Преработка на Killswitch Engage - Rose Of Sharyn guitar cover (Varaha version)

• Креатор на темата Креатор на темата kemix
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 декември 2014
Мислења
6
Поени од реакции
9
Ви приложувам линк во кој може да се види и слушне преработка од песната Rose of Sharyn, стилот на музика се нарекува металкор, а овој проект е направен од двајца членови Младен Андов и Тодор Коцевски. Песната е од бендот Killswitch Engage, но се води според нашата верзија и проект воедно кој се вика Varaha бидејќи песната е изменета. Секако заборавив да наведам дека сме од Велес ;) Ве замолувам за ваше мислење, коментар, критика од било каков тип, лике или дислике, споделување итн. :cuc: https://www.youtube.com/watch?v=1v82mZa0HLI

Лике, дислике, шаре.

Што знам, ништо посебно... дрвење во место и чат пат некоја мала мелодија, али не е до вас до жанрот е. Пробајте со цел бенд, напрајте нешто.

Лике, дислике, шаре.

Што знам, ништо посебно... дрвење во место и чат пат некоја мала мелодија, али не е до вас до жанрот е. Пробајте со цел бенд, напрајте нешто.

Целосно се согласувам за жанрот, уште пред снимање утврдивме дека не дозволува нешто дополнително и дека мелодијата е едноставно таа и бевме свесни окулу тој дел, стварта беше дека е наше прво видео што објаснува дополнително дека едноставно го пуштивме да дреме на youtube и не се вложивме целосно пошто сме очигледно аматери и сеуште нови во видео обработка/снимање и нашето знаење не ограничи до некој степен. Фала ти за одвоеното време :)

Лике, дислике, шаре.

Шо му фали на жанрот бе. :/

Дека е лошо не е лошо, ок е сработено. ВО средно едно време го слушав повеќе металкорот, особено Unearth ми беа така симпатичен бенд, ама некако ми накурчи како правец. Пошто во глобала ја имаш онаа препознатлива дисторзија која откорнува и позадински гитара која чат пат солира и додава.

Дека е лошо не е лошо, ок е сработено. ВО средно едно време го слушав повеќе металкорот, особено Unearth ми беа така симпатичен бенд, ама некако ми накурчи како правец. Пошто во глобала ја имаш онаа препознатлива дисторзија која откорнува и позадински гитара која чат пат солира и додава.
Можеше да биде уште подобро сработено во поглед на видеото (подобар сплит, некој ефект тек тук итн) само како што споменав погоре само што почнав да го осознавам Sony Vegas, истото се однесува и за Fruity Loops во поглед на аудиото но како за прво нешто е доста солидно според мене. Пошто ги разгледав преработките на youtube стрикно од песнава, реално не беа ништо посебно такуѓере.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom