ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Од кога знам за себе сите средства на факултетот се трошат на високи плати и хонорари, без денар да се реинвестира назад и да го направат факултетот студент френдли. Сеа ќе плачат по нови студенти за да си ги одржат високите плати и ќе се надеваат на некакво чудо дека појше од 400 луѓе ќе им се појават на уписи.
Тражили сте гледајте, џган, багра без грам мозок. Новава управа пробува некако да го оживее факултетот од коматозна состојба ама процесов е иверзибилен.

Од кога знам за себе сите средства на факултетот се трошат на високи плати и хонорари, без денар да се реинвестира назад и да го направат факултетот студент френдли. Сеа ќе плачат по нови студенти за да си ги одржат високите плати и ќе се надеваат на некакво чудо дека појше од 400 луѓе ќе им се појават на уписи.
Тражили сте гледајте, џган, багра без грам мозок. Новава управа пробува некако да го оживее факултетот од коматозна состојба ама процесов е иверзибилен.
Не изгледа дека пробува.Подобрувања нема на повидок.

Дечки не можам да пријавам предмет на iknow, дали може само со хартиена пријава да одам на испит?

Дечки не можам да пријавам предмет на iknow, дали може само со хартиена пријава да одам на испит?

Претпоставувам уште не е започнато електронското пријавување, би требало да има деновиве соопштение на страната во врска со ова.

Дали римско кај професорот Гоце ќе има термин за полагање оваа сесија? Бидејќи на страната на глобалниот распоред сеуште нема ништо.

После ова мислам дека темава слободно може да се префрли во ЧДА, зошто ова дефинитивно не е образование...
После тоа „имаме доволно места и во државна квота 350 а за оние што помалку учеле имаме секогаш место во приватна“ супер би се вклопило едно „но тоа не е се! Доколку се јавите во следните 30 минути добивате и гратис диплома“...

upload_2018-8-25_12-13-2.png

здраво, би сакала да прашам се запишувам прва година на правен дали е можно ако прв семестар се запишам како редовен студент после вториот семестар да се префрлам вонредно ? итно ми треба информација благодарам

здраво, би сакала да прашам се запишувам прва година на правен дали е можно ако прв семестар се запишам како редовен студент после вториот семестар да се префрлам вонредно ? итно ми треба информација благодарам
Најдобро е да прашаш на студентски, иако мислам дека можеш, само не ја знам процедурата.

Можеш само доколку се работи за насока на студии на која е предвидена и квота на вонредни студенти и ако таа квота не биде исполнета дотогаш и ќе си плаќаш поскапо.На Студентски Прашања ќе треба да однесеш документи кои ќе покажат зошто сакаш вонредно да се запишеш,дали е поради нарушено здравје или работа или нешто трето.Треба да прашаш во просторијата за Студентски Прашања дали ќе можеш да се префрлиш и што точно ќе ти треба.

Кога треба да има казнена сесија веднаш после септемвриската во октомври или?

Ќе може ли некој да ми објасни подетално за мастер студиите, од кога се почнува со предавања, кога се сесиите за полагања( дали е исто односно јануарска сесија, мајско/јунска и септемвриска сесија)?
Исто така видов дека се поделени на модули, што се тоа уствари како семестри или?
Што се однесува на спремањето на магистерски труд колку време имаш на располагање за да го спремиш, до кога треба да е готов?
И најбитното прашање дали е многу тешко или полесно е од додипломски студии?

Можеш само доколку се работи за насока на студии на која е предвидена и квота на вонредни студенти и ако таа квота не биде исполнета дотогаш и ќе си плаќаш поскапо.На Студентски Прашања ќе треба да однесеш документи кои ќе покажат зошто сакаш вонредно да се запишеш,дали е поради нарушено здравје или работа или нешто трето.Треба да прашаш во просторијата за Студентски Прашања дали ќе можеш да се префрлиш и што точно ќе ти треба.
сакам да се запишам на правни студии има квота за вонредни ама колку што гледам квотата е премногу мала примаат 20 души само затоа сакам да се префрлам како вработена од втор семестар не сум од скопје па затоа прашувам за да знам што и како да правам затоа ако знае некој за сигурно би ми било од голема помиш,инаку фала многу за одговорот[DOUBLEPOST=1535424329][/DOUBLEPOST]и заборавив да прашам дали сите предмети се задолжителни во прв семестар

Ќе може ли некој да ми објасни подетално за мастер студиите, од кога се почнува со предавања, кога се сесиите за полагања( дали е исто односно јануарска сесија, мајско/јунска и септемвриска сесија)?
Исто така видов дека се поделени на модули, што се тоа уствари како семестри или?
Што се однесува на спремањето на магистерски труд колку време имаш на располагање за да го спремиш, до кога треба да е готов?
И најбитното прашање дали е многу тешко или полесно е од додипломски студии?
Првото и најбитно, секако дека е полесно !
Нашиве професори на мастер се понашаат као по дифолт да мораш да положиш зошто си платип 500 евра за семестар...
Сесиите се исти, мада може да се договорите и поинаку со професорот.
За магистерската имаш 1 година од денот кога ќе ја пријавиш темата. Значи у таа 1 година мораш да ја одбраниш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom