ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Kolegi pravo na drustva e polesno kaj gelev ili kaj klimovski i mjp e polesno kaj frcko ili kaj petrusevska ?

Мислам дека имам добра комбинација. (Освен проклета Родна ама ајде)

Вовед во ЕУ - Георгиевски, Петрушевска, Ценевска

Право на друштва: Климовски

Мислења за овие? :)

Мислам дека имам добра комбинација. (Освен проклета Родна ама ајде)

Вовед во ЕУ - Георгиевски, Петрушевска, Ценевска

Право на друштва: Климовски

Мислења за овие? :)
Сашо е ѕвер, стварно човекот знае да објасни и да ти пренесе знаење. Испитот кај него е писмен, памтам само дека на неговиот испит имаше едно прашање од втората книга (околу критериумите за членство, тие у фуснота што се) и на крајот имаше случај за кој нема точно решение туку гледаат на кој начин размислуваш.
Петрушевска нема да ја глеате нешто многу на предавања. Од тоа шо сум слушал, кај нејзе испитот е усен и ја прашува генерално нејзината книга.
Ценевска појма неам која е.
За Климовски исто не знам шо да ти кажам, ама знам дека Право на друштва е боза и кај едниот и кај другиот.

Сашо е ѕвер, стварно човекот знае да објасни и да ти пренесе знаење. Испитот кај него е писмен, памтам само дека на неговиот испит имаше едно прашање од втората книга (околу критериумите за членство, тие у фуснота што се) и на крајот имаше случај за кој нема точно решение туку гледаат на кој начин размислуваш.
Петрушевска нема да ја глеате нешто многу на предавања. Од тоа шо сум слушал, кај нејзе испитот е усен и ја прашува генерално нејзината книга.
Ценевска појма неам која е.
За Климовски исто не знам шо да ти кажам, ама знам дека Право на друштва е боза и кај едниот и кај другиот.

Фала ти!

Kolegi pravo na drustva e polesno kaj gelev ili kaj klimovski i mjp e polesno kaj frcko ili kaj petrusevska ?

Јас бев кај Петрушевска МЈП и не беше тешко, барем така е мојот случај. Но јас бев во стар систем, 10 поени активност кои лесно се освојуваа, 20 поени есеј каде земав 18, и два колоквиуми од по 35 поени.
Инаку имав одено еднаш на предавање МЈП во група каде Фрчкоски беше професор и многу интересно беше предавањето на материјалот и зборувањето околу материјата од страна на професорот.

Право на друштва и кај двата професори е лесно. Секако кај Гелев е полесно, и има многу интересни муабето професорот. Посебно со два ликови Трте и Перса :) Често ги спомнува тие ликови на предавања.
Еј, колку само ми фалат предавањата на Гелев на факултет.

За МЈП, Елена ми рекоа дека го спроведувала испитот и дека била построга. Има можност кај професорот да се полага или мора кај неа?

Зошто толку рано почнуваме од 12...вака било и предходните години?
Или ова важи само за 1ва година?

Зошто толку рано почнуваме од 12...вака било и предходните години?
Или ова важи само за 1ва година?

Јас 2010 година кога бев 1 година се сеќавам почнавме на 13 Септември, така да не ви е рано 12.

Ajde brucosi ne se zalete, terminot za start na akademskata godina ke vi e najlesnata rabota na faxov. Tek sea vi pocnuvaat problemite ;)

Sent from my 5010X using Tapatalk

Во казнена сесија можат да се полагаат и колоквиуми или само испити?

Драги колеги,би ве замолил за помош. Сакам да полагам Трговско право. Книгата ја набавив но не знам што треба, што не треба, од која до која страна и дали освен книгата треба и друго нешто. Ви благодарам многу.
Vidi vo silabusot dali treba cela kniga. Ima i dopolniteln materijal, bi trebalo da go ima u knizarata, mislam deka bese tema za alternativni nacini na finansiranje, nesto okolu faktoring, fransizing,lizing...[DOUBLEPOST=1473252251][/DOUBLEPOST]
Во казнена сесија можат да се полагаат и колоквиуми или само испити?
Vo sekoja sesija bez ogled dali e redovna ili kaznena, moze da se polagaat i kolokviumi i ispiti

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom