Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    800
По не знам кој ја промаши поентата. Не знам дали тренираш.

Да ти објаснам, поентата е дека никој не ја брани Америка, никој не ги оспорува некои работи што се постираат.

Само вие агресивно ја браните "идеологијата" на Путин која е исто лажна и лицемерна. Капиш?

Право да ти кажам, и јас сакав да те прашам дали тренираш на форумов со коментариве твои или не.

Јас лично не го бранам Путин, иако лично повеќе го почитувам од останатите лицемери на западот, бидејќи како што веќе спомнав, тие се многу повеќе лицемерни од него.

Јас не гледам каква врска има таканаречената идеологија на Путин со тоа што се случува во Украина, кога гледаме јасно дека Путин ги остави новоруските бунтовници во источна Украина на цедило, односно на милост и немилост на украинските вооружени сили.

Ти подобро го знаеш ова, бидејќи секој ден објавуваш нови мапи за напредокот на украинските вооружени сили.

Каде гледаш тука лажна идеологија ?

Во тоа што Путин сеуште не испратил војска ?

Очекуваше Путин да испрати војска за да им помогне на бунтовниците ?

Јас лично ниту очекував, ниту очекувам, бидејќи повеќе од јасно е дека западот плаче по војна, а Путин попрво би оставил невин народ да гине во Украина, отколку да им даде повод на западњаците за да вперат оружје кон него и кон Русија, па да си остварат дебел профит од продажбата на оружје и муниција, без разлика дали би победиле во војната или не.

Последно уредено:
Имате тема за лицемерието на Америка, каде што постирате и никој не ви оспорува.

Ама скокате кога некој ќе спомне за лицемерието на Путин.

Подметнување на кукавички јајца, така може да се објасни начинот на кој избегнуваш дискусија за релевантните прашања.

Темата за Украина не е тема за децата на Путин, впрочем информацијата каде му живееле децата и дали биле мажени со странци никогаш и не била тајна.

Што да кажам е одвише, твојата намера беше исто толку очајна како и изјавата на холанѓанецот.

Ова е тоа што остана од 79тата бригада на Украинската Армија.
attachment.php

attachment.php

attachment.php

Seps claims about several tanks burned and over 100 UA troops killed today near Bachmutovka.[DOUBLEPOST=1406218921][/DOUBLEPOST]A. Shalpak, UA minster of finance has claimed that by the 1st of August government will not be able to pay salaries to the military. Continuing CTO requires no less than 9 bln UAH while state budget requires 31 bln UAH. Early his law proposal of sequester of the state budged and abolishment of social benifits was not supported in parliament.
Additionaly 7 bln UAH are required for the restoraion of the infrastructure of Lugansk and Donetsk regions.
http://zn.ua/UKRAINE/minfin-predupr...voennym-s-1-avgusta-budet-nechem-149602_.html

Јанецјук си поднесе оставка. Интересен тајминг, дали бега од нешто што ќе се случи у скора иднина?
http://ria.ru/world/20140724/1017402917.html

http://www.nytimes.com/2014/07/25/w...liament-takes-step-toward-elections.html?_r=0
http://www.bloomberg.com/news/2014-...n-government-collapses-as-2-parties-quit.html

Дап. Почнува да се руши кулата од карти.
Претпоставувам за блиска иднина ќе добијат интервентен заем од ММФ/Светската банка, нормално под екстремно неповолни услови, и долг кој ќе го плаќаат повеќе генерации Украинци. ЈБГ некој мора да ја плати војната за остварување на американските цели.

Интересно ќе биде сега како ќе се преструктуира хиерархијата меѓу олигарсите. А поситните лајачи, како овој Јанецјук, нека му ја мислат како без премиерска полициска заштита.

Побрзо! Пари за плати има само до следниот петок!!
;)

Побрзо! Пари за плати има само до следниот петок!!
;)
Тоа е тоа, прво и основно правило у војувањето вика ако не ја завршиш војната набрзо после шансите за победа се намалуваат. Oд таа логика се роди блицкрикот во втората светска војна. Војната е скапа работа, а што повеќе се наближува зимата се повеќе нема да палат украинските тенкови на сабајле, а нон стоп да работат не може оти нема доволно нафта. :D

Ајде Порошенко ќе ги рани војнците со чоколади, ама за друго нема, нека го праша Тајвин ќе му даде совет како цицаат пари војните. :D

A Russian source says that in Lysychansk the rebels defeated an Ukrainian battalion in street fighting and captured its deputy commander Alexander Radievsky.

Околу најновите обвинувања.
A clip showing a massive MRLS volley being launched is circulating right now, cited as proof of Russian bombardment of Ukraine by tons of pro-Kiev tweeters and such.

Video is this:
http://vk.com/video110600798_169054941

It was uploaded together with two other videos on June 13th by that user, who is an army guy. The two other clips clearly depict some location in the Caucasus (telltale topography) and one of them is even named "291st Artillery Brigade" which is part of the 58th Army in Vladivkavkaz, North Ossetia.

Furthermore, all of them appear to have been shot ages ago (at the very least before April, but probably earlier, judging by the dead grass and barren trees).

So in other words, he just chose a bad time to upload.

У реду е @SparroW се случуваат многу пострашни работи во Украина отколку да се занимаваме со полско-центрични муабети.

У реду е @SparroW се случуваат многу пострашни работи во Украина отколку да се занимаваме со полско-центрични муабети.
Не, онака... Кренавте паника за полскиот професор што умре во западна Украина, па си реков да не те интересира.

Што се случи со него?

Десен Сектор или лева комора?

Не, онака... Кренавте паника за полскиот професор што умре во западна Украина, па си реков да не те интересира. Што се случи со него? Десен Сектор или лева комора?

Чуден ти е малце тајмнигот за досетливи коментари.
Видиш и јас читам полно овакви ствари но не наоѓам за нужно да те брифирам по 10 пати на ден за сите нив, нели.. да не се изгуби поентата овде.

Од кога ти спласна еуфоријата со соборувањето на авионот, премина на сите други споредни моменти од новинарките на РТ и децата на Путин до полските свештеници кои се изгубиле.

Знаеш, доволно е да побараш слики од улиците во источна Украина и да се позанимаваш со вистинските трагедии, да ги изгледаш видеата со луѓето чии фамилии се стрелани и бомбардирани, чии делови од телото не можат да се најдат па се до најновата вест за резигнацијата на украинската Влада.

Е сега ајде биди фин и немој да ја разводнуваш дискусијата со извештачена смисла за хумор.

Знаеш, доволно е да побараш слики од улиците во источна Украина и да се позанимаваш со вистинските трагедии, да ги изгледаш видеата со луѓето чии фамилии се стрелани и бомбардирани, чии делови од телото не можат да се најдат...

https://twitter.com/yuliagorbunova_/status/492376417628594177

Back
На врв Bottom