Правна помош и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Кои се законски регулативи на РСМ за нарачка од странство на т.н. магични печурки и тартуфи, и нивни спори ( во голем дел од светот спорите не се незаконски, колку што можев да истражам)?

Me intresira dali mozam nekade da prijavam ili da podnesam tuzba protiv stomatolog koj sto mi ima osteteno zabi

Кај нотар заверивме изјава дека ми должи уште 30 000 денари кои треба да ми ги даде на рака.
Изјави под морална кривична блаблабла одговорност дека до 28 февруари ке ми ги исплати.
Ме интересира дали после 28 февруари доколку не ми ги вратил парите ке можам да го тужам или после одреден период ке се смета за застарено дело?

Дечки ај малку помош! Каде да се обратам за овие 7000 денари за семејства без приходи?
Да не ја знае некој постапката?
Не најавија мислам вчера од Влада ништо вакво. Статијава ти што ја стават е ирелевантна зошто се предлози на партија, а не на државата.
Во секој случај имаше вчера најавено мерка од Владата за луѓе што останале без работа, ама мора да се почекаат прво уредбите да излезат во Службен весник.

Не најавија мислам вчера од Влада ништо вакво. Статијава ти што ја стават е ирелевантна зошто се предлози на партија, а не на државата.
Во секој случај имаше вчера најавено мерка од Владата за луѓе што останале без работа, ама мора да се почекаат прво уредбите да излезат во Службен весник.

Аха дека пишува ќе се пуштаат пари за Април и Мај со истата мерка. Веројатно тоа би требало да биде забрзано со службен весник бидејќи на крај на Април би требало да се реализираат мерките.

И каде би требало да се обратам кога тоа ќе испадне?

Аха дека пишува ќе се пуштаат пари за Април и Мај со истата мерка. Веројатно тоа би требало да биде забрзано со службен весник бидејќи на крај на Април би требало да се реализираат мерките.

И каде би требало да се обратам кога тоа ќе испадне?
Ништо не може да се знае додека не се објави уредбата во Службен весник, таму треба да бидат дефинирани условите и постапката за остварување на правото.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Ништо не може да се знае додека не се објави уредбата во Службен весник, таму треба да бидат дефинирани условите и постапката за остварување на правото.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
фала ти.

Го купиле комшискиот плац до мене. На него одат бандери за струја. Јас сум последна куќа, после мене нема други. Сопственикот сака да ја премести струјата под земја. Бара јас да учествувам во трошоците.
Има ли право да ги тргне бандерите и да ме остави без струја ако не се согласам да се подели трошокот?

Едит: Бандерите се водат како приватна линија, сами ги стававме.
Sent from my GM1910 using Tapatalk

Закани и уцени по месинџер од македонец во Германија каде и како можам да го пријавам на тамошните органи?

Имот кој е добиен со договор за дар од родители, дали подлежи на делба доколку се случи развод како дел стекнат во време на брак.
Ви посакувам Среќен празник

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom