Проблем со AUX-от.

• Креатор на темата Креатор на темата Шеј Лонг
  • Време на започнување Време на започнување

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Го поврзав компјутерот со AUX кабел со еден постар систем(aiwa) арно ама немам звук. Пробав мобилниот го поврзав со системот и се е ок. Е сега прашањето ми беше дали некој знае што е проблемот и ако е до сетинзите како треба да ги подесам? Фала многу.

Stereo_Y_Cable_Lg.jpg

Ваков кабел користиш (Y кабел) ?
И јас имам музички систем Aiwa NSX-R11 (постар модел) и поврзан со компјутерот дава добар звук. Притоа не треба никакви подесувања.

Stereo_Y_Cable_Lg.jpg

Ваков кабел користиш (Y кабел) ?
И јас имам музички систем Aiwa NSX-R11 (постар модел) и поврзан со компјутерот дава добар звук. Притоа не треба никакви подесувања.
Дада ваков кабел, коа е поврзам со комп не работи коа е поврзан со моб си работи нормално. Не знам што може да е.

Да не имаш некој дефект со компјутерот ?

Да не имаш некој дефект со компјутерот ?
Неам, т.е не знам али слушалици си работат нормално. Можно е нешто у реалтек да е сјебано.
--- надополнето: 15 јуни 2013 во 15:30 ---
Fixed. Може темава да иде у канта. Фала што се потрудивте. :)

Неам, т.е не знам али слушалици си работат нормално. Можно е нешто у реалтек да е сјебано.
--- надополнето: 15 јуни 2013 во 15:30 ---
Fixed. Може темава да иде у канта. Фала што се потрудивте. :)

Кажи како го направи де, може некој друг да наиде на истиот проблем, и може да важи истото решение :)

Кажи како го направи де, може некој друг да наиде на истиот проблем, и може да важи истото решение :)

Во sounds му праиш Disable на device-то, и после повторно го ставаш џекот во PC.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom