Проблем со компјутер

• Креатор на темата Креатор на темата chelsea1234
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 април 2014
Мислења
587
Поени од реакции
841
Здраво! Кога ке го оклучам компјутерот за 10-15 минути ми се рестартира сам. Го форматирев пак е исто... Ако знае некој да ми помогне?
Благодарам однапред!

Ми изгледа на проблеми со хардвер, што точно не знам пошто не се разбирам многу, ама според ова изгледа дека имаш проблем со напајање или кулери, ти се зголемува температура на процесорот и се гаси сам ради прегревање. Ја до толку разбирам колега од ФК Челзи, се надевам дека ти помогнав, мојот совет ти е да го носиш на сервис да ти кажат што точно е.:)

Ми изгледа на проблеми со хардвер, што точно не знам пошто не се разбирам многу, ама според ова изгледа дека имаш проблем со напајање или кулери, ти се зголемува температура на процесорот и се гаси сам ради прегревање. Ја до толку разбирам колега од ФК Челзи, се надевам дека ти помогнав, мојот совет ти е да го носиш на сервис да ти кажат што точно е.:)
Благодарам за тоа што сакаше да ми помогнеш :), и јас мислев да го носам на сервис , ама ке почекам и од другите членови мислења

Си го отворил да видиш прашина ова она или дал вртат сите вентилатори внатре ?

1. колку е компјутерот стар
ако е постар од 4-5 години мора да се ишчисти и да се намачка нова паста

2. не ми се верува дека е од хард дискот

1. Меморија или чипсет

2. Напајање

3. Прегревање, провери ги темперартурите со HWiNFO.

види кондензаторите да не се подуени, доколку се голема е веројатноста да е ради нив

Компјутерот е стар 3 години. Прво ке го отворам да му ја исчистам прашинта оти сигурно е многу бидејки го немам чистено од как е купен. Ке ја проверам и темперетурата и после ова ако пак вака прави, во сервис го носам.

3 години не си го отворилo_O треба чистење еднаш во 6 месеци па до година дена.

Исчисти го или со правосмукалка или на бензинска пумпа прашината му смета на кулерот да лади.

Ако ти се рестартира или гаси рандом пример некогаш за 5мин некогаш за 5 саати можеби инсталацијата во кутијата е оштетена. Пред многу години на мене ми ги променија сите делови од компјутерот додека не открија дека било до кабли.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom