Продавам - Купувам

• Креатор на темата Креатор на темата [acko]®
  • Време на започнување Време на започнување
Го земав кутрето на подарок, убаво легло, да си го чувам за себе и ако можам да земам пари од леглото добро, ако не ништо ќе ги подарам, зашто да давам 300+ евра кога ни ќе продавам ни ќе правам фирма, ако сака да си земе куче од одгледувачница нека даде, нека си чува, ако не нека дојде нека ги види ако му се допаѓаат нека си земе.

Нема секој 300+ евра за куче, барем тоа е мојта причина, зошто не земав од одгледувачница.
Абе во ред дечко, не е проблемот во тоа што си го спарил кучето, туку проблемот е во тоа што не им вадиш педигре на малите кученца, тоа е проблемот.
Знам дека нема секој да даде 300+ евра за куче, али педигре да извадиш кошта 10 евра, и ако имаат педигре можеш да ги продадеш за минимум 100 евра.

А реално гледано ако некој човек нема 100 евра да плати за куче, тогаш јас не би му ни дала да чува куче, бидејќи месечно само за исхрана треба по минимум 2.000 денари да одвојува (зборам за Хаска).

Абе во ред дечко, не е проблемот во тоа што си го спарил кучето, туку проблемот е во тоа што не им вадиш педигре на малите кученца, тоа е проблемот.
Знам дека нема секој да даде 300+ евра за куче, али педигре да извадиш кошта 10 евра, и ако имаат педигре можеш да ги продадеш за минимум 100 евра.

А реално гледано ако некој човек нема 100 евра да плати за куче, тогаш јас не би му ни дала да чува куче, бидејќи месечно само за исхрана треба по минимум 2.000 денари да одвојува (зборам за Хаска).
Проблемот не е дека неќам да им извадам, туку не сум запознаен, јас кучето го земав за да си го чувам, и од тебе слушам дека е 10 евра. Пиши ПП.

Проблемот не е дека неќам да им извадам, туку не сум запознаен, јас кучето го земав за да си го чувам, и од тебе слушам дека е 10 евра. Пиши ПП.
Ако твојата Хаска (мајката на леглото) и мажјакот Хаска со кој што си ја спарил имаат педигре, можеш и на малите кученца да им извадиш педигре.
Да ја исправам мојата грешка, вадење на педигре не е 600 денари, туку 1.000 денари.
Но ако им извадиш педигриња на кученцата, ако продадеш кутре за 50 евра, ќе бидеш 2.000 денари во добивка, или 100 евра ако продадеш ќе бидеш 5.000 денари во добивка.
Еве ти линк, за подетални информации како да извадиш педигре јави се на телефоните во линкот.
http://ksm.org.mk/ценовник/изработка-на-родовник-по-куче/

Лу, родовникот веќе одамна не кошта 10 евра :) за да извади легло му треба потврда за парење и педигре на мажјак, оценски листи и мислење од судија за леглото. Не е како што беше.

И да, проблемот е во парењето, а причината и сама ја напиша понагоре, уште пострашна е реалноста на која се дискутира на другата тема.

Лу, родовникот веќе одамна не кошта 10 евра :) за да извади легло му треба потврда за парење и педигре на мажјак, оценски листи и мислење од судија за леглото. Не е како што беше.

И да, проблемот е во парењето, а причината и сама ја напиша понагоре, уште пострашна е реалноста на која се дискутира на другата тема.

Знам дека се поскапени цените за вадење на педигре (родовник) затоа и ја исправив мојата грешка во погорниот пост :)

Здраво дечки, сакам да купам Хаска, знае ли некој колку е цената на машко куче (хаска) старо околу 35 дена, има ли некој да продава, некој совет околу чувањето, дресирањето?
Povelete za rezervacija na mali HASKI stari samo 5 dena 078/308644 KIRE!

Има некој да продава доберманчиња? Ме интересира како се движат цените!

Знае некој како се движат цените за германски овчар? мислам за мали кученца 1 месец 2 стари

Знае некој како се движат цените за германски овчар? мислам за мали кученца 1 месец 2 стари
На 1 месечна возраст е премногу рано за да се одвои од мајката ... минимум возраст за одвојување е 1,5 месец, а ако се почека до 2 месеци ќе биде најидеално.
А за цената зависи од квалитетот на леглото.
За квалитетни примероци минимум 200 евра ... просек од 200 - 400.
Околу 150 евра, онака просек / подпросек.
А испод 100/150 - повеќе ќе личи на џукела отколку на Г.О. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom