Пренесување на производ

• Креатор на темата Креатор на темата am1121
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 април 2014
Мислења
43
Поени од реакции
4
Поради тоа што сакам да си купам Playstation 3 од Франција, дали можам да го пренесам или ќе ми прават проблеми на аеродром и дали треба некоја посебна документација?

Поради тоа што сакам да си купам Playstation 3 од Франција, дали можам да го пренесам или ќе ми прават проблеми на аеродром и дали треба некоја посебна документација?

Порано можеше да внесиш предмети за лична употреба до вредност од 350 евра без никакви царини или давачки,сега не знам како е.ами имаш фискална со него,понеси си ја,може да ти побараат.може и да ти царинат.

Донеси ја француската фискална. Кога ќе оди Гвујо во Француска, ќе му земе на Оланд еден ручек како поврат на ДДВ-то.

Отпакувај го и пренеси го без кутијата и фолии заштитни или што се има таму.... Исто како да си го користел до тогаш.
Ако ти мрчат нешто на царина, ќе речиш дека не увезуваш нов производ. Исто како лаптоп кога носиш со тебе, не плаќаш царина на секое. :)
Кога можеше еден другар од Бразил во Германија цел LCD телевизор да донеси, ти за Playstation се секираш. :cool:

Отпакувај го и пренеси го без кутијата и фолии заштитни или што се има таму.... Исто како да си го користел до тогаш.
Ако ти мрчат нешто на царина, ќе речиш дека не увезуваш нов производ. Исто како лаптоп кога носиш со тебе, не плаќаш царина на секое. :)
Кога можеше еден другар од Бразил во Германија цел LCD телевизор да донеси, ти за Playstation се секираш. :cool:

У македонија и за гаќи носење ќе почнат царина да бараат само да земат пари :D

Носи си дијазепам, аспирин и нешто за главаболки пред да идеш да се караш со Царина. Тие се неписмени не разбираат приватен производ, па ќе почнат фактури да бараат, а им објаснуваш дека не го уезуваш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom