ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
ГПП како е на колоквиум??? лесно//тешко???? прашањата се како кај родна или??? овде паники ме испофатија....депре моменти .... ах хелппппппппппппппппппппппп:tapp::tapp::tapp::place:

Постарите колеги викаат дека е како секој нормален колоквиум, после граѓанско и стварно нема ништо ни слично како родна .. не се секирај ;)
--- надополнето: 25 март 2012 во 12:46 ---
И ја сум у иста ситуација, прво треба граѓанско да го положам па после одма ГПП. Ако биде испитот ГПП прв а после него да биде граѓанско опасно ќе се изнервирам:)
Сега да завршат првиве колоквиуми и да почнат со предавања и ќе прашам и тоа.
Инаку не е апсолутно сигурно дека ние што сме презапишале Граѓанско вонредно дека ќе полагаме усно. Мене така ми кажа Љубиша (ептен релевантен фактор:) ) а други колеги ми викаат дека наводно Драги им рекол дека презапишан граѓанско вонредно ќе се полага по старо.

Може и на студентски да се праша само незнам ни тие колку се информирани , јас ја прашав тина она вика мене ми е сеедно како ќе полагате , како ќе ви дозволат така .. Иначе ако има предвремено полагање мислев да го полагам тогаш , ама никако не можам да дознаам , бев кај љубиша и на секое прашање ми одговараше да да да и на крај не ми кажа ништо .. АЈ АКО ИМА НЕКОЈ ОД ПРВА ГОДИНА НЕКА ПИШЕ ДАЛИ ИМ ОДОБРИЛЕ ПРЕДВРЕМЕНО ПОЛАГАЊЕ И ДАЛИ ВООПШТО БАРАЛЕ ДА ИМА ??

дечки, кога се полага трудово а кога и казнено и во колку саат бидејќи не можем никако да ја отворим странава од факултетов ..

и да прашам казнено се паѓаат прашања? и ако има некој да ми прати :P

дечки, кога се полага трудово а кога и казнено и во колку саат бидејќи не можем никако да ја отворим странава од факултетов ..

Трудово во среда од сабајле доколку не изменат нешо

--- надополнето: 25 март 2012 во 23:21 ---

јес се паѓаат(барем лани да)...ги имаш во копирнициве...

Наводно казнено ќе ги менувале прашањата, така рекла некој од доцентките. Ако го направат тоа гарант никој нема да положи што сме по книгата на Камбовски!

тапа какви прашања бе тоа све се од лани или порано генерации ние сме по друг систем. можат да се земат евентуално колку да видиме како отприлика би изгледале
Денес римско ни едно прашање немаше од сите можни прашања што ги имав изнакупено и плус што праќаа.
беа некои ултра ископани од книгата.

тапа какви прашања бе тоа све се од лани или порано генерации ние сме по друг систем. можат да се земат евентуално колку да видиме како отприлика би изгледале
Денес римско ни едно прашање немаше од сите можни прашања што ги имав изнакупено и плус што праќаа.
беа некои ултра ископани од книгата.

Вие сте нова генерација, ние си учиме по стариот систем ;)

Ај кажите дали Каламатиев редовно ги мењава прашањата?
--- надополнето: 26 март 2012 во 21:05 ---
Наводно казнено ќе ги менувале прашањата, така рекла некој од доцентките. Ако го направат тоа гарант никој нема да положи што сме по книгата на Камбовски!
Ако се деси тоа отиде цела генерација аут(n)

Значи само на 4та група ќе им бидат сменети прашањата бидејќи само они учат по новата книга, на останатите групи треба да се паѓаат прашањава што се вртат на нет. :)

Ај кажите дали Каламатиев редовно ги мењава прашањата?
--- надополнето: 26 март 2012 во 21:05 ---

Ако се деси тоа отиде цела генерација аут(n)
...................Лазар е тој што ги менува бар така тој ни кажуваше дека секогаш правел нови...сеа......ете пример лани едвај се паѓаа прашањата...

добро има некој што има прашања трговско за прв :(((((((((((( .....хеееееееееееееееелпензииии...

...................Лазар е тој што ги менува бар така тој ни кажуваше дека секогаш правел нови...сеа......ете пример лани едвај се паѓаа прашањата...

добро има некој што има прашања трговско за прв :(((((((((((( .....хеееееееееееееееелпензииии...
Работава е што годинава го нема лазар, барем во нашата група, кај нас асистент е Алек, прва година му е и рече дека он ќе ги составал прашањата, сега дали сварно или мафта ќе видиме во среда......
--- надополнето: 27 март 2012 во 00:25 ---
Значи само на 4та група ќе им бидат сменети прашањата бидејќи само они учат по новата книга, на останатите групи треба да се паѓаат прашањава што се вртат на нет. :)
е тоа би било љубов :)

Работава е што годинава го нема лазар, барем во нашата група, кај нас асистент е Алек, прва година му е и рече дека он ќе ги составал прашањата, сега дали сварно или мафта ќе видиме во среда......
--- надополнето: 27 март 2012 во 00:25 ---

е тоа би било љубов :)

Како и да е, тие што се вртат ориентационите трудово се хорор, ма да последна генерација сме вака полагање, па некако професориве не ми изгледаат волни да ги менуваат. А инаку жими се, кај Родна полесни ми се прашањата од овие што ги најдов трудово, како им се цепкани, цепкани, џабе и цел учебник да го знаеш пак лошо ти се спрема.

Дечки ај ве молам кажете ми дали кај Родна - граѓанско се паѓат прашања од практикум... Навистина незнам што да очекувам на влезниов колоквиум, каков вид на прашања има, на што повеќе да обрнам внимание... И кажете ми дали да читнам некое прашање од либро или не се паѓа ништо од тоа кај неа. Ве молам за одговор битно ми е

Дечки ај ве молам кажете ми дали кај Родна - граѓанско се паѓат прашања од практикум... Навистина незнам што да очекувам на влезниов колоквиум, каков вид на прашања има, на што повеќе да обрнам внимание... И кажете ми дали да читнам некое прашање од либро или не се паѓа ништо од тоа кај неа. Ве молам за одговор битно ми е

Убаво учебникот научи го, внимавај точно кои зборови се употребени во дефинициите, многу внимание обрати на основните принципи, лани имаше голем дел од прашањата околу нив- ќе ти даде пример некоја одредба и ти да одредиш за кој принцип се работи. Од практикум беа земени доста примери и ако си ги прочитал во практикум полесно ќе дојдеш до одговорот, ако не, малку ќе се помислиш. Не се замарај со прашања, за Родна се работи...
Среќно! :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom