Правиот/вистинскиот момент?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Иначе од времеска дистанца кај жените си има теорија.
Значи мора да го погодиш вистинскиот момент. Имаш три стадиума.

1. Првичен период на запознавање

Во овој период те гледа кој си, што си, комуникација итн. Во оваа фаза ако пробаш нешто ондак ќе ти каже не те знам уште итн итн односно ќе те одјебе.

2. Фаза на интензивирање на дружба

Оваа е вистинската фаза. Не значи дека ќе ти успее ама ако некогаш треба да се обидеш тоа е во оваа фаза. Процени карактер и момент да не е ПМС да има расположение итн.

3. Фаза на продлабочување

Во оваа фаза станувате веќе блиски и штом почнува веќе да ти се отвара и да ти кажува блиски и интимни работи си го наебал. Касно е. Веќе те гледа како другар и нема да сака да си заебе другарство. Што и да направиш ќе се заебеш.

Знам булшит на кило е, ама така функционира...:toe:

Ми се има десено.... И.... Не се каам што сум го испуштил моментот. Но се прашував следниот ден „Шта би било кад би било“ ама толку. А за тоа колку му се мислам... Па му се мислам... Не знам зошто. Можеби од премногу играње стратегии на компјутер? :pos2: Не најзобилно одсекогаш сум бил стратег. Сум размислувал дали е правиот момент, ова, она.... Но кога некоја ми се допаѓа не се плашам да и` покажам дел од емоциите... Секогаш оставам на неа да ја дооткрие мистеријата.

Иначе од времеска дистанца кај жените си има теорија.
Значи мора да го погодиш вистинскиот момент. Имаш три стадиума.

1. Првичен период на запознавање

Во овој период те гледа кој си, што си, комуникација итн. Во оваа фаза ако пробаш нешто ондак ќе ти каже не те знам уште итн итн односно ќе те одјебе.

2. Фаза на интензивирање на дружба

Оваа е вистинската фаза. Не значи дека ќе ти успее ама ако некогаш треба да се обидеш тоа е во оваа фаза. Процени карактер и момент да не е ПМС да има расположение итн.

3. Фаза на продлабочување

Во оваа фаза станувате веќе блиски и штом почнува веќе да ти се отвара и да ти кажува блиски и интимни работи си го наебал. Касно е. Веќе те гледа како другар и нема да сака да си заебе другарство. Што и да направиш ќе се заебеш.

Знам булшит на кило е, ама така функционира...:toe:

Ова болдираното не мора секогаш да значи. Тие самите проценуваат дали кај новозапознатата личност има материја лза другар ил иза нешто повеќе. Нормално од тебе зависи каков имиџ ќе создадеш. Доколку грижливо слушаш сите нејзини маки нормално дека ќе се претвориш во замена за трач муабет со другарки и шетач по кафиња. Тоа што би те спасило од вакво нешто незнам како да го опишам нити знам во кој момент треба да се пресече и да се даде до знаење дека не сакаш другарство него нешто повеќе. Од самиот себе зависиш.

во право си... малку алкохолизирана состојба и секад ќе е правиот момент... на суво слабо прави моменти

Ајдеее. Демек мора да бидам потпивнат, за да се удварам на некоја или да пробам да ја ќарам. Боже ме сачувај, кое клише. Признавам може алкохолот да помогне кај некои луѓе, сум видел примери. Тоа не е случај со мене. Плус скапо ми е тоа да се напиеш за да ќариш девојка вечерта.:kesa:

Значи колку ме мачи тој прав момент.Од кај бе јас да знам кога е прав момент да пријдам некому,кога е прав момент да кажам нешто?И затоа што не ме бива со тие прави/не прави моменти,си седам,си ќутам и си траам.Комплицирано ми е некако,многу е замарање,сега е моментот,не е сега моментот,па чекај,па не чекај.Затоа јас сум си како киша око Крагуевца,вртам од околу,со надеж дека другата страна ќе го препознае вистинскиот момент, зашто мене не ме бива за тоа.Ваљда треба да го имаш осетот,а јас го немам.:)

Значи колку ме мачи тој прав момент.Од кај бе јас да знам кога е прав момент да пријдам некому,кога е прав момент да кажам нешто?И затоа што не ме бива со тие прави/не прави моменти,си седам,си ќутам и си траам.Комплицирано ми е некако,многу е замарање,сега е моментот,не е сега моментот,па чекај,па не чекај.Затоа јас сум си како киша око Крагуевца,вртам од околу,со надеж дека другата страна ќе го препознае вистинскиот момент,зашто мене не ме бива за тоа.Ваљда треба да го имаш осетот,а јас го немам.:)

Ја па мислам дека секогаш е моментот. Нема некој посебно одреден момент. Кога сакаш ти, тогаш ќе биде моментот :)

Ама па остај тоа... Ја сум силна само на зборови ама во пракса и мене не ме бива или барем не кога сакам да ме бива, па си ќутам и ја :kesa:

Ја па мислам дека секогаш е моментот. Нема некој посебно одреден момент. Кога сакаш ти, тогаш ќе биде моментот :)

Ама па остај тоа... Ја сум силна само на зборови ама во пракса и мене не ме бива или барем не кога сакам да ме бива, па си ќутам и ја :kesa:

Шо знам, јас мислам дека пред некој да го направи првиот чекор или пред да проба да ја пољуби другата особа, мора некако да осети дека е правиот момент за тоа. Ваљда. Не знам бе. Ме буни тоа. Никогаш не сум осетила прав момент, не знам ваљда по некои знаци се приметува тоа, ама јас за такви работи сум ептен...не приметувам бе. И најочигледни работи и знаци не приметувам, не па да погодам прав момент.:pos:

Шо знам,јас мислам дека пред некој да го направи првиот чекор или пред да проба да ја пољуби другата особа,мора некако да осети дека е правиот момент за тоа.Ваљда.Не знам бе.Ме буни тоа.Никогаш не сум осетила прав момент,не знам ваљда по некои знаци се приметува тоа,ама јас за такви работи сум ептен...не приметувам бе.И најочигледни работи и знаци не приметувам,не па да погодам прав момент.:pos:

Епа ете, сакаш да го бакнеш и тоа е моментот само треба потоа да најдеш начин да го смоташ некако и да го фатиш моментот. А ако само сакаш да го бакнеш и само сакаш, а ништо не превземаш чекајќи дека треба да дојде некојси момент пак ќе го пропуштиш. Барем според мене е така, незнам :toe:. Сепак мислам дека штом ти паднало на памет на пример да го бакнеш значи дека на некој начин си го насетила моментот кој би можело да следува.

Јас па повеќе проблем имам кога станува збор за нешто што треба да кажам или да прашам и само тогаш го чекам моментот, зашто се се плашам дека нема да му се свиѓа муабетот, дека ќе го повредам, дека ќе погрешам нешто и затоа не можам да се опуштам и да зборам. Некако под притисок сум и се нервирам ама тоа е.

Секогаш е време, утре ќе нема, ни време ќе има, ни нас ќе не има...“

цитатов е од „сенки“ ама доста е поучен, доколку не научиме да ги искористуваме моментите што ни се пружаат тешко да имаме друга шанса...

можеме само да си замислуваме како би било кога не би ја пропутиле...

Епа ете, сакаш да го бакнеш и тоа е моментот само треба потоа да најдеш начин да го смоташ некако и да го фатиш моментот. А ако само сакаш да го бакнеш и само сакаш, а ништо не превземаш чекајќи дека треба да дојде некојси момент пак ќе го пропуштиш. Барем според мене е така, незнам :toe:

Ама може на пример и сега да сакам да бакнам некој, ама како кога не е до мене.:) Значи сепак треба да има некоја поволна околност, некој момент за да се случи тоа.

штом ти паднало на памет на пример да го бакнеш значи дека на некој начин си го насетила моментот кој би можело да следува.

Ако ми паднало на памет да бакнам некој значи ми се свиѓа, може да ми падне на памет, ама не значи дека насетувам момент, зашто од каде јас да знам што мисли типот во неговата глава. Значи за да има момент, треба да има некој знак, кој обично треба да знаеш да го приметиш, а јас ете не знам да го приметам.:toe:

Јас па повеќе проблем имам кога станува збор за нешто што треба да кажам или да прашам и само тогаш го чекам моментот, зашто се се плашам дека нема да му се свиѓа муабетот, дека ќе го повредам, дека ќе погрешам нешто и затоа не можам да се опуштам и да зборам. Некако под притисок сум и се нервирам ама тоа е

Ааа ова обавезно ми се случува, затоа и не го ни спомнувам, онака природно си доаѓа тоа.:)

Ако ми паднало на памет да бакнам некој значи ми се свиѓа,може да ми падне на памет,ама не значи дека насетувам момент,зашто од каде јас да знам што мисли типот во неговата глава.Значи за да има момент,треба да има некој знак,кој обично треба да знаеш да го приметиш,а јас ете не знам да го приметам.:toe:

Јасно... треба да има ситуација, да бидете заедно, еден до друг итн. итн. затоа не ни напоменав тоа.
Ако сте заедно значи пак треба да има некој знак од негова страна како што кажа и ти... е сега за препознавање на знаците тоа сама си знаеш. Не можам тука ништо да кажам :)))

*Јас мислев зборуваш за ситуација кога сте заедно, кога има знаци кои сме ги приметиле и мислев дека за таква ситуација чекаш момент. На тоа се однесуваше моето мислење и она што го кажав за моментот :)))

Јас не сум го барала никогаш вистинскиот момент... Чекам да дојде сам од себе... А ако ептен не можам да се опуштам пијам една/две/три чаши и тогаш немам гајле, приоѓам слободно (ако не ми се пуштил он веќе, а машкиве како што разбираат сигнали - не ретко и ова се дешава)

Нема чекање момент :toe: мене неизвесност ме убива :jaj: обично приоѓаш до особата толку блиско да само едно можеш да направиш во тој момент и енма бегање лево десно :vozbud: има една многу добра реченица која вика
...Тој што никогаш не живее сега,не живее никогаш.Што правиш ти?
Краток е животот да чекаме моменти,треба ние самите да ги создадеме

Ako i pustam ruka na struk a ne se oseti neprijatno e tad je momentot ...tad ili nikad :tv:

Нема чекање момент :toe: мене неизвесност ме убива :jaj: обично приоѓаш до особата толку блиско да само едно можеш да направиш во тој момент и енма бегање лево десно :vozbud: има една многу добра реченица која вика
...Тој што никогаш не живее сега,не живее никогаш.Што правиш ти?
Краток е животот да чекаме моменти,треба ние самите да ги создадеме

Со ова се слагам. Цело време чекаш прав момент, чекаш некој знак, чекаш ситуација да се створи.... Остај тоа, преземи ги работите во свои раце.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom