Проблем со кочење и црн екран

• Креатор на темата Креатор на темата Мезнаеш
  • Време на започнување Време на започнување
Ако си ја имал таа верзија, ставај 13.4, методот кој ти го објаснив мора да го запазиш.

Јас обично со контрол панел + CC cleaner го средувам стариот драјвер пред да го ставам новиот така да чисто сумњам дека ова ќе делува али ќе пробам .

Јас обично со контрол панел + CC cleaner го средувам стариот драјвер пред да го ставам новиот така да чисто сумњам дека ова ќе делува али ќе пробам .

Ccleaner не е ни 1/10 темелен како алатката, ако се случува пак истиот проблем, ќе ти дадам малце постар драјвер, кој ќе го инсталираш следејќи ја внимателно процедурата која ја наведов, ако и со тој го прави истото останува формат. Ако и форматот не го среди проблемот, нова карта.

Вака сега фала на сите совети што не ги имав направено...ќе видиме дали ќе делуваат ќе ве известам.

А инаку го отворив прееска куќиштето да го исчистам...и викам ај да ја отворам и преградата кај напојувањето....и што да видам

B9ldShT.jpg

Дали ова значи дека ми бутнале кинеско напојување од 350 W ???

Сега остави го тој проблем или поточно евентуален проблем со напојувањто на страна, кажи дали го следеше методотот кој го наведов и дали сеуште проблемот се случува?

Да сеуште се случува а сите совети на темава ги искористив :unsure:

Формат....ако прави пак, тогаш во игра влага напајањето и самата графичка.

Проблемот беше во едната плоча од рамот(Acer) најверојатно не е компатибилна со самата матична или па со другата плоча рам (Kingston )....e сега останав на само 2 гб рам јес да нe кочи скроз али компјутерот ми е спор као онакво...

Е сега ми е дали вреди да купуем нов рам или па подобро е комплетно нова конфигурација ( 27-28 илјади иам сега за сега на располагање)
Моменталната конфигурација е
CPU: Intel Core 2 Quad Q8300 @ 2.50ghz
Motherboard: Intel DP43TF
Ram memory: 4GB DDR2 RAM ( Минус плочата така да уствари иам 2GB RAM)
GPU: Sapphire ATI PCX HD 6770 1GB GDDR5 HDMI/DVI/DP
PSU: PSU 450W Real Power InWin

Исто дали ќе се фати поевтино готова конфигурација...или па сам да го изградам дел по дел...али пак ми е шубе да го градам пак да не испаднат вака некомпатибилни делови па после да се пушам xD

Последно уредено:
Нова конфигурација, мада зависи од тоа што правиш со pc-то.

Нова конфигурација, мада зависи од тоа што правиш со pc-то.
Па ако се нафатам да купувам нова конфигурација...сегашнава би ја користел за работа итн ( би го вратил назад рамот пошто кочеше само на захтевни 3d апликации )...а новата би била за гејминг и рендерирање. Би можел да го зголемам буџетот до 32 илјади али пак ми е шубе сам да го градам пак да не испаднат некои некомпатибилни делови.

Не се проблем деловите, поготово со новите матични/процесори и мемории.

Ако ти треба помош во избор, прати ми пп.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom