Primera División 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас ќе ја освои Primera División во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    297
Статус
Затворена за нови мислења.
Ласана цхе умира изгледа -.- омг

abe so e rabotata so covekot
site vikate deka ke umira a ne kazuvate od sto e bolen,a jas nikade ne mozam nisto da najdam

abe so e rabotata so covekot
site vikate deka ke umira a ne kazuvate od sto e bolen,a jas nikade ne mozam nisto da najdam

Далеку од тоа дека ќе умре ама ако имал српеста анемија е тоа не знам како е преќутено досега, човекот требал цел живот во стаклено ѕвоно да го помине :S Oва е вродена генетска маана, од раѓање постои кај заболените.

Нови прволигаши во Шпанија за следната сезона се: Реал Сосиедад и Леванте!

realsociedadgran.png
levantegran.png

Нови прволигаши во Шпанија за следната сезона се: Реал Сосиедад и Леванте!

levantegran.png
Повторно гратско дерби Валенсија-Леванте :)

Лани искочи информација дека во Шпанија ќе се регулира работата со оданочувањето на платите на фудбалерите како и во другите првенства... Тоа требаше да се случи оваа година има некој информација дали се случи таа работа или уште ќе бегаат играчиве во Шпанија само поради поголема заработувачка?

Заврши и Сегунда, а третиот тим кој ќе игра во Примера следната сезона е Херкулес од Аликанте!

herculesgran.png

Резултатите од последното коло:
Реал Унион - Херкулес 0-2
Бетис - Леванте 4-0
Елче - Реал Сосиедад 4-1

Еве како изгледа и конечната табела:
Реал Сосиедад 74
Херкулес 71
Леванте 71

Бетис 71

Бетис и покрај победата не успеа да се врати во Примера и ќе игра уште една сезона во втора лига.Следната сезона ќе има четири Валенсиски клубови во примера покрај Валенсија и Виљареал.

Банкротирала корпорацијата Медиапро која ги има ТВ правата на најголемиот број на тимовите од Примера. Ова е голем удар за повеќето Шпански тимови чии предвидени буџети се базираа на придобивките од тие ТВ права :nesvest:
Можеби големите клубови нема да почуствуваат големи последици но за помалите ова е погубно. Еве текст од страната на Депортиво еден од тимовите кој најмногу ќе загуби од овој настан :tapp:

Бетис не влезе :( Имаат подобра атмосфера од пола од лигата, баш ми е жал за нив.
Иако, сеуште не ми е јасно зошто не влегоа кога имаат и подобра гол разлика и подобар меѓусебен скор со Леванте?! :toe:

Бетис не влезе :( Имаат подобра атмосфера од пола од лигата, баш ми е жал за нив.
Иако, сеуште не ми е јасно зошто не влегоа кога имаат и подобра гол разлика и подобар меѓусебен скор со Леванте?! :toe:

Незнам што не ти е јасно. На крајот три екипи завршија со 71 бод. Херкулес, Леванте и Бетис и решаваа меѓусебните дуели. А тие велат дка Херкулес во 4 дуели со овие две екипи освоил 7 бода, Леванте освоил 6 а Бетис 4 :wink:

E toa mi falese. Ali koi maleri se, da imase Herkules 72 boda na primer, Betis idese u Primera poradi podobar skor so Levante, sega 4:0 gi razbija.

Uste ednas, zal mi e za Betis i za atraktivnoto seviljsko derbi.

Ќе биде интересно со новиве прволигаши....Реал Сосиедад,Леванте и Херкулес......

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom