- Член од
- 30 октомври 2021
- Мислења
- 1.823
- Поени од реакции
- 4.267
Да ,вие сте поскромни - имате претензии само кон Исус, Мајкл Џексон и целата бела раса.Македонските извори барем не тврдат дека Скендербег, Колумбо и кралицата Елизабета II се Македонци.![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да ,вие сте поскромни - имате претензии само кон Исус, Мајкл Џексон и целата бела раса.Македонските извори барем не тврдат дека Скендербег, Колумбо и кралицата Елизабета II се Македонци.![]()

Мојата ароганција и препонтентност ја приметуваат само оние кои и самите ја користат. Ако си ја приметил тоа е затоа што ти така настапуваш, јас само на исто ниво одговарам. На темава ќе најдеш многу луѓе со кои не делам мислење, а не добиваат таков однос.Не јас ја омаловажував твојата препотенција и поставување како сезнаечки наратор и сегледачко око овде ама ти како и многу други како тебе пробуваш да ја донесеш топката на единствениот терен каде што знаеш а тоа е класичните муабети ти не си македонец и така натаму пошто буквално на друг начин не знаете да дискутирате о вие убер македончишта.
... и педери, не ги заборавај педерите.Бугари,албанци и северџани нова братска унија на форумот
зависи дали сакаат да ги задржат позициите русите или при случај на нова офанзива масовно ќе ја употребат авијацијатаМислам дека Украинците во наредните десетина дена ќе направат уште офанзива, или кај Херсон, Угледар или накај нуклеарната централа.
Моментумот е на нивна страна, Русите очигледно се со премалку трупи и опрема, ваљда се надевале дека украинците ќе седат во ровови и само ќе се бранат, и сега се свртеа коцките.
Ако нападнат голема е шансата да се случи истото како кај Харков.
Ако така ке ja употребат, како вчера .зависи дали сакаат да ги задржат позициите русите или при случај на нова офанзива масовно ќе ја употребат авијацијата
Значи митит на САД и 800 милијарди годишен буџет падна во оној момент кога за лично вооружување почма да користа сиг сауер.Види, ова ќе има две реперкусии. Прво, ова значи дека Русија е далеку помала закана во конвенционално вооружување со хај тек технологија, затоа тоа никој не се плаши од Иранската и Северно Корејската воена технологија. Второ ова е силен удар за квалитетот на руската воена индустрија при продажба во светот.
Тоа е митот што падна.
Иначе сите се плашат или би сакале да го имаат Iron Dome, од Израел, како и многу друга воена технологија.
Исто така гледам дека никој нема напишано на темава, па ајде јас. С-400 кој го употребува Русија на Украинска територија, не е во можност да ги спречи HIMARS -те ракети.
Абе остај, како пички избегаа од Афганистан оставајќи 80 милијарди воена опрема, тотално фијаско.Значи митит на САД и 800 милијарди годишен буџет падна во оној момент кога за лично вооружување почма да користа сиг сауер.
Не, не... Тоа на CNN си го слушнал.Не троши време на објаснување нема поента. На старт мислев ќе се разберам кога им посочив убав пример дека Русија со напад во Украина под оправдување дека тоа се Руски територии и дека Украина е...
Ne se placki tuku fakti. Mnogu pati niz temata e napomenato toa i toa bas od vas. Bukvalno, ne onaka zasekereno tuku bukvalno bas taka kako sto napisav.Пак плачки
Од другите забелешки кои ги имам во моментов, се во врска со нуклеарното оружје.
Освен овде на форумов некој лица кои континуирано се враќаат на таа закана како папагали кога на Русија и оди лошо, нема закани ниту од официјални ниту од неофицијални путинови куропушачи во Москва. Затоа што знаат дека сега иди моментот кога ќе треба да се употребат и не му изгледа тоа така весело.
Makedonci ste de, ama ste generalno talogot na eden narod. Vo vasiot cenet zapad takvite kako vas redovno zavrsuvaa nekako nezgodno. Nema tolerancija zapadot posebno SAD za predavnici i pettokolonasi vo svoite redovi.Класика, само вие сте македонци сите што не се за путко не се македонци![]()
Ne se pravi so sila, prirodno e glupРазбирам да навиваш, не разбирам со сила да се правиш глуп.
.Разбирам да навиваш, не разбирам со сила да се правиш глуп. Не си неинтелегентен момак, ама некогаш им конкурираш на најглупите овде (што е сериозно достигнување).
Си слушнал за професорот Миаршајмер? Не? Човекот е професор по политички науки, не дека е тоа битно ама битно е дека уште пред неколку години предупреди дека ова ќе се случи. Можеш на јутјуб да најдеш негови предавања (со стотици илјади/милион прегледи).
Еве негов прилично нов есеј: https://www.foreignaffairs.com/ukraine/playing-fire-ukraine
Пошто текстот не е бесплатно достапен (освен за нови членови), еве овде цел го имам пренесено.... Едуцирај се малку, не биди ГЛУП.
Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)
Како? Гледаш дивизии (според НАТО ознаките, кои се користат денес насекаде). Ако не отидеш на интернет да видиш украинските дивизии колкави се стварно, на хартија - нема да знаеш. А ако знаеш колкави се, пак е тоа на хартија и у моментот нема да знаеш таа дивизија колку е пополнета. Али океј...forum.kajgana.com
Пред некое време некој ме праша зашто сметам дека руската војска и нивната врхушка е фашистичка..еве една само причина.Кога си пичка у душа,а мислиш дека си мачомен и " јавач на медведи '' правиш вакви работи во немоќ и злоба,само да направиш штета колку можеш повеќе,без желба да постигнеш мир..
Пред некое време некој ме праша зашто сметам дека руската војска и нивната врхушка е фашистичка..еве една само причина.Кога си пичка у душа,а мислиш дека си мачомен и " јавач на медведи '' правиш вакви работи во немоќ и злоба,само да направиш штета колку можеш повеќе,без желба да постигнеш мир..
Таман за миг си помислив дека можеш да испроцесираш нешто, гадно се излажав. Токму намерно го кажав јазот помеѓу либтард републиката и нацистичка Германија, за да ти покажам и покрај таа разлика Германија има континуитет, па дури и пред Хитлер и Германија тоа го прифаќа. Затоа и плаќаше и сеуште плаќа репарации за војната. Додека Советскиот Сојуз е друга држава, Русија нема никаков континуитет со таа држава. Чак што више, таа држава излезе штетна по Руската Империја, Русија излезе територијално и демографски осакатена од таа држава. Таа држава во најголемиот дел од своето владееше ја воделе не-Руси. Еден од тие двајца Руси што ја воделе, на крајот ја растурил таа држава.Да либтард република е на педери и транџи и црнци ама истовремено и нацистичка германија од всв![]()
![]()
![]()
И ај сега како дадискутира човек сериозно со тебе?Путко е БУКВАЛНО човек од службите на ссср и сите околу него, СЕ ГОРДЕАТсо ссср, во украина со знамиња советски мавтаат, или немаш приметено? Ама и ти ко ванлок легендана уште малце ќе ми речеш сталин грузиец беше па затоа не се вжи ссср
Кој апологети човече
Немој тенеќе да си толку строг кон себеси. Ако човек не се учи од своите грешки, осуден е да ги повтори. Ти два пати понављаше веќе, еднаш за либтардијата еднаш за короната. Греота е трет пат да понављаш.Го гледав уште на почеток и го читав, скоро се од него прочитав и видов, но, како што не научи короната, и видовме како еден куп научници испаднаа кловнови, така и тука, еден куп стручњаци веќе се кловнови.