Проблем со хард диск

• Креатор на темата Креатор на темата Takak4
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 септември 2012
Мислења
1.282
Поени од реакции
1.136
Веб-сајт
sekojden.mk
Пред една недела компјутерот го осетив почна да вклучува бавно, па понекогаш укопува, во Safemod работи добро. Го однесив на сервис ми рекоа дека е проблем со hard disk оштетен бил, купив нов, а пред тоа 2 дена имав сменето напојување.
Од вчера пак осетив исто така бавно вклучува и црвената ламбичка што стои на предниот дел од компјутерот постојано свети како компјутерот да е закочен а си отвара ептен бавно пример Гугл Хром. Е сега прашањето е. До што може да е сега проблемот и како може да се реше истото?
untitled-png.23069

сата дата или сата за струја кабелчето, исто и на друг сата слот на матичната пробај брцни го

Се што работиш е бавно или само одредени функции?
Ако е се !!! Тогаш може да е и до еден проблем наречен ,,маса,, го имам истиов и го решавам со ставање лепенки(цените во продавниците што ги пишуват) на капакот каде што ми се овара кукиштето!!! Така ми кажаа во сервисот каде што го носам и фала му на бога две години така ми е океј ги менам кога ке приметам дека почнува да станува бавен.
Напомена:Ако ти кочи скроз на се и на реакција на глувче,тастатура!!!

види ја плочата да не имаш кондензатори нешто подуени или слично

Ако е се !!! Тогаш може да е и до еден проблем наречен ,,маса,, го имам истиов и го решавам со ставање лепенки(цените во продавниците што ги пишуват) на капакот каде што ми се овара кукиштето!!! Така ми кажаа во сервисот каде што го носам и фала му на бога две години така ми е океј ги менам кога ке приметам дека почнува да станува бавен.
Хммм... ај сликај ако можеш, не можам да визелизирам каде ги лепиш лепенките.

Пред една недела компјутерот го осетив почна да вклучува бавно, па понекогаш укопува, во Safemod работи добро. Го однесив на сервис ми рекоа дека е проблем со hard disk оштетен бил, купив нов, а пред тоа 2 дена имав сменето напојување.
Од вчера пак осетив исто така бавно вклучува и црвената ламбичка што стои на предниот дел од компјутерот постојано свети како компјутерот да е закочен а си отвара ептен бавно пример Гугл Хром. Е сега прашањето е. До што може да е сега проблемот и како може да се реше истото?
untitled-png.23069
Ова ти е за хард диск.
Имаш програмчиња и за меморијата, пробај и тоа.
memtest86 го имаш на http://www.hiren.info/pages/bootcd
Имаш таму и едно чудо други алатки

Ти убаво 2 години без мака а јас секој месец го носам на сервис.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom