Проблем со рамењата

• Креатор на темата Креатор на темата milegreene
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 април 2013
Мислења
6
Поени од реакции
0
Имаф повреда на рамената 3 месеци болка , а после то 3 месеци еве се ближат рамената ми крцкат многу силно и неможам да продолжам да се бавам со бодибилдинг овие месеци паузираф , имам корситено глукозамин сулфат,со ходритин и мсм ( еве третото шишенце го пијам , две иам испијано) , хиалуронска киселина се разбира во точна доза иако се на билна основа . Чудна работа е то шо при одредено движење ми крцкат и горе градните коски како да се прелапнуват отприлика кај клучната коска (прф пат ми се има десено и еве трај долго време ) . Ми поткрцнуваат и другите зглобој како лактите и зглобојте на рацете понекогаш ,иако употребувам суплименти за зглобојте и омега масни киселини . Кажете во шо е проблемо секаква помош многу ми значи . да не заборам имам само 17 години и не би требало да имам проблеми добро сум упатен ,добро се загревам и правилно користам тежини и вежби . ми треба итно помош фала

играј кошарка, и тегни се на вратило (значи не да се креваш, само држи се на него)
ако нема резултат, обрати се кај ортопед.

17 godini a veke si se sjebal...drugar najubavo da ostais bodibilding i teretani do kaj 20 godini da ne vlagas i da ne krevas tegovi...raboti si sklekovi trcaj si....domasni vezbi vratila...pauziraj od teretana edno 3 godini

склековите дават доста голем страс на рамењата и посебно со мојата тежина па негледам некоја олеснителна околност , шо помлад то побрза регенерација . Никола ќе пробам на вратило ама не вервам да има резултати (фала ) за на ортопед се думам shit се докторите овде ама ако нема чаре ...

склековите дават доста голем страс на рамењата и посебно со мојата тежина па негледам некоја олеснителна околност , шо помлад то побрза регенерација . Никола ќе пробам на вратило ама не вервам да има резултати (фала ) за на ортопед се думам shit се докторите овде ама ако нема чаре ...

epa pauziraj edno dve godini od napinanje...trcaj i praj stomacni...posle toa staj se u teretana

Најубаво отиди одма на ортопед,паузирај од бодибилдинг бидејки може да си нанесеш дополнителни повреди на рамењата и послем да не стапнеш во теретана,затоа најубаво отиди си на ортопед,види што ке ти каже.
Мегувреме истегнувај се на вратило како што ти кажаа погоре,не се кревај само истегнувај се.
Најчести повреди од теретана се на рамото.

веќе 6 месеци не прам движења кој ја предизвикуваат болката али крцкат рамењата незнам од која причина а уште почудно е то со крцкањето и прелапнувањето во клучната коска кај со се делат градите .. :/

веќе 6 месеци не прам движења кој ја предизвикуваат болката али крцкат рамењата незнам од која причина а уште почудно е то со крцкањето и прелапнувањето во клучната коска кај со се делат градите .. :/

Не се лоши сите доктори има и кај нас многу добри доктори кои што знаат да си ја вршат нивната работа, најдобро отиди си на ортопоед ќе те прате на рентген најверојатно и ќе ти каже што е проблемот и како можеш да го решиш.

Не ти е ништо другарче..и ја сум 17 години,година дена се занимавам со ММА и бодибилдинг константно,а 8 години тренирав кошарка...рамењава ми пукаат ненормално многу,+ имам скршено зглоб на дланка,и тие ми пукаат,но не е ништо се дур немаш болки...нормална ствар,докторите ги викаат скокачки зглобови и науката сеуште незнае причини за таквите крцкања,а по тоа незнае ни за лек...едноставно,е прифатено како нормално.Загревај се убаво пред вежбање,почнувај со полесна килажа и пополека зголемувај,и најбитно-ИЗВЕДУВАЈ ГИ ПРАВИЛНО.

nema bolka samo krckanjeto fala mnogu ako e taka mi olesna konechno .
чекај ова го свати од „некој“ што ти искоментирал?
чекај за твоето здравје повеќе му веруваш на некој кометатор одколку на доктор?
имаш 17 години и ти крцкаат зглобовите во рамената и сега полесно ти е дека некој парталко ти рекол дека немаш гаље?

дете имаш 17 години и зглобови на рамена кои ти крцкаат.. не сум медицинско лице ама знам дека тоа не е нормално.
А ти бато гаље си немаш. Абе да сум на твое место утре прва работа на матичен па на специјалиста. Ако не му веруваш на матичниот инсистирај да посетиш специјалист. Барем тие учеле 4 год факс + 7 год специјализација. Ако тие незнаат како што велиш ти, мислиш овој мрсулкото над тебе се разбира повеќе?

Си размислил ти за последици од ова што го правиш. Недај боже повреда да е некоја, можеш многу да изгубиш заради некои средношколски заебанции како теретани и хемија. Сместа на доктор утре и
АПЕЛ ДО МОДЕРАТОРИТЕ ДА НЕ ТОРЕРИРААТ МРСУЛКОВЦИ ДА ДАВААТ МЕДИЦИНСКИ СОВЕТИ.

имаш 17 години и ти крцкаат зглобовите во рамената и сега полесно ти е дека некој парталко ти рекол дека немаш гаље?

дете имаш 17 години и зглобови на рамена кои ти крцкаат.. не сум медицинско лице ама знам дека тоа не е нормално.
А ти бато гаље си немаш. Абе да сум на твое место утре прва работа на матичен па на специјалиста. Ако не му веруваш на матичниот инсистирај да посетиш специјалист. Барем тие учеле 4 год факс + 7 год специјализација. Ако тие незнаат како што велиш ти, мислиш овој мрсулкото над тебе се разбира повеќе?

Си размислил ти за последици од ова што го правиш. Недај боже повреда да е некоја, можеш многу да изгубиш заради некои средношколски заебанции како теретани и хемија. Сместа на доктор утре и
Дечко, ова е форум каде секој може да даде свое мислење. Во "упатството" за подфорумов е јасно кажано дека овде секој може да напише што сака и членовите не треба да ги земаат тие работи здраво за готово туку секогаш да посетат доктор. А би било добро ти да не шерифуваш овде, не гледам по која основа одредуваш кој е мрсулко, кој не е и дали треба или не треба да напише мислење тука.
П.С. И баш затоа што си медицинско лице не знаеш дека има луѓе кај кои се јавува крцкање на зглобовите кое не е ниту опасно, ниту побарува медицински третман.

Абе сељак,и ја го иам истиот проблем и бев и во државна,8ми септември и на крај филип II и сите ми кажаа дека нема лек за крцкањето на зглобовите,и не е никаков проблем.Нема да му пишувам ако незнам.
Ај магла.

zato pishaf ako e taka mi olesna , to ne znachi deka prestanaf da prashvam poiskusni i da dobivam soodvetni odgovori , so koi kje odlucham dali i kako kje prodolzham

Back
На врв Bottom