Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    799
Уништен мост од сепаратистите во близина на аеродромот во Донецк со цел да се успори офанзивата на Украинците.
B7pFKMHIEAAeIQK.png

Сеуште нема потврдени информации за тоа кој го држи аеродромот.

Најдобра ми е на military maps.

@IgorChete Украинците го напаѓаат аеродромот?
Во претходните 4 дена сепаратистите извршија офанзива врз новиот терминал.
Од вчера Украинците започнаа контра-офанзива со тенкови, а имаше и информации за авионски напад.

Не се знае кој пие кој плаќа моментално, двете страни тврдат дека го држат аеродромот, ќе треба да се почека да спласне ситуацијава да се види објективно.
Патем, битки има скоро по цела територијална линија на ДНР, од Мариупол се до Горливка, дефинитивно најжестоки битки уште од потпишувањето на договорот во Минск.

Уништен мост од сепаратистите во близина на аеродромот во Донецк со цел да се успори офанзивата на Украинците.
B7pFKMHIEAAeIQK.png

Сеуште нема потврдени информации за тоа кој го држи аеродромот.

Украинциве спремаат изгледа огромна офанзива. Се што имаат носат на фронт. Зошто во јануари ќе започнат не знам.

Кон аеродромот одат голем број на украински трупи и тоа по пистата, ако е во рецете на бунтовниците тоа значи сигурна смрт. Така да можеби не е аеродромот во рацете на сепаратистите.

Борбениве дејства започнаа на 15 јануари, а Жерновски пред некое време рече дека третата светска војна започнува на 15 јануари.

Украинциве спремаат изгледа огромна офанзива. Се што имаат носат на фронт. Зошто во јануари ќе започнат не знам.

Кон аеродромот одат голем број на украински трупи и тоа по пистата, ако е во рецете на бунтовниците тоа значи сигурна смрт. Така да можеби не е аеродромот во рацете на сепаратистите.

Борбениве дејства започнаа на 15 јануари, а Жерновски пред некое време рече дека третата светска војна започнува на 15 јануари.
Разжестување на борбите во Донбас беше помалку и очекувано со оглед на тоа што дефинитивно ќе има ревизија и промена на мировниот договор во Минск.
Двете страни се обидуваат да наметнат подобра преговарачка позиција користејќи напредувања на бојното поле.
Можеме договорот од Минск и официјално да го сметаме за мртов.

Аеродромот (Новиот терминал) е под контрола на ДНР.
Видео од пред неколку часа, од новиот терминал.

Како и да е, каша попара е по целиот фронт во моментов, особено во Доњецк. Неможе стриктно да се одредат линиите на контрола.

Захарченко изјавува дека одат во контра-напад во Авдeeвка и Пески.

Не ми се верува дека уште од сега ќе почнат целосна контра офанзива. Ова е ваљда некој контра удар за места кои ги изгубија у скоро време. Кога ќе ги добијат кредитите, и кога ќе заврши зимата и кога Русија ќе влезе у рецесија, тогаш ќе почнат со целосна офанзива.

Аеродромот (Новиот терминал) е под контрола на ДНР.
Видео од пред неколку часа, од новиот терминал.

Како и да е, каша попара е по целиот фронт во моментов, особено во Доњецк. Неможе стриктно да се одредат линиите на контрола.

Захарченко изјавува дека одат во контра-напад во Авдeeвка и Пески.
Не сум многу по теории и намештаљки, но првово видео кое е наводно од новиот терминал ми е доста сомнително, спореди го со претходната репортажа на ЛајфЊуз од новиот терминал и ќе видиш на што мислам.

А Захарченко може што сака да изјавува, он беше тој што досега едно 10 пати избрзано изјави дека аеродромот е под целосна контрола на сепаратистите и испадна смешен.

Ако аеродромот е под контрола на сепаратистите, зошто Москва денеска побара од украинците да го вратат под сепаратистичка контрола?
https://twitter.com/SputnikInt/status/556855904453545984

Не сум многу по теории и намештаљки, но првово видео кое е наводно од новиот терминал ми е доста сомнително, спореди го со претходната репортажа на ЛајфЊуз од новиот терминал и ќе видиш на што мислам.

А Захарченко може што сака да изјавува, он беше тој што досега едно 10 пати избрзано изјави дека аеродромот е под целосна контрола на сепаратистите и испадна смешен.

Ако аеродромот е под контрола на сепаратистите, зошто Москва денеска побара од украинците да го вратат под сепаратистичка контрола?
https://twitter.com/SputnikInt/status/556855904453545984

Захарченко го ставив колку да се види што он изјавува. И мене искрено воопшто не ми вредат изјавите ни на двете страни, и онака 80% од времето си немаат врска со реалноста.

Од друга страна пак, уште помалку докази има дека украинците го вратиле аеродромот.
Вчера можевме да видиме видеа каде сепаратистите очигледно го држат новиот терминал, па тешко ми е за верување дека само за една ноќ истиот и го изгубиле.
Затоа пологично ми е овојпат украинците да лажат во изјавите. Ама ќе видиме, се е можно. Можеби е и ничија територија во моментов.

Убаво би било сите што имаат свежо инфо и видеа да постираат овде, да ги следиме воените случувања.
Сте фатиле да го дрвите за Волноваха, а нема поента искрено.

Edit: Преглед на денешните случувања до 19.00 часот, од сепаратистички поглед.
Ова што они го презентираат, и она што украинците го презентираат се тотални спротивности :D

Последно уредено:
И на military maps се потврдува истото. Докучаевск е под руска контрола, а низ Новотроицкое поминува фронтот и се водат борби.

Не знам за тоа, туку многу им е детска и плус погрешно/лажно претставуваат.

Инаку Плотницки (ЛНР) и Москал (шеф на Лухаска Област) се договориле утре да не се борат и бомбардираат поради Водици.

Embedded media from this media site is no longer available

Се спрема авијација на ЛНР? Дедо Мраз многу дарежлив годинава xD
http://news.rambler.ru/28752981/

Poroshenko rejected Putin’s artillery withdrawal plan, began assault - Kremlin

Последно уредено:
Бунтовнициве се фалат дека многу нови доброволци од Русија му стасале после нова година. Сите со воено искуство и многу опрема.

Бунтовнициве се фалат дека многу нови доброволци од Русија му стасале после нова година. Сите со воено искуство и многу опрема.

Купиле тенкови и воена опрема од продавница за лов и по грешка ја преминале границата.

Местоположбата на мостот и видео.

Kh8W6Ro.jpg

Последно уредено:
Back
На врв Bottom