Проблеми со Windows XP

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
Пошто мислам дека нема ваква тема, решив да отворам една
А сега да си прашам јас тоа што сакам, иако не е за во оваа тема :)

Инсталирав XP од почеток и при првото подигање и покажување на десктоп околината (после инсталирањето на драјверите за плочата и графичката) ми се појави оваа грешка....

cli.exe - Application error

The application failed to initialize properly (0x0000135). Click OK to terminate this application.

Е сега ... на нетов го најдов ова ...

CLI.EXE is a Catalyst Control program for your ATI video card.
The CATALYST™ CONTROL CENTER requires that Microsoft's .NET Framework Version 1.1 be installed. Without .NET Version 1.1 installed the CATALYST™ CONTROL CENTER will not launch properly, and the user will see an error message as a result.

Му се случило на некого вакво нешто?

eoe

oxygenne напиша:
Па како што ти кажува на нет, инсталирај си фрејмворк и види дали и понатака ке ти ја јавува грешката
http://msdn.microsoft.com/netframework/downloads/framework1_1/

Хеј :D данке за CD-то
Абе си инсталирав јас тоа и сеа не покажува... него ме интересираше зошто се појавуе :? :? :?
Ова не го јавуваше со постарите Catalyst драјвери (имам SL Radeon 9550), туку само со новиве 5.7 верзија :?

What Is the .NET Framework?

The .NET Framework is an integral Windows component for building and running the next generation of software applications and Web services. The .NET Framework:

* Supports over 20 different programming languages.
* Manages much of the plumbing involved in developing software, enabling developers to focus on the core business logic code.
* Makes it easier than ever before to build, deploy, and administer secure, robust, and high-performing applications.

The .NET Framework is composed of the common language runtime and a unified set of class libraries.

Значи новиве драјвери се праени у .NET??? :? :? :? :? :? :?

Aј фак еј. Не ми се веруе :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Праев нешто со крак, со едно програмче, за кое требаше да се врати датата 2 години наназат т.е. на 2003та и ја забораив датата. И го рестартирав и кога гледам во eMule-то ми фалат фајлови што ми биле на пола симнување. Ај нека фалат, ама баш најголемите ли мораше? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Едниот од 1,82 гига имав симнато пола, а од другиот од 1,5 гига 800 мега :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Хелп?

StenmarC напиша:
Aј фак еј. Не ми се веруе :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Праев нешто со крак, со едно програмче, за кое требаше да се врати датата 2 години наназат т.е. на 2003та и ја забораив датата. И го рестартирав и кога гледам во eMule-то ми фалат фајлови што ми биле на пола симнување. Ај нека фалат, ама баш најголемите ли мораше? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Едниот од 1,82 гига имав симнато пола, а од другиот од 1,5 гига 800 мега :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Хелп?

Epa sekoj krak ke go proveruvas so antivirusna, oti posledno vreme pola krakovi se so virusi :) Drugo neznam. Ama toa za vo idnina, a sega... slikaj se :wink:

Abe kako falat ne bi trebalo iako si go vratil datumot nanazad. Sigurno ne ti se iskluceni ili po greska izbrisani? Inaku ne bi trebalo da ima vrska krakot so si go simnal da napravi takov problem.

vardarce напиша:
Abe kako falat ne bi trebalo iako si go vratil datumot nanazad. Sigurno ne ti se iskluceni ili po greska izbrisani? Inaku ne bi trebalo da ima vrska krakot so si go simnal da napravi takov problem.

Не е до кракот. Едноставно ја заборавив датата на 2003та година и кога го уклучив компјутерот пак, видов дека ми ги нема тие фајлови во емуле-то. Пробав со систем ристор наназад еден ден (само толку можеше пошто пред 3 дена го преинсталирав виндовсот), али не сака. Вика cannot be restored to this point :(

Se cudam dali tie fajlovi voopsto gi nema na HDD ili se izbrisani? Oti ako se izbrisani moze da gi povratis, ama ako voopsto ne postojat togas ke gi pustas odnovo.

vardarce напиша:
Se cudam dali tie fajlovi voopsto gi nema na HDD ili se izbrisani? Oti ako se izbrisani moze da gi povratis, ama ako voopsto ne postojat togas ke gi pustas odnovo.

Е тоа не знам :? Има во eMule-to директориум temp, кој моментно тежи 11.8 GB. Мислам да не се таму, ама ... не знам. Чудни имиња. Не го знам добро емулево. Еве ти скриншот....

screen0hu.jpg

Neznam dali moze oti jas ne go koristam voopsto eMule jas si mislev ako se izbrisani od Recycle deka moze nekoi da povratis, a vaka neznam. Gledam imaat forum najubavo ke bide tamu da pobaras ili da prasas za ova moze ima resenie.

http://forum.emule-project.net/

Стенмарк, пробај со програмчиња за враќање на избришаните фајлови.

File recovery angel

File recovery

Не знам колку ќе помогнат за ваква ситуација, но вреди да се проба

Jas mislam deka nema da mu pomognat ovie programcinja. Ako na primer se izbrisani kako sto mislime kako planiras da gi spois vo edno, i od kaj ke znae koj se. Oti kako sto mozam da vidam na slikava dodeka gi simnuva eMule rabotite od internet gi pravi vo nekoj negov format .met i gi deli na pomali fajlovi.

Ај помош околу ова...

Кога ќе го стартовам Windows XP и ќе ми се јави порака Corupted File и после неколку секунди ми се рестартира компјутерот... порано многу често правеше вака и му напраив формат и инсталирав пак Windows и пак почна да заебава... ми вика дека некој хардверски драјвери не се трпат меѓу себе и затоа праи вака... кај да ги барам кој драјвери не се трпат у пм... ај help.. :wink:

vodkamixx напиша:
Ај помош околу ова...

Кога ќе го стартовам Windows XP и ќе ми се јави порака Corupted File и после неколку секунди ми се рестартира компјутерот... порано многу често правеше вака и му напраив формат и инсталирав пак Windows и пак почна да заебава... ми вика дека некој хардверски драјвери не се трпат меѓу себе и затоа праи вака... кај да ги барам кој драјвери не се трпат у пм... ај help.. :wink:

A koj e Corrupted File ???
Mene mi restartirase zaradi drajverite za grafickata. Staviv druga verzija na drajverite i sega se e ok.

hellmind напиша:
vodkamixx напиша:
Ај помош околу ова...

A koj e Corrupted File ???
Mene mi restartirase zaradi drajverite za grafickata. Staviv druga verzija na drajverite i sega se e ok.

Хм, викаш да е до тоа... зашто пред да му напраам формат на комов стаив најнови драјвери за графичката (GeForce FX 5200) симнав од интернет и тогаш почна сам да праи рестарт... и увидов дека е од тие драјвери па му ги вратив старите драјвери и тогаш почна ептен да праи рестарт изглеа дека и новите останале во комот... и напраив формат и сеа инсталирав старите драјвери и во помали ситуации праи рестарт... ај ќе барам соодветни драјвери за графичкава... јебем им матер :lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom