Проблем со фрекфенцијата на АМD Аthlon 2200+

• Креатор на темата Креатор на темата Nupser
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 февруари 2012
Мислења
83
Поени од реакции
3
Дали некој може да ми помогне имам АМD Аthlon 2200+ и матична MSI AGP 8x.. и пробав да ја покачам фрекфенцијата и пц некеше веке да работи.. ја извадив батеријата.. и пц поцна да тутка.. 3пати го прави во рок од 5секунди...дали некој може некој да ми помогне оти мајсторите само нагаагаат матичната,процесорот,.... бил изгоренн... мозе да ми каже некој конкретно да знам што дел да купам...:)

Како може некој на форум да ти каже што да купиш. Треба да се проверат деловите кој работи а кој не, не оди тоа така.

Дали некој може да ми помогне имам АМD Аthlon 2200+ и матична MSI AGP 8x.. и пробав да ја покачам фрекфенцијата и пц некеше веке да работи.. ја извадив батеријата.. и пц поцна да тутка.. 3пати го прави во рок од 5секунди...дали некој може некој да ми помогне оти мајсторите само нагаагаат матичната,процесорот,.... бил изгоренн... мозе да ми каже некој конкретно да знам што дел да купам...:)
Земи елементи од кај некој другар и еден по еден менувај и ќе видиш што е проблемот вака никој не може да знае што може да е.

3 кратки beep ги прави? Тогаш најверојатно е проблем со рамот.

Sry, али дали кога ја извади батеријата го исклучи напојувањето? (Обично се заборава) :)

Зошто пробуваш да оверклокираш кога очигледно делуваш како тотален почетник на тоа поле.И кај најде Athlon-от да го мачиш кога тој тип(2200) не е наменет за оверклокери туку за домашни-секојдневни работи(перење,пеглање,миење садови...) :) ха ха ха.
А сега малце озбилно: Прво,исклучи го куќиштето од секакво струјно напојување,извади го рамот,па после и батериичката од матичната.Остај ги така 5 мин. да "оладат" и после пак се стави назад.Е дури сега стави го кабелот назад од напојувањето(претходно провери дали е се добро влезено во слотовите(ова важи и за графичката),и вклучи го компјутерот.Ако се појави слика на мониторот без никакви титкања и сл.тоа е добар знак и веднаш пробај да влезеш во BIOS-от(најчесто со кликање на -Delete-).Откако влезе во bios,најди ја опцијата -Load default settings- најчесто вака се вика,активирај го default-от и пред да излезеш од bios,снимај го сето тоа(save and exit from bios).Внимавај,кај некои bios-и мораш рачно да го пронајдеш хард-дискот со кликање врз Auto(кај опциите за хард-диск,оптички уреди итн.),ова важи кај постарите biosi.
Пробај го сето ова,и ако ти проработи компјутерот арно,ако не,мора да си направил некоја поголема беља и тогаш најдобро решение е кај локалниот дилер со хардвер и опрема,поздрав!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom