Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    801
Може изнајмува метро и сам се вози.

И за ова си лажеш ама ајде, вози.

Него колку е просечна бруто плата во германија, некако не ти се кажува :icon_lol:

Ne sakam da pisuvam posto ne e toa temata, ama mnogu go tupis,
Ete ti pogore ofizijalni brojki citaj be ili cor si.

I sto da vozam 1300€ godisno na -5Stapka kosta osiguranje za vozilo do 170PS.

Pazi da ne se izmocas v gajci
Друже или си на минималец или лошо раководиш со приходите. Што да ти кажам. Не е лесно како социјалец или со минимална плата во Германија, секое оскапување се осеќа. Од друга страна не е од Бога дадена да бидеш цел живот во таа ситуација.
Автоматски споено мислење:

I sto sega???

Pa poveli dojdi ,

Plati 1000€ za stance,
1300€ osiguranje za kola
150€ za struja .
130€ greenje
28€ internet a za se drugo ne ni pisuvam.

pa kazi sto e podobro,
so mesecna plata od 1600€ ovde kaj Ausländer ili 700€ vo Makedonija.

Ili sea ce pisis , mi kazuvase drugar na drugar mi deka nekoj rodnina od negov bratuced zemal 2500€ mesecno
Уште ова и ќе прекинам со муабетов ако сакаш во друга тема:

1000Евра стан значи топол?
Осигурање лафевме веќе.
150 за струја мора 7000 киловатчасови да трошиш. На бољер си?
130 грење: Па не ти е пресметано во станот?
1600 плата, значи минималец.

Последно уредено:
Друже или си на минималец или лошо раководиш со приходите. Што да ти кажам. Не е лесно како социјалец или со минимална плата во Германија, секое оскапување се осеќа. Од друга страна не е од Бога дадена да бидеш цел живот во таа ситуација.

Уште ова и ќе прекинам со муабетов ако сакаш во друга тема:

1000Евра стан значи топол?
Осигурање лафевме веќе.
150 за струја мора 7000 киловатчасови да трошиш. На бољер си?
130 грење: Па не ти е пресметано во станот?
1600 плата, значи минималец.

Lesen Bildet!!!

Абе друже, ако немаш скилови нема да заработуваш, ако имаш сигурно нема да работиш за тие пари.
На крај од денот не знам што се пикате во Минхен, имам многу блиски роднини таму, дел доктори, дел инженери, дел со занати (паркет, ламинати, фасади), и сите се во помали градови, на крај од месец им остануваат повеќе пари од тоа што им беа платите во мкд.
Ај да ми споредува некој што работел програмирање во мкд и земал 2500 евра тука, ама ако тука си работел за 500-600 евра сигурно нема да живееш полошо ако отидеш во помал град и работиш за 1600 таму.
И запамти, не постои земја каде што ќе живееш убаво и богато со една плата!

Dojdi be pa vidi.
Samo poznavam mnogu mina sto mislea deka ovde se e zlato, ama sea zivejat poloso od Cigani i kukast za se.
а и тебе не ти е добро глеам!
Од каде пак знаеш како ти е тебе таму, не си ти да знаеш, тие се тука да знаат за тебе, зато слушај ги и ќе ти биде подобро :pos:
Си започнал дискусија со екипа (која Црпе го доживува како Месија) која на референдумот говореше дека само да го смениме името ќе имаме бесплатно здравство во ЕУропска, дека ЕУ ќе не храни а ОТАН ќе не брани и ти со такви си трошиш време, ... не, не што е многу, многу е

Туку колку пати се туширате вие таму во Германистан

а и тебе не ти е добро глеам!
Од каде пак знаеш како ти е тебе таму, не си ти да знаеш, тие се тука да знаат за тебе, зато слушај ги и ќе ти биде подобро :pos:
Си започнал дискусија со екипа (која Црпе го доживува како Месија) која на референдумот говореше дека само да го смениме името ќе имаме бесплатно здравство во ЕУропска, дека ЕУ ќе не храни а ОТАН ќе не брани и ти со такви си трошиш време, ... не, не што е многу, многу е

Туку колку пати се туширате вие таму во Германистан
Не сум Северџан друже ама во калкулацијата на членот нешто не му штима. Така да етикетите кои ги лепите не ви се валидни ако не за друго, ни ти можеш нешто да придонесеш за дискусијата. Ама битно кажа нешто против некого.

Abe coek sto ne ti shtima be???
ete ti linkovi pa citaj (ako znaes Germanski)
I kazi ti kolku zarabotuvas i kolku trosis i kolkavo semejstvo si.
Pa da vidime sto ne ti pasuva vo napisanoto

Тазе видео-запис од терен:

Ova e od pred 2-3 dena kako sto citam vo porakata podolu vo videoto

Ova e od pred 2-3 dena kako sto citam vo porakata podolu vo videoto

Гледам датум од 18 април, а коментарите се стари по неколку саати...не повеќе од 7ч.

П.С:
Да, еве и коментари дека записов веќе бил поставен...

Abe coek sto ne ti shtima be???
ete ti linkovi pa citaj (ako znaes Germanski)
I kazi ti kolku zarabotuvas i kolku trosis i kolkavo semejstvo si.
Pa da vidime sto ne ti pasuva vo napisanoto
Чиче, не штима тоа што се обидуваш да лажеш за нешто што е лесно проверливо на два клика на интернет.

Просечната месечна бруто плата во Германија е околу 4170 евра (околу 2700 евра нето) по пресметки од декември 2021.

Ако се спореди со нашата просек нето од нешто под 500 евра, тоа ти е 1:6 стандард

Така да ако биде во Германија некој ден литар зејтин или нафта 15 евра, може за криза да се праи муабет.

Иди сеа напрај 1 круг со тенко

Back
На врв Bottom