Препорака за печатач

• Креатор на темата Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување Време на започнување
П

Паган-др

Гостин
Имав еден печатач HP Laserjet 6L (стар е може некои 9-10 години, не сум точно сигурен), онака колку за претстава, еве го.

HP-6L1MBSHX.jpeg

Е сеа, коа го земав новиов компјутер го нема веќе тој стар приклучок и ми треба сега нов печатач. Пошто до сега не сум купувал печатач (не сум бил у разум кога го земале моите овој) ми треба совет од кај да почнам да барам нов.

Првин да кажам дека сакам laserjet, inkjet не доаѓа во предвид. Некоја разумна цена до некои 5000 (барем што ги гледав другите цени ова е сосем доволно, ако грешам поправете ме), да не биде некој ко куфер да треба во гаража да одам да принтам. И да, не ми треба за некоја професионална употреба туку само за домашна.

Предлози, сега.

Можеш и стариот печатач да го користиш. Ти треба само LPT to USB адаптер.
Но ако сакаш да го смениш топло ти го препорачувам овој.

И јас ти го препорачувам истиот HP Laser Jet P1102

И јас ќе ти го препорачам истиот, нема уткаHP Laser Jet P1102. Вози Мишко ;)

Овој HP LaserJet P1102 не е некој постар модел? Што гледав јас по понудиве скоро сите имаат скенер, а кај овој неможев да забележам.

Овој HP LaserJet P1102 не е некој постар модел? Што гледав јас по понудиве скоро сите имаат скенер, а кај овој неможев да забележам.
Ако бараш All in One тоа е друга работа и поскапи се најефтиниот е 8000 ден. Нема скенер овој модел.

Уште една препорака за HP LaserJet P1102.. струја е малиот, плус тонерот може да се полни без проблем :)

А де некоја препорака за Принтер и Скенер во едно :)) Благодарам однапред :)

Купете го билокој принтер шо ќе ви падне во око,ама доколку го користите секојдневно (скоро без ден пауза). Ако не,и најскапиот и најубавиот и најекономичниот.....џабе ви се! ;)

Препорака за A3 ласерски, во боја.

Препорака за A3 ласерски, во боја.

Oki C810n, али ќе те боли цената - 78,120

http://www.dunacomp.com.mk/MK/proizvodi/oki/kolor_pechatari/a3/82/oki_c810n.aspx?lId=1

Мој совет пред да купувате ласерски принтер да се распрашате кои се цените за пиратско полнење на тонерите, пошто оргиналите се оган.

Не е многу скапо полнењето на ласерски, ама брзо се троши. Кога ќе напраиш математика, тука негде е тонер да го купиш од продавница (фабрички) што ќе ти трае 2 години и да го полниш на секои 2-3 месеци.

Кај ласерски колор, пак се повеќе касети така? Не е една голема ко кај црно-белите...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom