Проблем со RAM

• Креатор на темата Креатор на темата pumaval
  • Време на започнување Време на започнување

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
598
Мојава кутија... арно работеше...
отварав по 10 програми одеднаш..
денес.. со отворени гугл хром и винамп... ми иде 700мб рам...
коа отварам јутуб ми се преполнува рамот и ми се рестартира компјутерот... чаре???
инаку.. иам виндоус ХП сп2.. и 1гб рам...

вирусчиња дечко...вирусчиња...
^
тоа е најчестиот проблем
у краен случај може да е многу тешка фрагментација на дискот или bad сектори

На такви слаби компјутери, со хром многу тешко.Земи тури нешто шо помалце јаде од рамот

нема врска хромот, јас го користам со 512 рам и плус најмалку 3 програми одеднаш (винамп, скајп итн)

коа отварам јутуб ми се преполнува рамот и ми се рестартира компјутерот... чаре???

А да преинсталираш виндоус.

Незнам ова кај мене нормално е на 64 битен вин седумка на декстоп со мсн и гугл цром до 2GB на рам зема :)

Го имав истиот проблем, вируси се у прашање.
Или исчисти ги или форматирај го компјутерот.

Не е лошо да го однесеш ком..кај некој вулканизер да го идува внатре со компресор..затоа сто може да е полн со прашина и се му смета.Јас еднаш месечно го дувам и никаков проблем си немам

Како прво компјутерот не се рестартира ако рамот е целосно искористен. Во XP покажува доле со еден pop up-low memory bla bla.
Убаво кажа членот погоре може да е од температура. Тоа прво направиго..и да не е поради тоа ништо нема да изгубиш. Инаку не мораш кај вулканизер ..дома со некоја сува крпа или било што исчисти прашината.
Потоа симни hitman Pro скенирај, ќе исчисти вируси итн. И ако немаш некој антивирус симни си avast, norton, nod32 било кое ..

Незнам ова кај мене нормално е на 64 битен вин седумка на декстоп со мсн и гугл цром до 2GB на рам зема :)
WTFFFF??????? 2GB рам за тоа? Не заебавај! За игра да уклучиш колку ќе ти земе? Ја со Fireworks (Adobe), Safari со едно минимум 10-15 таба, и Chrome со истобројни таба, MSN, Skype, Zune (ова јаде), FL Studio, и Ableton Live (и ова јаде ко будала), и 2GB немаше земено. Мора нешо да не е у ред.

Back
На врв Bottom