Приоритети

• Креатор на темата Креатор на темата Чек Он Ит
  • Време на започнување Време на започнување
Ч

Чек Он Ит

Гостин
Кои се вашите приоритети во животот?

Работата/Образованието
Љубовта
Дружењето
Здравјето
Семејството

Еве го мојот редослед

Здравјето
Семејството
Дружењето
Љубовта
Образованието

Здравјето
Љубовта
Образованието
Семејството
Дружењето

Вака идат моите приоритети во животот

zdravje
druzenje
semejstvo
ljubov
obrazovanie/rabota

Zdravje
Ljubov
Semejstvo
Druzenje
Obrazovanie/Rabota

Zdravjeto/Semejstvoto
Ljubovta
Druzenje
Obrazovanie
abe tesko e luge da se opredeli...

Zdravjeto
Semejstvoto
Ljubovta
Obrazovanieto
Druzenjeto

Se si e povrzano..Ako si zdrav mozes da ucis(ako si bolen nema da imas zelba za ucenje)..Ako si obrazovan ke bides pameten i ke imash prijateli..Ako si zdrav mozes da prais se :D

Мои приоритети:

1.Семејството - никогаш и ништо не ми е поважно од нив.
2.Здравјето - не сум способна за ништо кога имам здравствен проблем (нормално!), па затоа го ценам и ми е многу важно.
3.Љубовта - ако ја немам љубовта кон семејството, другарите/ките и партнерот би се чувствувала како да немам дел од себе.
4.Дружењето - зависна сум од дружење со моите најблиски едноставно.
5.Работата - како материјално нешто ми е на последно место ... задоволство, кое може да ме исполни само ако ми се во ред претходните приоритети.

Semejstvo
Druzenje
Zdravje
Ljubov
Obrazovanie

семејството на прво место 1
здравјето на фторо место 2
љубовта на третоместо 3
дружењето на четврто место 4
работата на пето место 5

1. дружењето
2. семејството
3. образованието
4. љубовта
5. работата

Здравјето - ако немаш здравје не си способен за ништо
Семејството - најважни во животот, луѓето на кои се потпирам цел живот
Дружењето - другарите, ( иако ретки се вистинските ) знаат да помогнат да се чувствуваш подобро и со нив се минуваат најнезаборавните моменти од животот
Љубовта - среќен си ако си го нашол вистинскиот партнер
Образованието и работата - кариера и можност за напредување овозможуваат подобри финансии а со тоа и услови за подобар живот

Сите се подеднакво важни но на прво место секако е здравјето!

Семејство .. Неможам да замислам некој да ми снема ..
Дружењето .. Без другар .. Амин од животов ..
Љубовта .. Љубовта ја сакам .. Иако сеуште незнам што е тоа ..
Образование и работа .. Ако си глуп и без пари .. поубаво амин ..
Здравје .. Е здравјето го ставив на последно место .. Зошто ? Неможам да го замислам животов ако ја изгубам сестра ми .. Не треба да сум здрав ако неа ја нема .. Друштво .. Амин од без дружба .. животот станува досаден .. не ти треба да си жив ако немаш другари .. Љубовта како што кажав .. сеуште не сум ја искусил .. Ама мислам дека без љубов .. Без жена?? без деца ?? Која е целта ??
Ако сум глуп - немаш работа - немаш пари .. на денешно време неможам да опстанам само со здравје .. Без пари немаш ни здравје .. Немаш пари да се загрееш .. се разболуваш .. немаш пари да си купиш лекови .. Амин ..

Insane напиша:
Семејство .. Неможам да замислам некој да ми снема ..
Дружењето .. Без другар .. Амин од животов ..
Љубовта .. Љубовта ја сакам .. Иако сеуште незнам што е тоа ..
Образование и работа .. Ако си глуп и без пари .. поубаво амин ..
Здравје .. Е здравјето го ставив на последно место .. Зошто ? Неможам да го замислам животов ако ја изгубам сестра ми .. Не треба да сум здрав ако неа ја нема .. Друштво .. Амин од без дружба .. животот станува досаден .. не ти треба да си жив ако немаш другари .. Љубовта како што кажав .. сеуште не сум ја искусил .. Ама мислам дека без љубов .. Без жена?? без деца ?? Која е целта ??
Ако сум глуп - немаш работа - немаш пари .. на денешно време неможам да опстанам само со здравје .. Без пари немаш ни здравје .. Немаш пари да се загрееш .. се разболуваш .. немаш пари да си купиш лекови .. Амин ..
Тато се гледа дека сум се плукнал цел на тебе само што јас си искусувам љубовта и мислам дека без неа нема живот без неа Амин:pop:

А сеа моите приоритети:

Семејството на прво место ми е увек и се би направил за него,доста ми беше да си ги изгубам таткото и мајката затоа сеа само семејството ми е најважно поважно и од моето здравје.
Работата ми е на врото место пошто јас сум тој најстариот брат кој треба да си ги издржува братот и сестрата.Не одам на факултет само ради нив не сакам да гладуваат а јас да одам на факултет туку напротив работам за нив,работам за они да имаат пари да им обезбедам за факултет.
Љубовта ми е на трето место пошто што ќе ми другарување кога нема да си имам жена на пример.. кога ќе си немам поколение... кога ќе се дружам со другарите или кога ќе одам кај нив на гости да им ги гледам дечињата како играат? НЕ прво љубовта па после другарувањето(ова важи за едно 6-7 години) инаку сеа и двете ми се важни али пак љубовта е поважна.
Здравјето ми е на четврто место поради фактот дека ако не сум здрав нема да носам пари дома нема да имаат што да јадат,ако не сум здрав немора да значи дека не можам да ја најдам љубовта или таа мене да ме најде.
Школувањето ми е на петто место поради тоа што ете сум завршил колку толку благодарен сум на тоа што го знаам,али нема да отстапам од фактот дека мора да се има факултет ако не сеа ако не за 4 години ако не за 8 години тогаш за 10 години има да го завршам за учење никад не е рано ниту доста.

На крај краева нема ние што сакаме да ни биде приоритет,приоритет ќе ни бидат оние работи кои животот ќе ни ги даде.Можеби мене ми е е поважно да одам на факултет,можеби ми е другарувањето... Но некоја виша сила одредила вака да живеам и не се жалам за тоа туку напротив живеам како што знам и умеам.

Пред се е здравјето, а другото зависи од периодот. Во сесија нема многу многу дружење за жал, колку и да сакам треба да седам и да бубам дома :( е добро ама во лето има многу време за љубов, за семејството, за уживање, па тогаш надокнадувам за тоа што сум го пропуштила. :toe:Не може се во исто време, и кариера, факултет, борба за добра работа и постојано шетање и уживање со саканата личност. Секој период си има свои приоритети.

Семејство, убедливо на прво место во мојот живот. Без луѓето кои ги сакам најмногу, не би можела.
Второ место го делат „дружење“ и „љубов“.:) Иако дружење е мааааалце повисоко можеби, зошто без пријатели не сум никој и ништо... Ама и без љубов долго не се може, зошто човекот е создаден да љуби...:)
После иде образованието... Уште сум во таа фаза од животот, па дури и кога не обрнувам многу внимание на тоа поле, сепак е многу важно...
Здравјето испадна последно. :toe: Важно е, многу важно, знам... Ама јас барем сум човек што воопшто не обрнува (или многу малку обрнува) внимание на своето здравје, почнувајќи од исхрана, па цигари, па се натака... Тоа е веројатно така затоа што сеуште го имам... Кога не би го имала, сигурно би ми било приоритет.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom