Претскажаниот пророк Емануил

• Креатор на темата Креатор на темата ateist
  • Време на започнување Време на започнување
божји пратеник

исто како и Мухамед и Емануил бил Божји ПРАТЕНИК (пророк ) ...не се сметал за БОГ

.
.
Пророкот Емануил никогаш себе си не се сметал за Бог туку за Божји Пратеник

Евангелие по Јован 13 - ред 16...."Вистина вистина ви велам : слугата нее поголем од својот господар , ниту ПРАТЕНИКОТ е поголем од Оној што го праќа "

.
.
.
проблемот настанува кога и самиот порок Емануил бил мета на пророштво

уствари оформил отелотворил Нова Личност.....

Е новата Личност се викала Исус

а биолошкото материјално тело си останало истото
од пророкот Емануил........................................... ......

..
.
после 300 годишни крвави прогони на Христијаите идеалисти

римски императори решиле да си создадат религија - организација под исто име и која со купишта измислени глупости-догми наречени вечни вистини НЕМА да дозволи повторно да се појави Христијанската идеологија која ја проповедал пророкот Емануил-Исус од луѓето наречен и Христ................ИИиии плус религија која како јавно-тајна полиција со огромни овластувања ...за првпат во историјата на човештвото обезбедила тоталитарно владеење на државата (малоумието)...била забранета секаква писменост , се што било интелектуално било уништувано , секаква побуна или најмал знак дека некој ќе се бунтуват или бараат правда од тобоже кристијаните било брутално крваво задушувано.

.

.
Е затоа се појавил пророкот Мухамед да внесе малку светлина во тогашниот кристијански мрак ....оти овие дегени го вратиле човештвото во камено доба

.
.

.
Е видиш Личноста Исус ...за неа е можно да е Бог ама пак нее Единиот Бог

туку од понизок ранг...Бог на Слободата=Безсуетноста....

.
.
.
Исус беше Човек=Личност...............но биолошкото тело си остана смртно од

пророкот Емануил.............

пред 2000 год се родила по дух .....бесмртна Личност Исус

Затоа е син Човечки=на Личноста

Елимелах=Бог е Човек....сегде во биб се пишува со големо Ч

пред 2000 год не се родило никакво билошко бесмрно бебе

како што лажат тобоже христијани БогоЧовек...е тоа Човек бил наводно матерјален те билошки..................хахахах

па ако е така .................еееееееееејјјјјјјјј па тоа бил Кларк Кент

тако звани ..........СУУУУУУУУУУУПЕРМЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕННННННННН :sport1: :sport1:

хахахахаааааааааа .......... :pos:........ГЛУПОСТИ НЕВИДЕНИ

deka dolg e patot i samo tie sto ke ja istrcaat trkata do kraj ke primat nagrada...

Евреите 3 - ред 14 Впрочем ние станавме Христови соучесници САМО АКО ПОЧЕТНАТА УВЕРЕНОСТ ја запазиме цврсто до крај

е да !
ама за да има увереност Прво и Елементарно треба да се Договориме = Склучиме Завет..........по многу прашања
А како за почеток е Нај битното ОВА :

Евангелие Матеј 6 - ред 33 ...Туку барајте го најпрвин Божјото царство - владение и НЕГОВАТА ПРАВЕДНОСТ

Значи мора прво и елементарно да се договориме по прашањето на праведноста

оти :

Книга Мудрост Соломонова 13 - ред 1 ..
СИТЕ ЛУЃЕ ПО ПРИРОДА СЕ СУЕТНИ ОНИЕ КОЈ НЕГО ПОЗНАЛЕ БОГА

епа ние атеистите сме си суетни по природа Не сме го познале Бога
ама затоа

Бе што има религиозниве да ни шиткаат Суета како "верување и духовност" кога нели веќе по природа сме си Суетни ....................глупости невидени

секоја Суетна Личност е Адам

...........................................КАЛ ...........................

збор од ангелскиот речник на загатките што значи :
НИШТОЖНОСТ , БЕЗЗНАЧАЈНОСТ , НЕЦЕНЕТОСТ , ПРОБЛЕМ , ПРОБЛЕМАТИЧНОСТ , НЕВОЛЈА , СУЕТНОСТ

Прва книга Мојсеева - ред 19........Бог го брка Адам од рајот ....зошто си земја -КАЛ и во земјата - калта ќе се вратиш

Книга на пророкот Исаија 10 - ред 6 Го испратив против неверен народ, на народ што ме разјари, за да го ограби и опљачка, за да го изгази како КАЛ на улица.

Книга на пророкот Еремија 38 - ред 22 ! Те заведоа, Те совладаа, твоите верни пријатели . Кога нозете ти пропаѓаат во КАЛ , тие те напуштаат!”.

Псалм 68 - ред 14 ...извади ме од КАЛТА за да не потонам , за да се избавам од оние ,кои ме мразат , а и од длабоките води ( да не се удавам - изгубам неснајдам од незнаење во морето информации )

Книга Јов 33 - ред 4 ...духот божји МЕ СОЗДАЛ , и здивот на Вседржателот ми дал живот
ред 6 ...и јас сум ( како и Адам ) НАПРАВЕН ОД КАЛ .
(внимавај ова го изјавува еден од тешачите на болниоѕ Јов ДЕКА не само Адам туку секој ..човек= просечна суетна Личност е создаден од "кал" )

Книга Мудрост Соломонова 13 - ред 1
Сите луѓе по ПРИРОДА се СУЕТНИ (како и Адам ) оние кој не го познале Бог

Псалм 38 - ред 5............и навистина се е Суета секој човек што живее.

Римјаните 8 - ред 20...Имено Созданието ( Адам ) и беше потчинето на СУЕТАТА , недобровоно (не по свој избор , волја ) туку поради Бог кој го потчини ...

1 Коринќаните 15 - ред 22 ..какошто сите УМИРААТ ВО (суетниот , калливиот ,проблематичниот ) АДАМ , така и Во (безсуетниот - слободниот) Христос Сите оноие што ќе станат безсуетни ЌЕ ОЖИВЕАТ .

2 Коринќаните 5 – ред 17 ...И така ако некој е во Христос ТОЈ Е НОВО

СОЗДАНИЕ .... (Христос = Антисуетна Личност Комунист Анархист Самоуправен Човек = Бесмртна Личност )
Ефешаните 4 - ред 24 и да се облечете во новиот човек (нова личност )

ПСАЛМ 61
ред 9....Синовите човечки се само Суета , синовите човечки се ЛАЖЛИВЦИ , кога би ги ставиле на мерило ТИЕ СИТЕ ЗАЕДНО би биле полесни (побезвредни ) од здив .

Книга на пророкот Исаија 44 - ред 24 Вака зборува Господ, твојот Искупител и твојот Творец во УТРОБАТА: „Јас Сум Господ Кој Сум создал сè, Кој ги оптегна Сам небесата, и ја зацврстив земјата без ничија помош.

НО ДАЛИ СЕ МИСЛИ НА УТРОБАТА НА БИОЛОШКАТА МАЈКА ????

НЕ !
ЕВЕ ..................

Книга Јов 15 - ред 35 ....Тој (машки род ) ЗАЧНА зло и РОДИ лага , Во УТРОБАТА Негова (машки род ) подготвува измама .

ЕТЕ ВАКА НЕКАКО СЕ "РОДИЛ" И ИСУС ....ВО ГЛАВАТА НА ПРОРОКОТ ЕМАНУИЛ

Религиите ги лажат луѓето дека уште додоека нивната биолошка мајка била трудна со нив ..Е ДЕКА УШТЕ ТОГАШ БОГ ГИ ИЗБРАЛ !!!!!......свашта...............на овој свет .....

БИБЛИЈАТА НЕДВОСМИСЛЕНО ЈАСНО КАЖУВА ДЕКА АДАМ Е ЛИЧНОСТ БЕЗ БИОЛОШКО ТЕЛО....ИСТО КАКО И ИСУС = ХРИСТОС КОЈ Е ЛИЧНОСТ БЕЗ БИОЛОШКО ТЕЛО НО КОЈ ПРЕД 2000 ГОД СЕ ИНКАРНИРАЛ ВО БИОЛОШКОТО ТЕЛО НА ПРОРОКОТ ЕМАНУИЛ .

ДЕФИНИЦИЈА :
СУЕТА е земски дух- идеал на смртните луѓе кој неверуваат во вечен живот , не веруваат ниту во Бог ,( ниту во Христос – бесмртната личност ),како и на сите неверници , лажни верници , декларативни верници , измамници , па затоа тежнеат да остават што поголеми траги – докази за своето постоење низ времето на земјата со ....деца , земја , пари, капитал или достигања по кој ќе ги запаметат другите луѓе ( суетна слава ) во војни , бизнис , политика , итн итн .

Е ова е дефиницијта за суетност . И според оваа дефиниција се одредува степенот на (без)суетност на секој поединец ,на секој Закон какви меѓучовечки односи регулира , општествено уредување , достигнат степен- ниво на општествена свест кај секој поединец или генерално во општеството .

физичко Тело И Личност - духово Тело

Матеј 17:12 Но, ви велам, дека Илија веќе дојде, и не го ПОЗНАА, туку му направија како што сакаа. Така и Синот Човечки ќе пострада од нив

Лука 9:18 И кога еднаш се молеше сам, а учениците беа со Него, ги праша: „Што вели народот, Кој Сум Јас?”
9:20 Тогаш им рече: „А вие што велите, Кој Сум Јас?” Петар во одговор рече: „Христос Божји!”.

Јован: 1:26 ”Јас крштавам со вода им одговори Јован - но меѓу вас стои Еден, Кого вие не Го ПОЗНАВАТЕ.--вели Јован Крстител за Исус

Матеј 16:15 Тој им рече: „А вие што велите, Кој Сум Јас?”.
..
.
.
.
ПАЗИ АПОСТОЛИ ЦЕЛО ВРЕМЕ ГЛЕДАЛЕ ФИЗИЧКИ ТЕЛА КАЈ пророкот Емануил - Исус и кај Јован Крстител-Судија на совесноста

не ја сваќале финтата дека им се обраќале ЛИЧНОСТИ

КАКО ЛУЃЕТО МОЖЕЛЕ ДА ГО ПОЗНАВААТ ИСУС ИЛИ ИЛИЈА КОГА НИКОГАШ ПОРАНО НЕ ГИ ВИДЕЛЕ КАКО ИЗГЛЕДААТ ФИЗИЧКИ ..ИСУС ИЛИ ЈОВАН

Е АКО ОВА СЕ СВАТИ ПОСЛЕ ПОЛЕСНО СЕ РАЗБИРА КОЈ ЗБОРУВА ВО КАКВО СВОЈСТВО
ВО СТАРИОТ И НОВИОТ ЗАВЕТ

Матеј 17:12 Но, ви велам, дека Илија веќе дојде, и не го ПОЗНАА, туку му направија како што сакаа. Така и Синот Човечки ќе пострада од нив

Лука 9:18 И кога еднаш се молеше сам, а учениците беа со Него, ги праша: „Што вели народот, Кој Сум Јас?”
9:20 Тогаш им рече: „А вие што велите, Кој Сум Јас?” Петар во одговор рече: „Христос Божји!”.

Јован: 1:26 ”Јас крштавам со вода им одговори Јован - но меѓу вас стои Еден, Кого вие не Го ПОЗНАВАТЕ.--вели Јован Крстител за Исус

Матеј 16:15 Тој им рече: „А вие што велите, Кој Сум Јас?”.
..
.
.
.
ПАЗИ АПОСТОЛИ ЦЕЛО ВРЕМЕ ГЛЕДАЛЕ ФИЗИЧКИ ТЕЛА КАЈ пророкот Емануил - Исус и кај Јован Крстител-Судија на совесноста

не ја сваќале финтата дека им се обраќале ЛИЧНОСТИ

КАКО ЛУЃЕТО МОЖЕЛЕ ДА ГО ПОЗНАВААТ ИСУС ИЛИ ИЛИЈА КОГА НИКОГАШ ПОРАНО НЕ ГИ ВИДЕЛЕ КАКО ИЗГЛЕДААТ ФИЗИЧКИ ..ИСУС ИЛИ ЈОВАН

Е АКО ОВА СЕ СВАТИ ПОСЛЕ ПОЛЕСНО СЕ РАЗБИРА КОЈ ЗБОРУВА ВО КАКВО СВОЈСТВО
ВО СТАРИОТ И НОВИОТ ЗАВЕТ
:nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest: Не знаеш како ме нервираш и ме извадуваш од такт.Како можеш Емануел да го нарекуваш Супермен :@:@:@.Кога тој е Божји пророк и Божја сила.ОФтопик не сакам да се расправам.Но изгледа не си се свестил навреме па дојде ред да интервенирам."ateist"-Најневоспитан член си на форумов.:nesvest::nesvest::nesvest:

муслиманите сметааат дека Мухамед е последниот пророк
православие католицизам протестантизам сметаат дека Исус бил последниот пророк
и дека негде прочитале дека нема да има повеќе пророци
..
ШТО НАВИСТИНА КАЖУВА БИБЛИЈАТА

Евангелие по Лука16:16 ”Законот и ПРОРОЦИТЕ беа (минато свршено време ) до Јована. Оттогаш се проповеда Евангелието за Божјото Царство, и секој насила влегува во него.

ЗНАЧИ СТАРОЗАВЕТНИТЕ ПРОРОЦИ СИ ЈА ОДИГРАЛЕ СВОЈАТА УЛОГА
.
.
.

Марко: 6:4 А Исус им рече: „Пророк не е без чест, освен во својот роден крај, и меѓу своите роднини и во својата куќа.” --- ЕВЕ ПРОРОКОТ ЕМАНУИЛ ЗА СЕБЕ СИ КАЖУВА ДЕКА Е ПРОРОК
.
11:32 Но, ако речеме од луѓето?’ Се боеја од народот, зашто сите сметаа дека Јован беше навистина ПРОРОК ..

Лука: 1:76 А ти, младенче, ќе се наречеш ПРОРОК на Сèвишниот, зашто ќе одиш пред Господа, за да Му ги приготвиш Неговите патишта, -- ЕВЕ ДЕКА ЈОВАН БИЛ И ПРОРОК

4:24 Тогаш им рече: „ Вистина ви велам, дека ниеден ПРОРОК не е примен во својата родина.--- ПРОРОКОТ ЕМАНУИЛ (ИСУС ХРИСТОС ) ЗА СЕБЕ

7:16 И страв ги опфати сите, и Го славеа Бога и велеа: „Голем ПРОРОК се јави меѓу нас” и „Бог го посети Својот народ.”
7:26 Туку, што излеговте да видите? Пророк ли? Да, ви велам и повеќе од ПРОРОК!
7:28 Ви велам: меѓу родените од жени никој ПРОРОК не е поголем од Јована;.
.
.
.
ЗНАЧИ ПРВИОТ НОВОЗАВЕТЕН ПРОРОК Е ЈОВАН А ПОТОА ПРОРОКОТ ЕМАНУИЛ - (ИСУС ХРИСТОС ).
.

ДАЛИ ИМАЛО ДРУГИ ПОТОА ?.
.
Дела апостолски
11:27 Во тие денови ПРОРОЦИ од Ерусалим слегоа во Антиохија.
13:1 Во Антиохиската црква имаше ПРОРОЦИ и учители: Варнава, и Симеон наречен Нигер, па Луциј Киринеец, Манаин, кој беше воспитан заедно со четворовласникот Ирод, и Савле.
15:32 Јуда пак и Сила, кои и самите беа ПРОРОЦИ, ги тешеа и ги утврдуваа браќата со многу зборови..
.

.
ЗНАЧИ СТАРОЗАВЕТНИТЕ ПРОРОЦИ СИ ЈА ОДИГРАЛЕ УЛОГАТА И НА СЦЕНА СТАПИЛЕ

НОВОЗАВЕТНИТЕ ПРОРОЦИ

ЕВЕ ГИ ОРИГИНАЛНИТЕ ЗБОРОВИ НА МОЈСЕЈ ЗА ПРОРОКОТ ЕМАНУИЛ

Второзаконие: (петта книга Мојсеева -повторени закони )

18:15 „Господ, твојот Бог, ќе ти издигне од твојата средина, од твоите браќа, Пророк, каков што сум јас: слушајте Го Него!

18:18 Ќе им издигнам Пророк од среде нивните браќа, каков што си ти. Ќе ги положам своите зборови во неговата уста, за да им каже сè што ќе му заповедам.

Дела Ап.: 3:22 Зашто Мојсеј рекол: „Господ Бог ќе ви издигне од вашите браќа Пророк - како мене, слушајте Го Него во сè што ќе ви рече!

3:23 А секоја душа, која не ќе Го послуша тој Пророк, ќе биде истребена од народот.”

7:37 Тоа е Мојсеј, кој им рече на Израелевите синови: „Бог ќе ви издигне, меѓу вашите браќа, пророк како мене Него послушајте Го.”

.
..

ЦЕЛАТА ЗАБУНА НАСТАНУВА ШТО ЗА ПРВ ПАТ ПРЕДМЕТ НА ПРОРОШТВО-А НЕ СЕ НЕКОЈ НАСТАНИ ИЛИ ЛИЧНОСТИ ПОВРЗАНИ СО НАСТАНИ ПА СЕ ОСТВАРИЛЕ
ТУКУ ПРЕДМЕТ НА ПРОРОШТВО Е ЕДЕН ПРОРОК КОЈ И САМИОТ ГО ОСТАВРИЛ ПРОРОШТВОТО ЗА НЕГО А ТОА Е ДЕКА ОФОРМИЛ БЕСМРТНА ЛИЧНОСТ - ИСУС ХРИСТОС

НО И САМИОТ ПРОРОКУВАЛ ОТИ БИЛ ПРОРОК

ЕВЕ ГИ ОРИГИНАЛНИТЕ ЗБОРОВИ НА МОЈСЕЈ ЗА ПРОРОКОТ ЕМАНУИЛ

Второзаконие: (петта книга Мојсеева -повторени закони )

18:15 „Господ, твојот Бог, ќе ти издигне од твојата средина, од твоите браќа, Пророк, каков што сум јас: слушајте Го Него!

18:18 Ќе им издигнам Пророк од среде нивните браќа, каков што си ти. Ќе ги положам своите зборови во неговата уста, за да им каже сè што ќе му заповедам.

Дела Ап.: 3:22 Зашто Мојсеј рекол: „Господ Бог ќе ви издигне од вашите браќа Пророк - како мене, слушајте Го Него во сè што ќе ви рече!

3:23 А секоја душа, која не ќе Го послуша тој Пророк, ќе биде истребена од народот.”

7:37 Тоа е Мојсеј, кој им рече на Израелевите синови: „Бог ќе ви издигне, меѓу вашите браќа, пророк како мене Него послушајте Го.”

.
..

ЦЕЛАТА ЗАБУНА НАСТАНУВА ШТО ЗА ПРВ ПАТ ПРЕДМЕТ НА ПРОРОШТВО-А НЕ СЕ НЕКОЈ НАСТАНИ ИЛИ ЛИЧНОСТИ ПОВРЗАНИ СО НАСТАНИ ПА СЕ ОСТВАРИЛЕ
ТУКУ ПРЕДМЕТ НА ПРОРОШТВО Е ЕДЕН ПРОРОК КОЈ И САМИОТ ГО ОСТАВРИЛ ПРОРОШТВОТО ЗА НЕГО А ТОА Е ДЕКА ОФОРМИЛ БЕСМРТНА ЛИЧНОСТ - ИСУС ХРИСТОС

НО И САМИОТ ПРОРОКУВАЛ ОТИ БИЛ ПРОРОК
me mrzi da gi iscitam site tvoi reverati "sveti tolkuvacu sto se znaes"
kako prvo bog e eden vo tri licnosti, vtoro celata biblija odnosno stariot zavet govori za isusa xrista spasitel mesija bozji sin i bogocovek matej 1; 21., 3; 16-17., matej 14; 33 16; 16.. a emanuel znaci bog e so nas

муслиманите сметааат дека Мухамед е последниот пророк
православие католицизам протестантизам сметаат дека Исус бил последниот пророк
и дека негде прочитале дека нема да има повеќе пророци
..
ШТО НАВИСТИНА КАЖУВА БИБЛИЈАТА

Евангелие по Лука16:16 ”Законот и ПРОРОЦИТЕ беа (минато свршено време ) до Јована. Оттогаш се проповеда Евангелието за Божјото Царство, и секој насила влегува во него.

ЗНАЧИ СТАРОЗАВЕТНИТЕ ПРОРОЦИ СИ ЈА ОДИГРАЛЕ СВОЈАТА УЛОГА
.
.
.

Марко: 6:4 А Исус им рече: „Пророк не е без чест, освен во својот роден крај, и меѓу своите роднини и во својата куќа.” --- ЕВЕ ПРОРОКОТ ЕМАНУИЛ ЗА СЕБЕ СИ КАЖУВА ДЕКА Е ПРОРОК
.
11:32 Но, ако речеме од луѓето?’ Се боеја од народот, зашто сите сметаа дека Јован беше навистина ПРОРОК ..

Лука: 1:76 А ти, младенче, ќе се наречеш ПРОРОК на Сèвишниот, зашто ќе одиш пред Господа, за да Му ги приготвиш Неговите патишта, -- ЕВЕ ДЕКА ЈОВАН БИЛ И ПРОРОК

4:24 Тогаш им рече: „ Вистина ви велам, дека ниеден ПРОРОК не е примен во својата родина.--- ПРОРОКОТ ЕМАНУИЛ (ИСУС ХРИСТОС ) ЗА СЕБЕ

7:16 И страв ги опфати сите, и Го славеа Бога и велеа: „Голем ПРОРОК се јави меѓу нас” и „Бог го посети Својот народ.”
7:26 Туку, што излеговте да видите? Пророк ли? Да, ви велам и повеќе од ПРОРОК!
7:28 Ви велам: меѓу родените од жени никој ПРОРОК не е поголем од Јована;.
.
.
.
ЗНАЧИ ПРВИОТ НОВОЗАВЕТЕН ПРОРОК Е ЈОВАН А ПОТОА ПРОРОКОТ ЕМАНУИЛ - (ИСУС ХРИСТОС ).
.

ДАЛИ ИМАЛО ДРУГИ ПОТОА ?.
.
Дела апостолски
11:27 Во тие денови ПРОРОЦИ од Ерусалим слегоа во Антиохија.
13:1 Во Антиохиската црква имаше ПРОРОЦИ и учители: Варнава, и Симеон наречен Нигер, па Луциј Киринеец, Манаин, кој беше воспитан заедно со четворовласникот Ирод, и Савле.
15:32 Јуда пак и Сила, кои и самите беа ПРОРОЦИ, ги тешеа и ги утврдуваа браќата со многу зборови..
.

.
ЗНАЧИ СТАРОЗАВЕТНИТЕ ПРОРОЦИ СИ ЈА ОДИГРАЛЕ УЛОГАТА И НА СЦЕНА СТАПИЛЕ

НОВОЗАВЕТНИТЕ ПРОРОЦИ
i kako prvo posledniot prorok bese jovana krstitel bratce koj mu go podgotvuvase patot na isusa hrista bogocovek spasitel i da te popravam pravoslavnite znaat deka isusa e gospod bogocovek sin bozji vtoro lice na presveta troica a nekoi od protestantite velat deka isusa e sin na gospod bukvalno

исто како и Мухамед и Емануил бил Божји ПРАТЕНИК (пророк ) ...не се сметал за БОГ

.
.
Пророкот Емануил никогаш себе си не се сметал за Бог туку за Божји Пратеник

Евангелие по Јован 13 - ред 16...."Вистина вистина ви велам : слугата нее поголем од својот господар , ниту ПРАТЕНИКОТ е поголем од Оној што го праќа "

.
.
.
проблемот настанува кога и самиот порок Емануил бил мета на пророштво

уствари оформил отелотворил Нова Личност.....

Е новата Личност се викала Исус

а биолошкото материјално тело си останало истото
од пророкот Емануил........................................... ......

..
.
после 300 годишни крвави прогони на Христијаите идеалисти

римски императори решиле да си создадат религија - организација под исто име и која со купишта измислени глупости-догми наречени вечни вистини НЕМА да дозволи повторно да се појави Христијанската идеологија која ја проповедал пророкот Емануил-Исус од луѓето наречен и Христ................ИИиии плус религија која како јавно-тајна полиција со огромни овластувања ...за првпат во историјата на човештвото обезбедила тоталитарно владеење на државата (малоумието)...била забранета секаква писменост , се што било интелектуално било уништувано , секаква побуна или најмал знак дека некој ќе се бунтуват или бараат правда од тобоже кристијаните било брутално крваво задушувано.

.

.
Е затоа се појавил пророкот Мухамед да внесе малку светлина во тогашниот кристијански мрак ....оти овие дегени го вратиле човештвото во камено доба

.
.

.
Е видиш Личноста Исус ...за неа е можно да е Бог ама пак нее Единиот Бог

туку од понизок ранг...Бог на Слободата=Безсуетноста....

.
.
.
Исус беше Човек=Личност...............но биолошкото тело си остана смртно од

пророкот Емануил.............

пред 2000 год се родила по дух .....бесмртна Личност Исус

Затоа е син Човечки=на Личноста

Елимелах=Бог е Човек....сегде во биб се пишува со големо Ч

пред 2000 год не се родило никакво билошко бесмрно бебе

како што лажат тобоже христијани БогоЧовек...е тоа Човек бил наводно матерјален те билошки..................хахахах

па ако е така .................еееееееееејјјјјјјјј па тоа бил Кларк Кент

тако звани ..........СУУУУУУУУУУУПЕРМЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕННННННННН :sport1: :sport1:

хахахахаааааааааа .......... :pos:........ГЛУПОСТИ НЕВИДЕНИ
emanuel znaci bog, isusa hrista bogocovek

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom