Препорака за wireless рутер

• Креатор на темата Креатор на темата Tanes
  • Време на започнување Време на започнување

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Wireless Router

Дечки сакам да зеам рутер за дома е сеа ми требит нешто со е доста ефтино а да ми вршит работа ми требит само за интернет за курташак со лаптопов е то е то

Поздрав.

a kaj go imat da go kupam?

Здраво.Да не отварам тема тука сакам да поставам неколку аматерски прашања во врска со wireless router.
На пример имам рутер и сакам во WAN портот да му го приклучам кабелот од WADSL интернет.Е сега дали другите што ке ми се умрежат безжично на рутерот автоматски ке имаат интернет или ке мора да си направат кај нив интернет конекција со јузер и пасворд ? И другото прашање ми е каков кабел треба за од лан портите на руторот до компјутер? Дали crossover или straight?

Поздрав

Здраво.Да не отварам тема тука сакам да поставам неколку аматерски прашања во врска со wireless router.
На пример имам рутер и сакам во WAN портот да му го приклучам кабелот од WADSL интернет.Е сега дали другите што ке ми се умрежат безжично на рутерот автоматски ке имаат интернет или ке мора да си направат кај нив интернет конекција со јузер и пасворд ? И другото прашање ми е каков кабел треба за од лан портите на руторот до компјутер? Дали crossover или straight?

Поздрав

1.Тие не прават никаква нова конекција со јузер и пасворд. На безжичната конекција се внесува само шифрата, доколку решиш да ја енкриптираш. А ако не е енкриптирана не се внесува никаква шифра.
2.Треба обичен straight кабел :D

мислев ја јузер и пасворд за да се конектираат на интернет а не само да се умрежат со мене.Поентата ми е да бидат во мрежа со мене, а да не им давам интернет

мислев ја јузер и пасворд за да се конектираат на интернет а не само да се умрежат со мене.Поентата ми е да бидат во мрежа со мене, а да не им давам интернет

со рутер ако направиш PPPOE конекција таа се распределува на сите корисници на мрежата без да внесуваат јузер и пасворд. Така да ако сакаш само мрежа земи си акцес поинт :-)

Ok изгледа неможе тоа што сакам.Сакам рутерот да биде кај мене и јас да си имам интернет на мојот компјутер а другите што ке бидат со мене во мрежа да немаат интернет

Ok изгледа неможе тоа што сакам.Сакам рутерот да биде кај мене и јас да си имам интернет на мојот компјутер а другите што ке бидат со мене во мрежа да немаат интернет
Ако добро разбрав сакаш да си направиш
moz-screenshot.jpg
VPN да бидеш во мрежа со корисници на интернет? Ако е тоа пробај со Hamachi...

Шо тресите глупости ко не се разбирате а???? Невикам за тебе туку за овај CyberBop Земи SWITCH или како сакаш наречиго со тој само делиш мрежа на СВИЧОТ закач го и модемот за интернет и за да се конектирас на интернет ке мораш усер и пасс да имаш а само ти ке си го знајш то и то е то!

Поздрав.

gega aj ako saksh pishi kaj go ima tok router za 2500 den poshto ja go vidov u anhoch za 3600?!?!

Sakam da kupam bezicen ruter pa me interesira koj e najdobar so najveke moznosti kako na primer moznost za baniranje na odredeni WEB stranisi....se do zgolemuvanje na izleznata moknost sto e mozno poveke.

Епа едино решение па и најстабилно .... Linksys WRT54GL и бркај си работа

Ги подрзува тие опции, зголемување на моќта до ???, банирање на webцстрани, да работи како DHCP сервер кога ке го делам интернетот сите компјутери да се гледаат во мрежа?

Зависи од тоа кај сакаш да го ставиш. За во соба т.е. дома и д-линк ке ти брка работа, но како имаш повеќе препреки ѕидови сигналот нагло! слабее. Јас имам линксис WRT54GL па еве сигнал фаќам преку 4 ѕида и тоа одличен. Па се знае на крај колку пари толку музика. Д-линкот е 3.000, линксисот 4.800... речиси двојно!

Има за банирање веб страни, банирање mac адреси и т.н. инаку безжичното рутирање е со кацитет од 54mbps а ти имаш интернет од 1 или 2 mbps...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom