ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Opst del na Gnagjansko pravo kolokviumot kolku so znam e najtezok ako moze da mi kazete dali se pagjaat na primer clenovi od zakoni ili takvi raboti i fusnotite dali i tie da gi ucam

Opst del na Gnagjansko pravo kolokviumot kolku so znam e najtezok ako moze da mi kazete dali se pagjaat na primer clenovi od zakoni ili takvi raboti i fusnotite dali i tie da gi ucam

Членови мислам не паѓаа по граѓанско, членови паѓаа во Стварно право. Граѓанско мислам и не беше толку тежок колоквиумот колку што го правеа сите. Фусноти нормално дека не треба да се учат. Само детално треба да се помине материјалот и ќе немаш проблем. Во секој случај, ако се спомнуваат членови во граѓанско право научи ги, не ни би требало повеќе од 6-7 члена да се во прашање. Ако се сеќавам добро во граѓанско право имаше некои теории и притоа кој ги кажал тие теории, тие ако се сеќавам добро ми се паднаа на колоквиум.

Членови мислам не паѓаа по граѓанско, членови паѓаа во Стварно право. Граѓанско мислам и не беше толку тежок колоквиумот колку што го правеа сите. Фусноти нормално дека не треба да се учат. Само детално треба да се помине материјалот и ќе немаш проблем. Во секој случај, ако се спомнуваат членови во граѓанско право научи ги, не ни би требало повеќе од 6-7 члена да се во прашање. Ако се сеќавам добро во граѓанско право имаше некои теории и притоа кој ги кажал тие теории, тие ако се сеќавам добро ми се паднаа на колоквиум.
Фала ти многуу

Знае некој кои од овие прашања треба да се учат за колоквиум по семејно?

Attachments

• 17431759_1332162213533736_1066247305_o.jpg
    17431759_1332162213533736_1066247305_o.jpg
    265,8 KB · Прегледи: 21
  • 17453577_1332162343533723_434134968_o.jpg
    17453577_1332162343533723_434134968_o.jpg
    273,9 KB · Прегледи: 20
Angliski sigurno li se pagjaat od libro za kolokvium..nekoj od lani mi rece deka ne bile tie

Далии некој продава или позајмува книга по семејно право издание 2015, ми треба само за 1 саат за време на испитот, иначе за учење ја имам копијатаа..[DOUBLEPOST=1490189428][/DOUBLEPOST]
Angliski sigurno li se pagjaat od libro za kolokvium..nekoj od lani mi rece deka ne bile tie
Тие се, само има некои сменети т.е нови ама граматика се тие само и се истите реченици од работната

Последно уредено:
Дали некој има информација кога ке биде испитот стварно право во дополнителната априлска?

Дa не имa некoј силaбус пo ГПП,итнo ми требa ?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Како е семејно на писмен испит?

За уставно, како е на испит подобро - кај денис на делови или кај силјановска на цел испит?

Колеги, дали некој знае дали може да се презапише предмет вонредно? Има таква опција да заокружиш на изјавата за презапишување, ама не знам колку функционира. :(

Колеги, дали некој знае дали може да се презапише предмет вонредно? Има таква опција да заокружиш на изјавата за презапишување, ама не знам колку функционира. :(
nemat nikakva vrska kako ke go prezapisis poso sistemot za prisutnost ne funkcionirat...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom