Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
)
Девојче по име Elena се преселува во нов град почнува живот , се заљубува во вампирот Stefan Salvatore , и притоа доаѓа неговиот брат Damon. Се случуваат доста мистерии поврзани со вампирите и со Elena што допрва таа ќе дознае и навистина иако го мразам Twilight оваа серија нема ниту една допирна точкa со филмов.И првин мислев дека бидејќи се зборува за вампири серијава ќе биде глупа , излезе токму спротивното. Ја обожавам серијава !!

И последна серија - Pretty little liars. Почнам да ја гледам пред 3 дена и досега сум стигната до 10 епизода од прва сезона но навистина ја препорачувам серијава.Четири другарки се обединуваат повторно по 1 година од исчезнувањето на нивната 5та другарка која ќе ја пронајдат мртва.Овие 4 другарки и имат доверувано на неа сите тајни а додека таа им нема доверено ништо.По пронаоѓањето на телото на мртвата другарка на овие 4 другарки им стигаат заканувачки пораки и писма напишани со нивните тајни. Иако малце е копија на Gossip Girl бидејќи и таму не се открива која е таа личност што им ги дознава сите тајни и им ги кажува , серијата е доста добра![]()

Значи и јас најискрено ви ја препорачувам серијава, толку е заразна што едноставно мораш да ја гледаш.
Иначе ја не можев да ги дочекам да ја доснимат серијата и си ја прочитав книгата така што знам што ќе се деси![]()

баш сакав да прашам дали серијата е базирана на книгата , и дали исто ќе се случува како и во книгата ??![]()

Незнам точно дали е една книга или се повеќе. Мене ме интересираше која е А и ја барав книгата и најдов една, почнав да ја читам и мислев дека барем првата половина од книгата ќе ми биде позната ама испадна дека во книгата ништо нема од настаните во првите две сезони.
Можно е да се две книги па ја да сум ја прочитала втората.
Не сум сигурна, ама книгава е лудница, многу заплеткани работи![]()

Мх, не е до толку ко што ја направивте.Значи и јас најискрено ви ја препорачувам серијава, толку е заразна што едноставно мораш да ја гледаш.
Иначе ја не можев да ги дочекам да ја доснимат серијата и си ја прочитав книгата така што знам што ќе се деси![]()

Има 9 книги, 10-та е на пат
пс:Шоуто е скрос различно од книгите, и А е сменетa![]()
Знаев дека А ќе ја сменат... премногу ќе беше очигледно да идеа по книгата, се надевам само дека нема да ја упропаста серијана ко што напраеја со Gossip Girl.