Пријател странец

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Jas imam prijatel do Gvatemala, ima 23 godini. I mnogu interesen 4oek e, onaka se si zborime na msn, kako e kaj nego, kako e kaj mene.
Imame mn temi na razgovor, on u4i italijanski i jas isto taka, on sviri gitara i jas isto taka itn a po povod 1na godina od naseto prijatelstvo mi nacrta portret.....bog da 4uva hh:D

Имам такви пријатели и тоа 2 мои врсници од Хрватска пријателството е ново од пред една недела си разменивме сите можни адреси и сега се слушаме скоро секој ден.Имам и еден пријател од Италија некаде од 7 одделение почнав да си пишувам со него и се надевам за некоја година и ке се запознаеме .

Па можам да ви кажам дека добар пријател со кого не сме се ни виделе ми е еден форумџија од Бугарија, Михаел Димитров. Скоро му побарав услуга, и се расцепи за да ми удостои. Порака до него, ако прочита: жал ми е што сум ретко на скајп...
А имам и еден пријател Грк, Јеховин сведок, кој многу ме почитува, и последен пат ме викна на нивните собири но го одбив.
Имав и еден пријател Египќанец, Надир, инженер, со него се муабетевме пред 3-4 години, ама изгубивме контакт.

летово, преку една другака, запознав доста луѓе од странство кои беа тука на пракса , повеќето беа Шпанци , ја засакаа македонија ептен, цело време дрмееа у парк и пијеа Скопско а за Градиште рекоа дека е рајот на земјата, а зимава беа кај нас на гости колешки на сестра ми, Русинка и Словаќинка и тие се воодушевени од Скопје а посебно Матка и црквите кај што шетаа.
иначе имам братучеди кои се израснати во Јужна Африка, сеа моментално се тука, не можат баш да се навикнат на нашиот живот тука, посебно слобдата и искачањата, и сега се во фаз на учење македонски!

Повеќето мои пријатели се странци и грото мои релации се одвиваат во таа насока-out of Macedonia:toe:

Се сеќавам дека пред некои 2-3 години, на времето кога користев Фејсбук, ми стигна порака од некоја црнкиња. Ми пишала Хи! Хоњ аре уоѕ?.............., си помислив дека се некои киднапери или нешто слично и одма ја избришав, ја оттргнав од контакт со мојот Фејсбук. На крај памет не ми текна дека ми пишала зошто сака пријатели да станеме:pos:

Иначе баш ова лето додека бев на неколку дена во Крушево, запознав Русинка. Предобра беше жената, баш она пријателски расположена, а ме изненадија/специјалитетите јадењата кои таа ги спремаше:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom