Проблем со 2 копчиња на лаптоп

• Креатор на темата Креатор на темата Spirkoski
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
28 февруари 2011
Мислења
41
Поени од реакции
6
Имам лаптоп леново е сега незнам како успеале да ги изгубат копчињта мојте додека не бев дома неколку дена се наоѓа ли негде или ќе треба цела тастатура да ја менувам

Имам лаптоп леново е сега незнам како успеале да ги изгубат копчињта мојте додека не бев дома неколку дена се наоѓа ли негде или ќе треба цела тастатура да ја менувам

.....само копчиња тешко да најдеш, ако ти е лаптопот под гаранција најпаметно ти е да купиш тастатура и да ги смениш само копчињата или по огласиве да најдеш некој со расипана тастатура па да ги извадиш копчињата[DOUBLEPOST=1411046184][/DOUBLEPOST]Пиши модел

Последно уредено:
Може бе да ти сменат само дугмиња.
Јас зедов пред некое време лаптоп настаро на кој му фалеа неколку дугмиња. Го зедов преку еден човек што поправа комп. Договорот беше ако го земам тој да го среди и ја рачунав ќе му смени цела тастатура. Се изненадив кога ми кажа дека му ги сменил само дугмињата.
Да прашаш во сервис за комп. најубаво јас мислам.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Кој модел на леново?
Ако е g580 можеш да си порачаш од ибеј некаде околу 20 тина долари е и сам да си ја смениш
Ако ти е g580 ја имам старата тастатура.

Еве ми ја старата оригинална тастатура
1 (2).jpg WP_20140919_009.jpg
Многу лесно се менува.
На задната страна има слика од тастатура на штрафчињата што се отштрафуваат.
Кога ќе ги отштрафиш го вртиш лап топот од лице и од кај home,end,Pg Up,Pg Dn со перце се подига тастатурата а со прстите продолжуваш понатаму да ја вадиш тастатурата.

Види ја овде процедурата

Прашав на две места да ми ја сменат.
На првото место ми побараа 6к денари а на второто 4.500 денари,па фино лепо си ја порачав од ибеј за 20 долари со шипинг и сам си ја сменив.

... да класичен g580 проблем, што ми се врати по втор пат во последниве 2год, па можда му се наоѓа на некој наоколу тастатура од овој модел (G580) да не морам пак низ истиот круг на дилери со делови кои освен што за раб. рака добро наплаќаат, него и го држат со денови за разлика од резултатот што кварот не е од надворешни влијанија и бројките горе (1/2/3) 2 пати откажуваат што според нив - такви биле тие - леново wtf! пс: ојдох ја по усб додека не наидам на поразумно решение (и побрзо од ибеј на пр)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom