ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
како е на усен испит кај Узунов применета?

како е на усен испит кај Узунов применета?
Влечеш три прашања, седиш пред Узунов и Билјана и си раскажуваш. Имаш време да си направиш концепт на ливче. Иако сите викаат дека е страшно, не се грижи, лесно е, се положува ако имаш навистина научено.

Административно право сега во јануари е последната шанса односно последната 3та сесија и ако паднам дали имам право да полагам во казнената сесија што ќе биде во февруари или март без да го презапишам предметот?

Знае некој уставно право од С.Шкариќ 8 издание каде можам да го најдам ??

кога ќе почнат предавањата и кога ќе биде казнената сесија , првично требаше во март ама сега ќе има и во фебруари, ќе има две или како ќе биде ?

кога ќе почнат предавањата и кога ќе биде казнената сесија , првично требаше во март ама сега ќе има и во фебруари, ќе има две или како ќе биде ?
Ќе биде објавено на веб страната на факултетот кога ќе почнат предавањата и кога ќе биде казнената сесија(една ќе биде).

Финансово право како е на испит ? Како иде испрашувањето, прашања, било каква помош е добредојдена.

Финансово право како е на испит ? Како иде испрашувањето, прашања, било каква помош е добредојдена.
Прашуваш за дополнително усно допрашување, така?
Најдобро е кај Александра, кај неа можеш да извлечеш висока оцена со само прашања што си ги погрешил на тестот (ти го даваат претходно да си го разгледаш тестот). Само немој во никој случај да одговараш кај Весна, гледај да ја избегнеш.

Mi treba pomosh. Prva godina sum me interesira dokolku ne polagam eden predmet od prv semestar koga imam pravo istiot da go polagam, kolku se plakja i kako odi procedurata dali mozhe nekoj da mi objasni? Blagodaram odnapred :)

Прашуваш за дополнително усно допрашување, така?
Најдобро е кај Александра, кај неа можеш да извлечеш висока оцена со само прашања што си ги погрешил на тестот (ти го даваат претходно да си го разгледаш тестот). Само немој во никој случај да одговараш кај Весна, гледај да ја избегнеш.
Прашувам за прво полагање сега во среда полагаме.Нешто конкретно има да се запази, имаш полагано нешто како совет да ми дадеш за прво полагање.

Прашувам за прво полагање сега во среда полагаме.Нешто конкретно има да се запази, имаш полагано нешто како совет да ми дадеш за прво полагање.
Нас минатата година првото полагање ни беше писмено, тестот ни беше стандарден (на заокрожување, дополнување, прашања со конкретни одговори и со опширни одговори). Генерално на се' требаше да се обрне внимание, а материјалот ни беше оној кој го договоривме со Елена, она мислам и го спроведуваше писмениот испит.

дали секој има право на допрашување,без разлика на освоени поени од писмениот?

Mi treba pomosh. Prva godina sum me interesira dokolku ne polagam eden predmet od prv semestar koga imam pravo istiot da go polagam, kolku se plakja i kako odi procedurata dali mozhe nekoj da mi objasni? Blagodaram odnapred :)
Ако сега го паднеш имаш право да го полагаш во Јуни и септември. Тоа се редовни сесии и не се наплаќа ништо плус.
Е сега ако има во меѓувреме казнена сесија, можеш и на неа да го полагаш, само се плаќа 1.000 денари.
Е сега не знам дали сме или не на iKnow системот, е ако сме, види тоа на студентски како оди.

Ако сега го паднеш имаш право да го полагаш во Јуни и септември. Тоа се редовни сесии и не се наплаќа ништо плус.
Е сега ако има во меѓувреме казнена сесија, можеш и на неа да го полагаш, само се плаќа 1.000 денари.
Е сега не знам дали сме или не на iKnow системот, е ако сме, види тоа на студентски како оди.
Колега,iknow системот важи само за студенти на прва година.Прашав пред месец дена и така ми одговорија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom