проблеми со екранот на лап-топот

• Креатор на темата Креатор на темата Ska Maniac
  • Време на започнување Време на започнување

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
12.214
Поени од реакции
30.896
Локација
Miklagarðr
Кога го уклучувам лап-топот екранот трепка како да губи слика . Се затемнува цел .Го рестартирам и во наредни 6-7 саата без прекин бутур не му е ....
4-5 пат е веке месецов само после уклучување да трепка додека целосно не се затмни ...
Чаре ???

1.немој да го носиш од соба во соба и дирекно да го пушташ треба да стои да се прилагоди на температурата едно 10 - 20 минути
2.Провери ги драјверите
3.можно е да има проблем со графичката не знаци ако го покажува тоа и дирекно екранот е изгорен

1.немој да го носиш од соба во соба и дирекно да го пушташ треба да стои да се прилагоди на температурата едно 10 - 20 минути
2.Провери ги драјверите
3.можно е да има проблем со графичката не знаци ако го покажува тоа и дирекно екранот е изгорен
за носење не го носам од соба во соба ,ама могуче е да е првото зашто предходно 6-7 саата бил угасен на собна температура кај мене у соба каде што дур ме нема мене многу мали се шансите за да го користи некој друг (чат-пат моите) и затоа да му треба да "загрее ".
Искрено незнаев дека температура на воздух во просторијата толку му влијае и тоа баш на екранот o_O
А за секој случај ке проверам и под 2 и под 3 ;) фала многу

А за изгорен не е зашто после рестартот си тера како нишо да не било

за носење не го носам од соба во соба ,ама могуче е да е првото зашто предходно 6-7 саата бил угасен на собна температура кај мене у соба каде што дур ме нема мене многу мали се шансите за да го користи некој друг (чат-пат моите) и затоа да му треба да "загрее ".
Искрено незнаев дека температура на воздух во просторијата толку му влијае и тоа баш на екранот o_O
А за секој случај ке проверам и под 2 и под 3 ;) фала многу

А за изгорен не е зашто после рестартот си тера како нишо да не било
[DOUBLEPOST=1392663397][/DOUBLEPOST]е сега ако температурната разлика е околу 5 степени нема да му штети но за повеќе штетно е и се оштетува хардверот сега на пример од 30 степени да го однесеш на 15 и да го вклучиш ....
а пробај кога го вклучиш со update на драјверите посебно за графичката

Последно уредено:
2.Провери ги драјверите
da be ova crt televizor e pa ke se prilagoduva...
prvo povrzi go so nadvoresen monitor, da vidis grafickiot cip da ne e problemot. vidi i memorijata izvadi ja i stavi ja pak (ako se 2 moduli smeni im gi mestata).
moze da e maticna, inverter....mogu raboti moze da se ali vaka na forum nemoze da se popravi, odnesi go na servis.

prvo povrzi go so nadvoresen monitor, da vidis grafickiot cip da ne e problemot. vidi i memorijata izvadi ja i stavi ja pak (ako se 2 moduli smeni im gi mestata).
moze da e maticna, inverter....mogu raboti moze da se ali vaka na forum nemoze da se popravi, odnesi go na servis.
не би се сложил прво провери драјверите ако не се они после носи на сервис ЧД

druze lap-top imam znaci ne pc ,taka da nemozam nisto da menjam :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom