Проблеми со концентрација и учење

• Креатор на темата Креатор на темата slobbo
  • Време на започнување Време на започнување
мемо плус....жем шен...готу кола.....и гуарана(има таблети не мислам на енергетскиот пијалак)само
оваа гуаранава..не претерувајте едно е доволно оти има 180 милиграма кофеин и на тој начин значи психостимуланс.

инаку би го препорачал жен шен:toe: тоа е тоник таман си е го има течен во комбинација со прополис мислам хербавита да не е производител ама не сум сигурен...и секако советите на крусер....

inace onie koi imaat problemi so koncentracijaata imaat "nemiren" um. t.e. od odrredeni grizi nemozat da se fokusiraat kon ucenjeto ili citanjeto. jas znam edna tehnikakoja mene mi pomoga se vika mentalna mapa so zatvoreni oci. znaci se zema prazen list pred sebe i so zatvoreni oci se ispisuvaat site raboti na koi razmisluvaate vo mementot, ngrizejki se za toa kako izgledaat, kakov e rakopisot ili dali se preklopuva napisanoto. od koga ke se zavrsi so pisuvanjeto mozokot ke gi otrgne mislite sto mu poprecuvale da se fokusira zatoa sto cim gi ima tie raboti napisano negde, misli deka se staveni za vo plan vo idnina i nema potreba sega vo momentot da misli na toa. inace ima i druga tehnika toa e gledanje vo odredena tocka odprilika 40 sek do 60 sek. eve soveti ako nekoj gi proba neka pise dali pomognale

inace onie koi imaat problemi so koncentracijaata imaat "nemiren" um. t.e. od odrredeni grizi nemozat da se fokusiraat kon ucenjeto ili citanjeto. jas znam edna tehnikakoja mene mi pomoga se vika mentalna mapa so zatvoreni oci. znaci se zema prazen list pred sebe i so zatvoreni oci se ispisuvaat site raboti na koi razmisluvaate vo mementot, ngrizejki se za toa kako izgledaat, kakov e rakopisot ili dali se preklopuva napisanoto. od koga ke se zavrsi so pisuvanjeto mozokot ke gi otrgne mislite sto mu poprecuvale da se fokusira zatoa sto cim gi ima tie raboti napisano negde, misli deka se staveni za vo plan vo idnina i nema potreba sega vo momentot da misli na toa. inace ima i druga tehnika toa e gledanje vo odredena tocka odprilika 40 sek do 60 sek. eve soveti ako nekoj gi proba neka pise dali pomognale
:aplauz:Браво за постов, прекрасна техника!!!

Доколку планираш да учиш, се препорачува да не користиш компјутер непосредно пред учењето. Значи, после користењето на компјутер, потребни се барем 2 часа пред да седнеш да учиш. Зрачењето на компјутерот влијае на намалување на концентрацијата. Помага и релаксирачка, тивко пуштена музика, и свежо овошје или мултивитамински сокчиња, од оние на растворање што се.

Доколку планираш да учиш, се препорачува да не користиш компјутер непосредно пред учењето. Значи, после користењето на компјутер, потребни се барем 2 часа пред да седнеш да учиш. Зрачењето на компјутерот влијае на намалување на концентрацијата, и сето тоа продолжува до како што веќе реков, 2 часа по престанување на било каква активност на компјутерот. Помага и релаксирачка, тивко пуштена музика, и свежо овошје или мултивитамински сокчиња, од оние на растворање што се.

Хемикалии? Подобро нека земе џус, ќе го освежи.

Хемикалии? Подобро нека земе џус, ќе го освежи.

Во принцип најубаво е лично да си исцеди сок од свежо овошје, но доколку не може, мултивитаминските (како Цедевита) се подобра опција од оние кои се продаваат низ маркетите, кои наводно се од 100% природно овошје.

Ке знаат ...:smir:
Гинко на еси ти е 150 ден,гуараната на еси околу 300,а жен шен имаш на повеке фирми и цената варира во зависност од тоа колку таблети има внатре... Пример на алкалоид е некаде околу350-400 ден со 100 таблети... А имаш и на еси и таблети и ампули за пиење...

А за гуарана и жен шен има и едни кесички за растворање и баш се пријатни за пиење... Тие ти се 20 денари кесичка...

Пробај....:pipi:
гледам дека се разбираш па за совет ако може што би препорачала да земам за концентрација,бидејќи често ја немам и ја губам,највеќе кога сум дома и ми зборат домашните(жената)

Патот под нозе и во некоја читална. Барем тоа е мојата теорија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom