ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Било на заокружување само колоквиумите на УКИМ! Значи смешна работа :D

И така и вака тоа е само услов за главното, завршниот испит. Само да не мисли дека колоквиум се положува туку така. Секако, сега е олеснето за новите студенти да имаат само еден колоквиум, но не знам он во која програма би влегол доколку би се префрлил. Завршниот испит е главната мака и тука нормално добар дел се сопнуваат. Не можам многу да зборам за тоа, досега само еден испит сум поминал, нека каже некој од постарите колеги.

И така и вака тоа е само услов за главното, завршниот испит. Само да не мисли дека колоквиум се положува туку така. Секако, сега е олеснето за новите студенти да имаат само еден колоквиум, но не знам он во која програма би влегол доколку би се префрлил. Завршниот испит е главната мака и тука нормално добар дел се сопнуваат. Не можам многу да зборам за тоа, досега само еден испит сум поминал, нека каже некој од постарите колеги.

Нели од 15 ти па натака се испитите?Како положи веќе еден?

Нели од 15 ти па натака се испитите?Како положи веќе еден?

Абе Мишо историја на право ни даде можност на тие што сме положиле колоквиум во ноември, да полагаме пред сесија, со цел да ни се растерети сесијата + и на него да му се се ослободи малку, 20 души помалку за во јануари.

Облигационо е усно, филозофија исто, а вовед обицно е писмено
Фала многу.
Дали за применета економика сеуште треба Софија Тодорова, Ванчо Узунов (2009), „Применета Економика. Еволуција, правна и институционална рамка, потсистеми и управување во современиот економски систем на Република Македонија“, Скопје или има измени?

Дечки,кога почнуваат со работа во Јануари овие од Правен ако знае некој,треба да прашам нешто на студентски прашања?

moze li nekoj da mi kaze kako ke se polaga VOVED VO PRAVO, I EKONOMIKA zavrsniot ispit???USNO???PISMENO????NA KOMPJUTER???
VONREDEN STUDENT SUM,I NE ZNAM AMA BAS NISTO!!!!!!!!!!!
REDOVNITE BAREM POLAGALE PO EDNAS KOLOKVIUM I GORE DOLE ZNAAT KAKO IDAT RABOTITE,AMA JAS SUM ZA ZALENJEEEEEEEEE!!!!!!!!!
--- надополнето: 2 јануари 2014 во 23:04 ---
ILI AKO ZNAE NEKOJ KADE DA NAJDAM NEKOJ PRIMER OD ISPIT,KAKO IZGLEDA TESTOT??
DALI E STVARNO PRASANJA SO TRI MOZNI ODGOVORI ,ILI NEKEKO POINAKU??!?!?!?!?

moze li nekoj da mi kaze kako ke se polaga VOVED VO PRAVO, I EKONOMIKA zavrsniot ispit???USNO???PISMENO????NA KOMPJUTER???
VONREDEN STUDENT SUM,I NE ZNAM AMA BAS NISTO!!!!!!!!!!!
REDOVNITE BAREM POLAGALE PO EDNAS KOLOKVIUM I GORE DOLE ZNAAT KAKO IDAT RABOTITE,AMA JAS SUM ZA ZALENJEEEEEEEEE!!!!!!!!!
--- надополнето: 2 јануари 2014 во 23:04 ---
ILI AKO ZNAE NEKOJ KADE DA NAJDAM NEKOJ PRIMER OD ISPIT,KAKO IZGLEDA TESTOT??
DALI E STVARNO PRASANJA SO TRI MOZNI ODGOVORI ,ILI NEKEKO POINAKU??!?!?!?!?

колоквиумите ти се на компјутер со прашања на заокружување, а испитите по двата предмети ти се писмени (економика кај гроздановски имаш 4 есејски прашања)

колоквиумите ти се на компјутер со прашања на заокружување, а испитите по двата предмети ти се писмени (економика кај гроздановски имаш 4 есејски прашања)

jas sum vonreden....idam direktno na zavrsen,,,i planot mi e kaj,,Taskovska i Kandikijan
--- надополнето: 3 јануари 2014 во 00:21 ---
jas sum vonreden....idam direktno na zavrsen,,,i planot mi e kaj,,Taskovska i Kandikijan

nesto za niv ako znaes,,,,
FALA I ZA TOLKU

Дечки ве молам кажете ми дали се паѓаат прашања облигационо за 2 колоквиум. Фала! :)

Друштва втор кол. се паѓаат од прашањата ?
Да, сите
--- надополнето: 4 јануари 2014 во 03:59 ---
ако може нешто за испитиве мјп и вовед во право на еу, гадни, страшни, обемни?
MJП не беше сложен, 3 есејски прашања од учебникот и си пишуваш што знаеш. Ако имаш научено добро ќе поминеш.
ЕУ имаше еден случаи и прашања од тип: Aкo си ти адвокат/судија што би напрајл? Воглавном треба да знаеш кога се применува домашно а кога право на ЕУ исто така и добро да знаеш кога се применуваат регулативи и директиви и што повеќе пишуваш толку подобро
Јас едино овој го имам паднато досега ама можда ради што ни беше петти испит во две недели и мозоков слабо ми работеше

Скалата на бодови(за оценки) некој да не ја знае???? ::)

Здраво,ќе може некој да ми пише што треба да се пишува за есеј по казнено процесно право и за есеј вовед во право на еу што теми даваат?

Напиња Тина по стварно испит ко што замара по граѓанско?Или уште бетер е? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom