Проблем со компјутерот [Помош]

• Креатор на темата Креатор на темата RAZ3R
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 август 2012
Мислења
60
Поени од реакции
12
Локација
Во светот на бајките
Може малку помош ? Значи вака компјутерот ми гаси автоматски кога оклучувам некоja игра ја играм 10-15 минути и се гаси сам, после 10 минути треба да чекам за пак да го вклучам ..Мислам дека качува премногу GPU i CPU температура..прво беше проблемот CPU се движеше до 120 му ставив паста на процесорот сега од 60 повеќе не качува .. а компјутерот пак ми се гаси ..сега имам оклучено кајгана и фејс а имам ГПУ температура од 70 степени .. до што е проблемот што ми гаси компјутерот дали може да е до графичката ? имам GeForce 9400 GT 512MB .. Немам кулер на графичката па ми загрева многу, не сум на лаптоп ! Дали може да си ја направам графичката некако ако е до неа .. или да купам нова :S - БЛАГОДАРАМ ! ПОЗДРАВ

Може малку помош ? Значи вака компјутерот ми гаси автоматски кога оклучувам некоja игра ја играм 10-15 минути и се гаси сам, после 10 минути треба да чекам за пак да го вклучам ..Мислам дека качува премногу GPU i CPU температура..прво беше проблемот CPU се движеше до 120 му ставив паста на процесорот сега од 60 повеќе не качува .. а компјутерот пак ми се гаси ..сега имам оклучено кајгана и фејс а имам ГПУ температура од 70 степени .. до што е проблемот што ми гаси компјутерот дали може да е до графичката ? имам GeForce 9400 GT 512MB .. Немам кулер на графичката па ми загрева многу, не сум на лаптоп ! Дали може да си ја направам графичката некако ако е до неа .. или да купам нова :S - БЛАГОДАРАМ ! ПОЗДРАВ

Сам си го најде проблемот. Земи кулер.

и што кога ке земам кулер можам да го ставам на графичката на PC ?
Да можеш...ти треба штрафцигер...моделот на графичката....алхохол и правилниот кулер.

Да можеш...ти треба штрафцигер...моделот на графичката....алхохол и правилниот кулер.
а пример да го однесам на сервис да му стават неможи ? или пак да однесам графичката да си доплатам и да земам подобра со кулер ?

а пример да го однесам на сервис да му стават неможи ? или пак да однесам графичката да си доплатам и да земам подобра со кулер ?
Можеш на сервис да го однесеш ќе ти стаат нов кулер....а незнам дали ќе ти ја вреднуваат графичката ако сакаш да правиш ново за старо пошо ти е малце заебана нели. Во твојов случај јас би зел нова картица али како сакаш.

и јас сакам да земам нова картица значи можам да направам ново за старо имам за давање хард диск од 500гб + графичката и ми се дават уште + 1500 денари ...па можеби ке земам нешто убаво а ?

Сигурен си дека друго ништо немаш ОКЛУЧЕНО?

Сигурен си дека друго ништо немаш ОКЛУЧЕНО?
Сигурен сум beto .. Имам оклучено кајгана и фејс а имам 70 GPU па проблемот е сигурно до графичката да ?

Другарче можеш ако сакаш вентилатор да си залепиш на капакот и да си го уклучуваш на мрзливец кога ќе ти загрева :) :pos:

А да провереше уште еднаш кулер на процесор, кај мене така беше се гасеше на 15 мин проблем откачен кулер наместив како шо треба сега е ок ни паста ништо не ставив.:)

Графичка без кулер како ова ? Или ти самиот ја извади ?

Freedy T. имат графички картички со пасивно ладење (без кулер). Успат RAZ3R и јас го имам истиот проблем до гасењето, кај мене открив дека е до процесорот и напојувањето дури и доколку имаш пасивно ладење на GPU гарант до PSU и CPU е и ова се дешават скоро кај 50 % кај гејмерите (лето е јбг температури над 30 степени). Едино мојш само да го отвориш компјутерот и да е ивчистиш прашината кај кулерите, да ставиш термална паста на процесорот или пак чекај да опаднат температурите на есен :D

Сигурен сум beto .. Имам оклучено кајгана и фејс а имам 70 GPU па проблемот е сигурно до графичката да ?
Сепак провери ја чешмата во купатилото да не капе навечер?

он-топик<-
Мене ми загреваше и ми се гасеше на стариот компијутер дури и со кулер , едноставно неможев да го средам проблемот пробај отвори го компијутерот исчисти прашина и гледај да не ти биде долепен ептен до нешто нека има луфта и ако можеш некое дополнително ладење да му додадеш..
И пак провери да не имаш ОКЛУЧЕНО , скриено нешто ;)

Најубо ти е за да не се мачиш и малтретираш да си купиш еден кулер и да си го поставиш на куќиште ама да дуват навнатре,а не нандвор,така ке го решиш проблемот со загревањето.А и да си го провериш напојувањето,мојт и то да прајт проблем.Ако случајно земаш напојување,земи си со напојување од 550W a не од 400W ....среќно:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom