“Проблемот на Грците со нашето име, и притисоците што ги трпиме за негова промена“

• Креатор на темата Креатор на темата InternetMR
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
Веб-сајт
uk.youtube.com
Во понеделник, на 03.11 во 12.00 часот во просториите на КИЦ (Културно Информативен Центар) во Скопје, спроти ГТЦ, ќе организираме отворена маса, трибина, платформа - наречете ја како сакате, на тема “Проблемот на грците со нашето име, и притисоците што ги трпиме за негова промена“.
Целта е реално и од научен аспект, да се согледаат сите аспекти на овој проблем, како и да се посочат решенија и излезни сценарија. Но, сето тоа без странски платеници, инфилтрирани предавници и лукративни политичари.
Целта е да се направи вистинска трибина, а не монтировка од типот на трибините и платформите што досега ги гледавме.
До овој момент договорени се на трибината да земат учество:
Професорката Вилоета Ачковска,
Професорот Далибор Јовановски,
Новинарката Мирка Велиновска,
Режисерот Борис Дамовски,
Политичкиот аналитичар Емилија Гелева,
Аналитичарот од САД Умберто Паскали,
Новинарот Миленко Неделковски,
Професор Ѓорѓи Иванов.
Се надеваме дека на поканат ќе одговорат и Професорот Саркањац и студентите од групата на Професоротр Шкариќ.
Ќе бидат поканети и главните протагонисти на последната трибина во Александар палас, Љубомир Фрчкоски и Радмила Шекеринска, за да можат да ги спротистават своите ставови.
Трибината ќе биде отворена, со можност за учество на сите граѓани што ќе дојдат.

bi trebalo da e interesno, posebno me zanima ako dojde sarkanjac negoviot stav. se nadevam deka ke ni ovozmozis tuka na kajgana podetalen izvestaj od debatata.

Lele i frcolina ke bide:pos2:sakam da go zakopat gremlinot.ama nemise veruva deka ke dojde ani onaaaaa radojka.

незнаеме дали најавиле учество, битно е дека добиле покана и дека цел јавност знае за поканата па нивно е сега дали ќе дојдат
инаку се гледаме таму позз

А, најавиле ли присуство Љ.Д.Ф и Шекерка?

Тамо каде што се работи со голи факти..тие немаат три чисти..затоа што ќе бидат „растргнати„ од присутните граѓани..
Не верувам дека тука ќе дојде и најекспонираниот и ептен „мудар„ ..киро ФИРОМСКИ..оти конечно ќе (ни) објасни..колку е тоа ДАВАМ ИМЕ САМО ЗА 2 МЕСЕЦА..а минаа само 17 години..овоземски..разбира се..!!!
:toe:

ијас неверувам дека би имале лице да се појават оти :tapp: :tapp: :tapp: за нив :icon_bigg

Јас ке бидам таму.
Кој има профил на YouTube, нека ја рашири веста.

исто така и по блогови нека се рашири
на myspace од вчера веќе ја шириме веста

na youtube veke se informinani :toe:
i na nekolku blogovi
treba da se pusti mail do televiziite
posebno na utrinskite programi

на миленко форумот веќе почнаа форумџиите да најавуваат свое присуство, па може ли и овде да се преброиме?
Кој од фоумџиите ќе дојде во понеделник?

Ајде, повелете напишете се

кога се работи за некоја работа од лична корист сите трчаме за први да појдиме, но кога се работи за Македонија поинаку одат работите, се организира отворена трибина каде што секој може да си го каже своето мислење па така на неколку дена пред настанот сите се силат одиме ова она вака така и ден-два пред настанот сите молчат ја игнорираат темата како никогаш и да не постоела
трибината без мене или без некој друг посетител сепак ќе се одржи, но барем да не зборуваме напразно, кој неможе да присуствува немора да се фали со свое присуство туку нека раскаже наоколу па може некој што го интересира и ќе може ќе појде и ќе даде свој придонес

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom