Предните џекови на PC-то не ми работат

• Креатор на темата Креатор на темата deko_sk
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 ноември 2008
Мислења
13
Поени од реакции
0
zdravo pak na site....iam edno prasanje
jack-ovite na pc-to sto se od predna strana, za mikrofon i slusalki ne mi rabotat (a do niv ima za usb tie rabotat). tie ne rabotat uste koga ko kupiv pc-to ama
...dali treba nekoi drajveri da se instaliraat (ako treba ke mozete link da mi pratite od kaj da gi simnam) ili ne se povrzani vnatre u kukjisteto?
fala odnapred
pozz

zdravo pak na site....iam edno prasanje
jack-ovite na pc-to sto se od predna strana, za mikrofon i slusalki ne mi rabotat (a do niv ima za usb tie rabotat). tie ne rabotat uste koga ko kupiv pc-to ama
...dali treba nekoi drajveri da se instaliraat (ako treba ke mozete link da mi pratite od kaj da gi simnam) ili ne se povrzani vnatre u kukjisteto?
fala odnapred
pozz

Ако ти е под гаранција компјутерот, носи им го во сервис и речи им да си ја довршат работата што ја почнале кога го склопувале комјутерот...пречесто им се случува ова да го заборават......да ги приклучат и предните џекови.

Ова е најчесто, а може да е и друга некоја неисправност.

Ако ти е под гаранција компјутерот, носи им го во сервис и речи им да си ја довршат работата што ја почнале кога го склопувале комјутерот...пречесто им се случува ова да го заборават......да ги приклучат и предните џекови.

Ова е најчесто, а може да е и друга некоја неисправност.

steta....pominata e garancijata...a ima veze neso drajveri takvi stvari??

Не би требало да е до некакви драјвери. Де отвори кукиштето и види дали има нешто поврзано внатре за нив.

што матична плоча имаш па ќе ти кажам како да ги поврзеш, доколку имаш Manual за нејзе барај под USB connectors, мора да има детална слика како се поврзуваат, нормално кај 50% од матичните плочи тоа е скроз доле на матичната плоча како мали иглички се.:kafe:

Решение во 8 чекори:

1. Земаш упатството од матичната плоча
2. Отвараш куќиштето
3. Ги наоѓаш каблите од предниот панел
4. Отвараш упатството и гледаш кои точно приклучоци се за предниот панел
5. (опционално поврзуваш адаптерче кое што доаѓа со матичната плоча) го поврзуваш предниот панел на плочата
6. Затвараш куќиштето
7. Враќаш упатството на место
8,9,10. се резервирани за меѓучекори кои што се подразбираат :)

voila ... функционален преден панел :)

hahaha...fala za sovetot...mada mi e malku sube da go otvaram ali i toa ke go napraime izglea...drugo care nema:uvo:
fala kako i da e!
pozzz do site:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom