Пријателство со желба за повеќе...

• Креатор на темата Креатор на темата Маwечко
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум сигурен
Не не не не се залажувам, интересно е навлезен сум во ваков проблем ..ако воопшто е проблем... Ни сум на едно ни сум на друго..
Некако ме јаде од внатре..глас кој ми вика дека можеби ке згрешам...Но никогаш не сум се слушал себеси а камоли тие околу мене :(
Некогаш од пријатели пријатели па се изродуваат многу прекрасни врски
Но понекогаш за жал сгаснуваат и таквите пријателства.. за жал ги гледаме пријателите со др. очи др. желби имаме кон нив интереси и планови.
Не знам особа сум што ризикува...Ке имам мирно срце ако ги искажам тие чуства уште во почетокот кога се изродуваат..СО надеж дека ке добијам некоја позитива...Но ако ништо од тоа.. ефикасно умртвување на тие чуства со цел да се избегнат измачувањата болките и страдањето...
Пријателите си доагаат и одат.. 1 во 10000000 останува со тебе засекогаш во животот - а тоа е вашиот пријател партнер сакан љубен свршеник маж сопруг :smir:

Tender Girl напиша:
никогаш не вели никогаш :wink: не знаеш што можеш да почувствуваш "утре"...муабетот не е за обично мување туку за нешто повеќе од пријателство т.е. за љубов:helou:...а мувањето е нешто помалку од пријателство (барем за мене :)) и прашањето е токму тоа-дали ќе го уништиш дотогашното другарство со таа личност (доколку се појави љубов од твоја страна) или би го продолжила другарството со него...:smir:

Pa,tokmu toa i go rekov deka prijatelstvoto e povazno...i na prasnjeto dali bi go unistila drugarstvoto ako se pojavi ljubov od moja strana odgovoriv so definitivno NE.Zatoa sto toa nema sansa da se sluci...Ne se vljubuvam vo drugari,ne vo onie sto mi se navistina bliski drugari...:nenene:

honey-boney напиша:
Pa,tokmu toa i go rekov deka prijatelstvoto e povazno...i na prasnjeto dali bi go unistila drugarstvoto ako se pojavi ljubov od moja strana odgovoriv so definitivno NE.Zatoa sto toa nema sansa da se sluci...Ne se vljubuvam vo drugari,ne vo onie sto mi se navistina bliski drugari...:nenene:

добро, но...ти пак продолжуваш по своето...сметаш дека нема шанси да се заљубиш во некој другар и затоа велиш дека нема да го уништиш другарството (сеуште не се ставаш во ситуација:ако се заљубиш...)...а тоа не можеш да го знаеш, не можеш да бидеш сигурна дека еден ден нема да се појават посилни чувства кон некој другар :toe:

Tender Girl напиша:
добро, но...ти пак продолжуваш по своето...сметаш дека нема шанси да се заљубиш во некој другар и затоа велиш дека нема да го уништиш другарството (сеуште не се ставаш во ситуација:ако се заљубиш...)...а тоа не можеш да го знаеш, не можеш да бидеш сигурна дека еден ден нема да се појават посилни чувства кон некој другар :toe:

Pa,izgleda jas sekogas prodolzuvam po svoeto...Inace dosega voopsto ne mi uspealo da se zaljubam vo nekoj i toa da trae poveke od eden mesec...Znam,malce e nesvest:nesvest: ,ama toa e:toe: .A eve sega neka bide kako sto velis,ke se zaljubam vo drugar mi (iako ti velam nema sansa) i sepak nema da si go unistam drugarstvoto zatoa sto vrskata koga-togas ke zavrsi(oscen ako ne stanuva zbor za brak,a jas seuste imam 15) i jas ke si go izgubam drugarstvoto,a drugarstvoto e za cel zivot.Pa,i pokraj se ostanuva NE,konecen odgovor...:smir:

Пак ќе повторам за девојките. Зошто мислите дека машките се дружат со вас?

Никола напиша:

:nesvest:

не мислиме...од далеку се познава искрено другарство меѓу машко и женско...а не значи дека ти ако не се дружиш со девојки, не постојат и такви кои навистина се дружат (без некои скриени намери) :smir:

Алоооо..какви се тие скриени намери? прочитај се што збориш,како некој да планира убиство...љубовта не можеш да ја испланираш и да ти стои како скриена намера,јебига се дружиш со некоја особа станувате блиски и со тек на време кај некој се јавува љубов...нема тука никаква скриена намера или нешто планирано однапред

Никола напиша:
Дека ужива во мојата женственост и убавина . Дека можам да го опуштам и да заборави на сите проблеми и обврски , дека знам да бидам другарка која мириса и изгледа каде каде подобро од неговите другари.
Можам да го кренам кога е загрижен или тажен , да го рекласирам максимално.
И да додадам дека добро можам да го ислушам и да го советам како девојка

Tender Girl напиша:
:nesvest:

не мислиме...од далеку се познава искрено другарство меѓу машко и женско...а не значи дека ти ако не се дружиш со девојки, не постојат и такви кои навистина се дружат (без некои скриени намери) :smir:

Затоа сите грди девојки имаат многу машки пријатели:)

Никола напиша:

Ako ti imas takvo mislenje,ne znaci deka i drugite maski go delat mislenjeto so tebe...Na primer jas imam drugar na koj mozam se da mu kazam i imam potpolna doverba vo nego,iako e masko,mnogu sme bliski i skoro site mislat deka sme zaedno,zatoa sto cesto izleguvame samo jas i toj,duri i koga sme vo vrska,namesto so decko mi,se slucuva da izlezam so drugar mi...Nikogas ni edna drugarka ne mi bila bliska kako sto mi e toj...Drugarkite znaat da bidat ponekogas mnogu ljubomorni,da zaviduvaat...A i mi se slucilo poveke pati da mi izdaat nekoja tajna,a drugarite-nikogas...Pa,najcesto izleguvam so drugarkite,a drugarie si gi cuvam za tajni,vo niv imam poveke doverba...I veruvam deka postoi drugarstvo pomegu masko i zensko,bez razlika na toa sto postojat i takvi kako tebe koi se druzat so zenski,samo za da gi legnat.:uvo:

ragazza напиша:
Дека ужива во мојата женственост и убавина . Дека можам да го опуштам и да заборави на сите проблеми и обврски , дека знам да бидам другарка која мириса и изгледа каде каде подобро од неговите другари.
Можам да го кренам кога е загрижен или тажен , да го рекласирам максимално.
И да додадам дека добро можам да го ислушам и да го советам како девојка

Абе јас не зборам дека идејата за пријателство е да ја ебе, али ако е убава попријатно е:)
п.с. и со надеж дека до секс ќе се дојде..

mRnO напиша:
Алоооо..какви се тие скриени намери? прочитај се што збориш,како некој да планира убиство...љубовта не можеш да ја испланираш и да ти стои како скриена намера,јебига се дружиш со некоја особа станувате блиски и со тек на време кај некој се јавува љубов...нема тука никаква скриена намера или нешто планирано однапред

алооо не мислев на љубовта како скриена намера...ако ги прочиташ другите мои постови на оваа тема ќе видиш дека цело време се обидувам да разубедам одредени личности дека не можат да бидат сигурни со љубовта т.е. дека таа не се планира (као што велиш ти) и колку и да мислат дека е невозможно да се заљубат во некој добар другар-ВОЗМОЖНО Е :)
кога кажав скриени намери мислев на тоа некој да се "дружи" со тебе колку за на крајот да те искористи, да те одведе в кревет или нешто слично....значи, сакав да кажам (и кажав :)) дека постои искрено другарство помеѓу женско и машко (а можноста да се појави љубов секогаш е присутна)......:smir:

Е тука веке почнуваат да ни се совпаѓаат свакањата

Никола напиша:
Затоа сите грди девојки имаат многу машки пријатели:)

Ako ti drugarkite gi biras spored izgledot...ok...Ama jas mislam deka ti imas sosema pogresno sfakanje vo vrska so prijatelstvoto i ne gledam nacin nekoj da ti pomogne.Covek bez prijateli e beden,a ti mi se cini deka nemas mnogu prijateli so vakov stav...
"Ne dostoen da zivee onoj sto nema nitu eden dobar prijatel"-Demokrit
Razmisli malku za ova...:uvo: :smir:

Никола напиша:
Абе јас не зборам дека идејата за пријателство е да ја ебе, али ако е убава попријатно е:)
п.с. и со надеж дека до секс ќе се дојде..
Тука ме збуна , јас мислев дека исклучиво се дружиш со девојки со цел да ги легнеш , сили ми од каде таква идеа:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom