Procesor

• Креатор на темата Креатор на темата Goran00
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 декември 2017
Мислења
103
Поени од реакции
11
Koj procesor da go kupam AMD VEGA RYZEN 3 2200G BOX ili Intel I3-9100F 3.6G 1151 BOX

Koj procesor da go kupam AMD VEGA RYZEN 3 2200G BOX ili Intel I3-9100F 3.6G 1151 BOX
Ryzen 3 2200G има интрегрирана графичка и тоа доста добра како GT 1030 која кошта околу 5000 ден на ново.
I3-9100F нема графика. Ако веќе имаш графичка карта можеш и со I3-9100F да одеш.
Ако немаш графичка оди со Ryzen 2200G.

Ако ти треба за канцелариско работење земи Ryzen, има вградена графичка. Ако ти е за игри земи го Intel, секако ќе треба и посебна графичка картичка да купиш.

Sent from my Redmi

таа графичка а била, а не била. Колку слика од windows да дава. За игри не е баш. Не ти треба надградба на процесор за таа.

Znaci sakas da kazis mojata graficka ic da ne ja stavam dovolna si e taa od Ryzen 3 2200G

Znaci sakas da kazis mojata graficka ic da ne ja stavam dovolna si e taa od Ryzen 3 2200G
што процесор имаш сега, ако ти е само за игри, со таа графичка, не ти треба јак процесор. Собирај пари за нешто појако.
ако сакаш евтина надградба за игри да направиш тогаш ryzen земи го, каде каде е подобар за игри од таа графичка. не мора ич да ја ставаш тогаш

графичката може кантер да ти врти само, ништо више, боље амд-то да го земеш што има уградено графика а таа што ја имаш у канта

подобро кажи што процесор имаш сега, оти ако смениш со друг најверојатно ќе ти треба и нова матична плоча и рам меморија.
па можеби по ќе ти се исплати на старо процесор или графичка да земиш.

Tocno sakam da zemam i nova maticna ama prven sakav da go odredam procesorot.Mislev eden od ovie dva.A inace nemie bas za igri ama nee loso da moze da se izigra i nekoja igra od ponovite ne tolku zahtevni.

Tocno sakam da zemam i nova maticna ama prven sakav da go odredam procesorot.Mislev eden od ovie dva.A inace nemie bas za igri ama nee loso da moze da se izigra i nekoja igra od ponovite ne tolku zahtevni.
Тогај дефинитивно оди со Ryzen 3 2200G. Земи си најефтина А320 матична и 2x4GB ram. 2x4 подобро ќе раборе од 1x8 рам. Мој другар ја има истата конфигурација и е супер. И обавезно да си земеш едно SSD не помало од 240 GB.

а што имаш сега. ако имаш некој i3 или нешто друго постара генерација подобро на старо i5 или i7 нешто иста генерација земи, а остатокот од буџетот дај ги за графичка дали на старо дали на ново

Majstorista.... da e nesto za cekan i bonsek jas sum tuka ama za ova...memorija,graficka,ramovi i vragovi sum duduk.
Sto jas da smenam na mojov zatoa sto e spooooor kako vozot za Bitola. Sega od tuka da se prefrlam vo gradovi i sela ke cekam 5 minuti da vrti.Ako odam za na Vejzbuk ke cekam i 10-15 minuti. Drugo ne uklucuvam igri ne znam sto se.

Majstorista.... da e nesto za cekan i bonsek jas sum tuka ama za ova...memorija,graficka,ramovi i vragovi sum duduk.
Sto jas da smenam na mojov zatoa sto e spooooor kako vozot za Bitola. Sega od tuka da se prefrlam vo gradovi i sela ke cekam 5 minuti da vrti.Ako odam za na Vejzbuk ke cekam i 10-15 minuti. Drugo ne uklucuvam igri ne znam sto se.
Смени го комплетно се ново сосе кутија нова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom