da si nasmean i da zboruvas i kazuvas i koga ne ti e do zboruvanje sepak so sreka!

Aко си заинтересиран за комерцијалист, батали вакви сомнителни фирми.

Гледај да влезеш во Алкалоид, Скопска Пивара, Прилепска Пивара, Макпрогрес.

И комуникативен треба да си, ако си намќор џабе, ич не се труди.
Е сега и ти ги погоди фирмите кај што скоро невозможно е да влезе ако нема ептен јака врска или мајка татко кои работат таму а се пред пензија па со нивното заминување фирмите кои ги спомна им дозволуваат да вработат еден човек по нивна желба.
Во МК нема ограничено време за работа ама минимумот месечно е да се продадат 8 енциклопедии (тие од ~4000 ден). Тешко е да се продаде бидејки се скапи и оние кои купуваат си купуваат од старите членови, на новите членови им останува да ги убедуваат оние кои не сакаат да купат и евентуално некој кој прв пат слуша за МК, Најчесто се продаваат на рати и ретко кој ке ја плати книгата во кеш пошто е релативно скапа (за некој тоа е пола плата). Фирмите се премногу запознаени со МК дури и им здосадува на вработените од презентациите на застапниците, но ако се успее да се создаде база на постојани купувачи, тогаш капнува некој денар повеќе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom