Препорака за wireless рутер

• Креатор на темата Креатор на темата Tanes
  • Време на започнување Време на започнување
Router Wireless

Барам Рутер Вирелес ама да фаќа на 100 метри!!! Пример да го ставам на кровов и сеа 100 метери потака да фаќа добар сигнал!!

Брат, ако незнајш што е најдобро, прашај што е најскапо. Д-линк сигурно нема да фаќа 100м. А ти 100 м чист простр сакаш да опфатиш? Оти најмногу сигналот се губи од ѕидови. Мислам дека Линксис ке ти брка работа. Само треба да се тестира. Вака можиме само да нагаѓаме што ке ти е оптимално.

СМЦ имам таков рутер многу слабо фаќа незнам што е дали е до ѕидовите или што ???

Ok изгледа неможе тоа што сакам.Сакам рутерот да биде кај мене и јас да си имам интернет на мојот компјутер а другите што ке бидат со мене во мрежа да немаат интернет

Брат ке си купиш БЕЖИЧЕН РУТЕР и ке си го линкуваш со WADSL модемот па после во конфигуриранје на рутерот во FIREWALL - LAN to WAN ќе си а внесиш само твојта IP адреса или MAC адреса и сето ке биде во ред само ти ке имаш интернет а другите компјутери ке ти бидат во LAN.

а за мене да ми кажете СМЦ имам таков рутер многу слабо фаќа незнам што е дали е до ѕидовите или што ???

Здраво. Имате ли идеја каде можам да најдам поволен бежичен рутер (до 2000ден). Имаше еден кој имав прилика да го тестирам од Gembird, иако марката не е на завидно ниво, рутерот се покажа одлично и лесно се подесува. Во Анхоч истиот е 2150 ден, а случајно налетав на него во АМЦ за 1640 ден ама додека јас се наканам сите ги продале. Идеја има некој каде да барам ??? Благодарам.

Јас го имам тој Gembird-от го земав пред некој месец од Анхоч околку 2200 денари.Задоволен сум од рутерот

Здраво. Имате ли идеја каде можам да најдам поволен бежичен рутер (до 2000ден). Имаше еден кој имав прилика да го тестирам од Gembird, иако марката не е на завидно ниво, рутерот се покажа одлично и лесно се подесува. Во Анхоч истиот е 2150 ден, а случајно налетав на него во АМЦ за 1640 ден ама додека јас се наканам сите ги продале. Идеја има некој каде да барам ??? Благодарам.
Би требало ако го имаат сеуште во АМЦ да може да се нарача... Ако го нема, којзнае дали ке го добијат, за колку време и колку би ти се чекала. Ако не, земај го од Анхоч, не верувам дека ке најдеш нешто поевтино, Д-Линк е 3.000 денари, поевтин од него до сега немам начекано. Овај е прв.

А ке може за мене една препорака за SWITCHER :pipi::pirat:

Мислам дека Linksys е број еден !!! Имав D-Link, ама катастрофа се покажа, го заменив за Линксис и нема гајле, ТОП..

Ќе бидам краток !

Linksys не затоа што имам 3 (три), туку што добивам впечаток
дека работат дури и кога нема струја :vozbud::pos2:

Level one....Ниеднаш досега откога го имам купено ми нема направено проблеми...

*Откога го купив, досега, не сум го ни исклучил...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom