Пресвртница во животот

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Имаше ваква тема, но не можам да се сетам кој беше авторот за да му речам повторно да ја отвори.
Се надевам дека нема да се налути, а ако се - ќе бараме чаре.
Сега можеме да дискутираме.

Значи, сите имаме некоја случка, состојба, некое искуство кои ги сметаме за пресвртница во својот живот. До сега, од сето она што ви се има случено, што е тоа што животот ви го свртил и ви тргнал во друг правец? Каква поука сте донеле од тоа?

neodamna od pred dve tri godini doznav slucajno ili ne deka mozam da gledam na kafe bez da znam figuri ili drugi. sranja. ednostavno koga ke vospostavam kontakt so kafe soljata od kogo e piena taa pred o4ite mi se pojavuvaat sliki i neprekinato zboram moze ke zvu4i smesno ili ne ali do sega vo ovie 3 godini mnogu kafinja i solji mi projdoa niz raka neverojatno e so kakvi luge se sretnuvav so nivite minata problemi i relani i nerealni '' zelbi '' ne gledam nekoja promena vo zivotot sega za sega so moevo soznanie ali definitivno od koga pocnaf so ova mnogu pocesto sonuvam i toa neubavi raboti raboti koj mi pretskazuvaat mnogu neshta.. to je to

btw BAMAGERA :) me ima i na video clip vo svojata arhiva i za toa ke mu vratam :pos2:

Па незнам баш дали можам да кажам пресвртница, али вчера по една дешавка т.е две три беа :)...некако како да ми се отворија очите и како другачје да почнувам да гледам на работите. Среќна сум што више не ми е измешано се во главата и више јасно знам што и како сакам.Донесов поука дека неможам само да се бедосувам или пак да пробам да заборавам некои ствари на многу глуп начин кои уште толку би можеле да ме бедосаат да не ставев крај во мојата глава.Така да од денес па натака се ми е рамно и не се замарам више со ништо.
(Редно време беше да се средам малце:) )

Desavkata mi se sluci pred negde dve godini,od taa slucka svativ mnogu raboti i pocnav da gledam na zivtoto poinaku,taa bese pricina za edna golema promena vo samiot mene inaku, sekoj den ima slucki koi me teraat da se menjam,koa na podobro koa na poloso ali jebiga toa e.

Кога ми пукна вената и ми ставија 5 конци на левата рака...

Некој поголем пресврт сум немал во животот, може да се каже како мала пресртница летово, се променив прилично доста според некои луѓе станав поозбилен. Незнам јас тоа го немам приметено ама ај ете чим викаат така нека биде

Некој поголем пресврт ни јас сум немал,само знам според моите родители и пријатели дека за овие година две доста сум се променил(у позитивна смисла :) )

Fortune напиша:
Значи, сите имаме некоја случка, состојба, некое искуство кои ги сметаме за пресвртница во својот живот. До сега, од сето она што ви се има случено, што е тоа што животот ви го свртил и ви тргнал во друг правец? Каква поука сте донеле од тоа?

Па да, имало повеќе пресвртници нормално, мали случки, моменти и состојби и една голема. Од сите тие секако животот тргнал во друг правец, кога на полошо кога на подобро.
Слободно во нив го ставам моментот кога решив да се запишам факултет ... не факултетот сам по себе, туку се друго што доживеав на сметка на таа одлука, после, првата работа во Скопје каде што те запознав тебе (ех да не беше ти ... да не почнам подобро, нали?), па враќањето назад, па новата работа ... сите тие моменти ме паѓале и станувале, за да ете испаднам, барем така мислам, некоја подобра личност.
Последната и најголема пресвртница (како што пишав и на претходната тема) ми беше запознавањето на една за мене посебна личност, после која знам од време на време да се подзамислам, што и кај ќе бев без неа. Дефинитивно животов ќе ми беше за 180 степени полош ... дефинитивно. Не би можела да најдам зборови да и се заблагодарам за се` што променала кај мене, така да ...
Еми тоа ...:salut:

koga simnav 20 kilogrami za 2 meseci :) totalno mi se promeni zivotot...devinitivno najgolemata presvrtnica vo mojot zivot :)
a pouka od toa mi e da ja odrzuvam linijata i da jadam zdrava hrana...dobro, dosta bese...ako prodolzam ke navlezam vo druga tema (zdravje :))

Kога го открив сапунот.

Мојот друштвен живот дефинитивно се промени на подобро.

Sith

Од коа првпат се заљубив ко копиљ, се тргна надоле.

Пресвртница...... А сега се ми текнува. Кога се запишав у гимназија. Пред тоа бев многу затворена личност.

Нешто што ви го променило животот

Ме интересира да видам на кој како му се променил животот, после некоја случка, запознавање на личност, и дали се подобрил на добро и на лошо ме интересираат настаните.
Ај да пишам прво јас, оти ако не пишам првите 20 постови ќе бидат АЈ ПРВО ТИ. Мислам дека многу се променав од кога ја запознав личноста која ми значи се на овој свет. Прво ме научи што е љубов, ме научи да не бидам импулсивен, да гледам на добрата страна на животот, и ми го смена животот за едно добри 360 степени, и вечно ќе бидам благодарен

Секој човек доживува некој настан во животот во кој се прашува "Зошто Господе баш мене"...Тое е критична точка во која ќе мораш да продолжиш да живееш поинаку, да се преиспиташ себеси, зошто сето тоа се случило ,ако би сакал да продолжиш понатака.
Пресвртен момент ми се има случено, момент во кој не знаев ни името да си го кажам, момент на многу прашалници околу мене, но сето тоа го пребродив со издвојувана победа на зрелост, претпазливост и умереност во животот:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom