Приватното образование во Македонија

Член од
27 февруари 2006
Мислења
37
Поени од реакции
0
Веб-сајт
www.ecsu.eurocollege.edu.mk
Здраво другарчиња!

Го стартувам овој топик чисто онака да дознаам што мислите за Евро Колеџ Куманово, да ви кажам нешо повеќе ако ве интересира (какви дипломи даваме, услови и начин на студирање, цени итн.) Епа ги очекувам вашите прашања.

Иначе нашиот сајт е: (линкот е отстранет од администратор - контакт маркетинг)

Поздрав до сите,

Јане Јосифовски

Не сум информиран за да имам изградено мислење за Евро Колеџ. Лошо е што и на сајтовите неможе баш да се извлече некоја корисна информација, па дури нема ни македонска верзија (не незнам англиски, ама, сепак...).

Исто што и за другите приватни факултети,а не нешто посебно добро

:)

Епа сајтот не може да ни биде на мкд пошто студиите се на англиски другар:) Сеа ќе почнеме со кампања од март и ќе дознаете повеќе за тоа што нуди нашиот колеџ...

хехех

city напиша:
Исто што и за другите приватни факултети,а не нешто посебно добро

Све е тоа ок, само што ние сме једини од сите тие приватни што не лажеме народ и не зимаме пари. може слободно да провериш и да видиш дека имаме affiliate status(као City College Sheffield у Солун што е) на сајтовите на нашите партнерски институции(има линкови од нашиот сајт што водат кон нив).

Така да те молам, немој да не ставаш у исти кош со ФОН и некои други таму што везе немаат:)

A od kade si tolku siguren deka FON nema veze. Sto mislite ako imate web sajt na angliski mn ste jaki?! cccccc se gleda

Nikogas ne sum cul za ovoj fakultet...A i nemam mislenje isto...a plus toa nikoj ne te prasal za fakultetot..Ako sakas da reklamiras prasja go Acid ili Misticen za cenite za reklamiranje na Kajgana cim si tolku uporen...

:je: Zdravo na site! :je:

Ej Jane aj te molam ako sakas da mi objasnis kako odat predavanjata i ispitite na koledzov i kako se dvizi cenata posto na sajtot ne mozev da vidam takva informacija...bar kolku sto mozev da zabelezam.

Ako mozes pisi na
dimitrovska_s@yahoo.com

Pozdravce :ojea:

josifovskijane напиша:
Епа сајтот не може да ни биде на мкд пошто студиите се на англиски другар:) Сеа ќе почнеме со кампања од март и ќе дознаете повеќе за тоа што нуди нашиот колеџ...
А студентите се Македонци или Англичани? Ова е најголем бисер во историјата на вебпросторот во Македонија.
Мора да има македонска верзија, па потоа англиска, па потоа можеби и албанска...

Гледам дека ти си креатор на страната, нормално дека збориш така. Во ред би било да ја признаеш грешката.

Уште еднаш ќе речам. Не коментирам за колеџот затоа што не сум информиран. Ти нудиш веб-сајт за информации, а на него не може да се најде ништо посебно, па макар и на англиски.

josifovskijane напиша:
Све е тоа ок, само што ние сме једини од сите тие приватни што не лажеме народ и не зимаме пари. може слободно да провериш и да видиш дека имаме affiliate status(као City College Sheffield у Солун што е) на сајтовите на нашите партнерски институции(има линкови од нашиот сајт што водат кон нив).

Така да те молам, немој да не ставаш у исти кош со ФОН и некои други таму што везе немаат:)

FON sega ne postoi veke, tuku se vika Evropski Univerzitet.
Od kade si ti tolku siguren deka tamu nemaat veze?
Si bil student, si zapoznaen so aktivnostite na Univerzitetot?
Daj prosvetli me i kazi vrz koi kriteriumi gi rangiras privatnite institucii vo Makedonija?
A koga ke razmislam, pa stvarno so FON ne mozete vo ist kos, zatoa sto FON prerasna vo univerzitet so 5 fakulteti, a vie i ponatamu ste samo koledz.

Ne go vidov sajtot, a i ne sum bas zapoznaena so aktivnostite na EURO KOLEDZ, no sakav da prasam dali imaat dobieno akreditacija?
Znam deka minatata godina, EURO KOLEDZOT vo Grcija seuste nemase dobieno akreditacija a za sega ne znam.

kikiki напиша:
Daj prosvetli me i kazi vrz koi kriteriumi gi rangiras privatnite institucii vo Makedonija?
A koga ke razmislam, pa stvarno so FON ne mozete vo ist kos, zatoa sto FON prerasna vo univerzitet so 5 fakulteti, a vie i ponatamu ste samo koledz.

:star:
Само да те потсетам, ФОН претходно беше ММ Колеџ (ВО НАВОДНИЦИ) Претставник на Кнезови Шербатови, па како близок роднина на еден студент од таму, многу ме е јасно што се дешава со нив.

Само толку имав да кажам за тоа.

Него сега има отворени многу други факултети и колеџи така да има добар избор за студентите, а не како кога јас студирав, па само на државен, па те зезаат професорите кој како сака, па си купиш некој испит или сите итд итд.

Не е до сајтот на англиски другарче(кај нас така мора да биде затоа што сме афилијација на странски образовни институции и наставата е само на англиски,и сајтот мора да биде само на англиски).

Ајде да збориме за дипломите.Факултет или Универзитет се цени по тоа какви дипломи дава нели? Епа ај вака, еве ти два линка од нашите партнерски инситуции од Британија и САД каде што убаво си е кажано дека не принтаме Еуро Колеџ дипломи(како што некои други си принтаат и после лажат народ дека им се признаени дипломите у Камчатка негде!!!???:lud:), туку дека, како нивна афилијација во Македонија, нашите студенти добиваат нивни дипломи (кои,како дипломи издадени во земја членка на ЕУ,се по автоматизам секаде признаени, па и во МКД, која е потписничка на Болоњска Декларација во 2003 и по автоматизам ги признава). Еве ти ги линковите:
http://www.eurocollege.edu.mk/supp.htm
http://www.americancityuni.edu/docs/map999.htm
http://www.londoncitycollege.com/docs/html/7_int_coll.htm

И те молам тебе или било кој друг овде да ми прати исти вакви линкови за Европскиот Универзитет, линкови кои докажуваат дека има признаени дилпоми, ако се признаени, нека покаже каде..

И btw, јас не го ставив постот да се рекламирам или било што. Не сакав ниту да се расправам ни за тоа кој е најдобриот факултет или универзитет во Македонија, ама ете кога ме влечат за јазик:) мора да напишам како стојат реално работите.

Дефинитивно, пред да се запишете на било кој универзитет или колеџ овде во Македонија, ПРАШУВАЈТЕ И БАРАЈТЕ ДА ВИ ПОКАЖАТ ДОКАЗИ ЗА ТОА КОЛКУ И КАДЕ СЕ ПРИЗНАЕНИ НИВНИТЕ ДИПЛОМИ. Само така ќе имате правилна претстава за тоа дали давате пари за диплома која вреди и е признаена или пак сте ги дале парите во воздух. И само така ќе видите кој е кој во Македонското образование.

Поздрав од мене:)

kikiki напиша:

Е тоа дека нема независно тело кое ги рангира образовните институции во Македонија, тука си во право. А треба да има. Додека такво тело не се формира, најдобро е луѓето сами да си проверат за какво образование плаќаат.

Иначе барав доста на сајтот на Европскиот Универзитет(сега нели е Европски, па си реков дај да видам кај се признаени Европските Дипломи што ги даваат,но за жал не најдов таква информација на нивниот сајт). А btw знам доста леѓе што студираат таму, ама кога ги прашував какви дипломи добиваат и каде им се признаени, само ги собираа рамениците, така да стварно сакам да знам зошто е тоа така, а гледам дека применуваат кредит трансфер систем според Болоњска Декларација, а ни збор за тоа каде се признаени ццццц:)

Симптоматично за универзитет со дуури пет факултети, што нели е реномиран тука:icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom