ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Ако не успеам годинава да го положам економика,пошо ептен лош глас го бие вампирон,ќе можам од идната година да го презапишам предметот кај друг професор или нема спас? :D

Стојков?Вампир?Леле грешка си :cautious:Стојков е еден од најокеј професорите на факултетов иако имав мало недоразбирање со него :icon_lol:Кај Стојков топ ќе поминиш кај сакаш да го презапишиш после кај Грозданоски:pos:?Стварно не знам како мојт некој за она човече да речит вампир дек е :(

Стојков?Вампир?Леле грешка си :cautious:Стојков е еден од најокеј професорите на факултетов иако имав мало недоразбирање со него :icon_lol:Кај Стојков топ ќе поминиш кај сакаш да го презапишиш после кај Грозданоски:pos:?Стварно не знам како мојт некој за она човече да речит вампир дек е :(
Ти грешно ме разбра.Кај Гроздановски сум.

3та година сум, ги положив колоквиуми, внесени се во досие освен финансово. Положени и првиот и вториот, а во досие ми дава "Нема податоци за избраниот предмет". Дали да одам кај Драги да видам шо се случува или... Не сакам да го препологам предметов. Убави поени и се.. Има некој искуство со ваква работа?

Ти грешно ме разбра.Кај Гроздановски сум.

Aбе истиот си бил преска историја шо му кажвев:pos:Не знам шо ми стана се запишав по темава демек да помогнам,а не пратам многу:icon_lol:Мене ми беа Стојков и Кандикјан не можам да ти кажам за Грозданоски,ама сите се жалат...Ако го остајш и го презапишиш мислам дека можит кај друг професор.Сепак би ти препорачала да си го зејш сега економика.Не е многу тежок,а покасно проблеми ќе ти прајт.

мислите дега гроздановски и стојков се вампири.......зошто го немате уште запознаено кандијан:свиркам:

Aбе истиот си бил преска историја шо му кажвев:pos:Не знам шо ми стана се запишав по темава демек да помогнам,а не пратам многу:icon_lol:Мене ми беа Стојков и Кандикјан не можам да ти кажам за Грозданоски,ама сите се жалат...Ако го остајш и го презапишиш мислам дека можит кај друг професор.Сепак би ти препорачала да си го зејш сега економика.Не е многу тежок,а покасно проблеми ќе ти прајт.
Абе вака да раскажеш лекција усно не е тешко,ама пациентот бара концепти,графици(има отприлика 30 лекции,секоја у просек содржи по 2 графика оди запамти ги)а викаат без нив не признавал прашање.Имам другари/ки од 2,3 што се солидни студенти а имаат многу заглавено кај него.Еве една другарка сеа 3-та е,девојчето има 8.7 просек,тек сега у септември го положи Економика кај Гроздановски.

Сакам да пријавам поправен колоквиум и ова ми го дава во досието "Немате посетувано настава по овој предмет", пријавив и друг предмет и таман беше, само овој ми прави проблем. What now? Не сакам со драги да се расправам :mad:

Мене така ми викаше кога пријавував испит од прошла година. Ако пријавуваш поправен колоквиум од сегашниот семестар во кој што си ќе немаш проблем, ако пријавуваш нешто од претходните семестри, треба да го пријавиш за време на пријавување на испитна сесија.

ke moze nekoj da gi pise glavite i poglavjata sto treba da se ucat po eu,za sporedba so knigi mi trebaat ? fala

Стварно право за поправниот колоквиум се истите прашања во системон од колоквиумите ко се полагаја сега или пак нови имат и за поправните?

Стварно право за поправниот колоквиум се истите прашања во системон од колоквиумите ко се полагаја сега или пак нови имат и за поправните?

И јас утре полагам поправен Стварно право, а сум трета година :D Иначе од муабети, таа си има фонд од околу 2000 прашања различни по тежина и си ги става по потреба :)

Дали некој знае што полагал поправен есеј облигационо дали ги дава истите теми од регуларниот есеј? :confused:

Дали некој има прашања што би можеле да се паднат на испит по Политички систем кај Рената Дескоска?

Ќе може ли некој да ми каже што прашања се паѓале на испит економика до сега ?

Ќе може ли некој да ми каже што прашања се паѓале на испит економика до сега ?
Што прочува економиката?
Реткост?
Позитивна и нормативна?
Планска,слободна,мешана?
Совршена конкуренција,монопол,олигопол?овие научи ги на сите им се паѓаја.
Суштина и дострел на монетарна политика?
Пари и банки?
Државна интервенција?
Детерминанти на побарувачката?
Слободни пазари и контрола на цени?
Алтернативни пазарни структури?
Специфики на пазарот на трудот?
Интерес?
Сиромаштија?

Памтам само дека еластичност,трошоци и оние тешкине од макроекономика глави од Грозданоски не се паднаја.Ти кажвам за писмено ова.Усно се' прашвеја.

Дечки, сега на 31 Јануари ќе го полагам Вовед во право кај Тасковска, како вонреден студент со 80 поени.
И го читам учебников, тие двата дела што се за испит материјалите, ама многууу ми треба помош од вас, кој знае да ми каже.
На што поточно да обрнам внимание, што да набубам напамет, горе долу што ви се паѓало на испит, какви прашања? Морааам да положам, ова ми е последна шанса. Ме испоматкаа на овој факултет сите пари ми ги земаа :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom