Проблем со Flash Drive

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
P

Princ

Гостин
Znaci vaka.. imam flash drive od 256 MB koj skoro poln e so podatoci.. mnogu vazni raboti od koi nemam druga kopija. poslednive denovi koga go stavam na PC, odam my computer, go klikam dva pati mi kazuva deka ne e formatiran i me prasuva dali sakam da go formatiram. a jas sekako ne go sakam toa. kako da vlezam? postoi li nacin barem kopija da si napravam od fajlovite? i zasto se pojavuva problemov? za odgovor na bilo koe prasanje, odnapred vi blagodaram.
Pozdrav.

На секој компјутер или само на еден? Пробај и на друг компјутер, ако не си пробал.

Da, obidi se na drugi kompjuteri ili pak javi se vo nekoj servis ili firmata kajsto si go kupil za resenie. I ova neka ti bide pouka deka cuvstvitelni podatoci ne se cuvaat na FLASH-drives zatoa sto se nestabilni. Najdobro si e na CD ili DVD.

Jas kolku sto znam imase nekakvi programi koi moze da vrakaat nazad izbrisani fajlovi od FLASH i USB memorii (nesto TuneUp UnDelete ili File Recovery Wizard, taka nesto bese). Jas toa go imam praveno za vrakanje fajlovi od PC ama najcesto ti gi vraka onie "najdobro socuvani" (pogolem broj pati otvoreni).

aj ke probam da najdam nesto takvo. vo sekoj slucaj ako nekoj znae nekoj pobezbolen nacin od "drug pat snimi na CD (nema sekoe PC CD rom + CD-to mnogu polesno moze da se osteti)" ili "odnesi go u nekoja firma (pa da mi cepkaat po podatocite)" ili neka kaze sega, ili vecno neka molci :)

Ti be so sakas, da ti gi servirame podatocite na posluzavnik odnovo?! Tie se resenijata, sto ti sakas drugo? CD-to pomalce se ostetuva ako go cuvas, ke snimis se sto imas na nego i ke go stavis negde da sedi za "crni denovi".

rabotata ne mi e do crni denovi tuku do informacija koja mozam vo sekoe vreme da ja imam na bilo koe mesto vo svetot bez da moram da ja downloadiram od net odnovo i odnovo. a za toa mnogu poprakticno e flash drive.. iako mozebi ne se soglasuvas.. patem, vo momentov probuvam da gi izvlecam podatocite so BadCopy Pro i donekade raboti.. valjda ke izvlece nesto.
Pozdrav.

uspeav da izvlecam okolu 50 MB podatoci.. znaci 1/5 sto e sepak okej vo sporedba so nula.. znaci samo toa e lekot :)

А моеш да си купиш и некој поскап флеш, овие евтините знаат да заебат работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom