Пробугарски владини превирања

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
"Smrdi" li proBugarskata "zicka" vo nashata vlada so najnovite slucuvanja vo nekoi mnogu bitni ministerstva za Makedonskata kauza,potocno so slucuvanjata vo ministerstvoto za odbrana kade se pojavija nekolku devijantni pojavi od shvercot so oruzje preku Bugarski firmi do ova podolu:

-Министерството за одбрана в понеделник ќе го слави денот на бугарските вооружени сили - 6 мај. За апсурдот да биде поголем, прославата ќе се одржи во Домот на АРМ, во центарот на Скопје.
Министерството за одбрана овој "спектакл" го организира заедно со бугарската амбасада во Скопје. Очекуваат стотина гости од македонската политичка и бизнис елита.
За Министертвото за одбрана нема ништо лошо во тоа што ќе ја славиме бугарската армија. Во духот на евроатлантизмот и добрососедските односи, Министерството заборави дека Македонија во историјата беше окупирана токму од бугарските вооружени сили.
Од таму негираат дека се организатори на забавата и концертот на бугарскиот воен оркестар. Велат дека прославата ја организира бугарската амбасада, а министерството учествува само со салата на Домот на АРМ.
- В понеделник во посета на земјата ќе дојде бугарскиот министер за одбрана. Тоа коинцидира со Денот на бугарските вооружени сили, па бугарската амбасада во Скопје дојде до идеја да организира концерт. Ја побараа салата и ние им ја дадовме - велат во Одбрна.
На концертот, покрај бугарскиот министер за одбрана Веселин Близнаков и неговиот домаќин, македонскиот министер за одбрана Лазар Еленовски, сигурно ќе присуствува и бугарскиот амбасадор Михо Михов. Останатите поканети го немаат потврдено учеството.

Ajshe od Dzepchiste zbori potecno makedonski od majka ta na Elenovski, a obete se albanki, sto poveke sakame od nekoj takov, koj voedno e krvnik na Makeodnija t.e komunjar od SDSM odnosno nejziniot satelit za kontrola na vlasta (NSDP).

Gvujo go preporaca,sedele zaedno vo klupa.:)

Бугарофилството си е присутно. Точно. 100 пати на форумов реков дека ДПМНЕ треба да се исчисти, ама не се чисти...

Abe pa ce mi ja zatvorat i ovaa tema da go eam ne se zaebavaj,tuku kazi neshto,gugni de za potegov na Ministerstvoto za odbrana.:)

На ти по темата:
Ако е така како што пишува весникот или она кое што си го цитирал, ќе биде навистина без преседан!
Ако Амбасадата на Бугарија барала сала и им ја дале да организираат прослава, тоа е нормална појава насекаде во светот.

Abe neznam dali e senzacija bez presedan ama na eden drug forum se "ubiv" da dokazam deka Bugarite bile fashisticki okupator na Makedonija a ne "osloboditeli" za sega Ministerstvoto za odbrana da mi priredi vakva zaebancija.
Zamisli ambasadorot na Bugarija vo Makedonija nosi isto prezime so onoj podolu na slikata so Hitler.Ne e li malku senzacionalno?:

http://www.stormfront.org/whitehistory/hwr36ii.htm

прво и прво,текстот е така новинарски искривен,што некој да го прочита а нема доволно интелигенција, ќе го свати во најлоша смисла и ќе му легни 'ко кец на десетка во неговите параноични идиотски мисли.
може секој какви што сака заклучоци да донесе од овај текст,и да прави споредби кој кого окупирал, па сега ние да ги славиме.
од ова што го прочитав,а знам дека е 99% срање,заклучив само дека
...дека прославата ја организира бугарската амбасада, а министерството учествува само со салата на Домот на АРМ.
се друго се празни муабети,параноја,леле овие немат пари за тутунарите а прослави организираат...и слично

аа и да....точно е дека бугарите не окупираа (и балистите и сл.) Точно е дека и 500 години бевме под турско ропство и многу лошо си поминавме.....и што има тоа врска?!?! треба да се задушманиме и со турците сега?
свестете се луѓе 21 век сме.со такви малициозни и националистички изјави далеку не стигаме

Poentata shto se slavi denot na okupatorskata Bugarska armija!

се слави денот на бугарските оружени сили.исто како и во германија и италија што се слави тој ден (и нема блага веза со фашизам и окупација)

E dobro de denot na Bugarskite oruzeni sili,samo se prashuvam oti ne se slavat denovite na Amerikanskite,Izraelskite ili Francuskite vooruzeni sili koga ima nivni ambasadi i konzulati vo Makedonija?Kakvi se zaslugite na Bugarskite vooruzeni sili za da im se slavi "denot" tokmu ovde vo Makedonija so pompezni najavi i prisustvo na vidni licnosti.Pa neka si go slavat denot vo Bugarija be sho majka baraat ovde da go slavat?

http://en.wikipedia.org/wiki/Bulgarian_armed_forces
у курац ќе испадни дека татарите ги бранам :) еве овде пишува дека поради тоа што патрон светец на армијата им бил св.Георги, тоа им е национален празник-празник на вооружените сили
значи нема врска со нивното фашистичко минато,окупацијата на македонија и слично
едино ми е срам шо именденот ми го сквернават мамата татарска смрдена

а тоа зошто овие другите не слават....шознам...ваљда не побарале....тешко да ги одбиевме америте :) а не бери гајле, ACM (American Corner Macedonia) си ги слави сите празници американски,и на нив има видни личности од македонскиот и американскиот живот

Abe vaka ispaga deka nemash nishto protiv slavenje na Bugarski armiski denovi vo Makedonija,drugo ne bi znael shto da pomislam.A shto bi rekol za imeto na Bugarskiot ambasador i slikata na generalot od linkot shto go postirav?

уау! исто презиме имаат......тоа мора да значи нешто.....:):):)
доста жити се со теории на завера!
гарант хитлер и чудовиштето од лок нес стојат позади ова
а глобалното затоплување....тоа дедо мраз печката на тројка ја оставил
од што не знаете за што да се фатите и си измислувате работи

Abe sega ne e bash zavera,ama "kaj shto ima cad i ogan ima",tuku arno ti tekna cekaj da ispitam sho dete e ovoj Mihov kaj nas.:)

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom