ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Далеку дека тоа ме изнервира,тоа ти е морална процедура и секаде е така.
Ме изнервира непрофесионалноста,арогантноста на одредени поставени тука.
Не дај Боже прашање да поставиш,одма на крст те распнуваат.

Pa i ne bilo bas na site fakulteti taka nekoi zavrsija za rekordno vreme poradi dobra organiziranost a na praven cekavme cel den i vrz seto toa ke ti se derat i nesmees nisto da prasas

...кажете ми нешто за ПЕТТИ СЕМЕСТАР ве молам...од кој да се тресам а од кој да очекувам барем нешто ???:cuc: активности есеи колоквиуми како иде???? ....ви блАГОДАрам однапред на тие што ќе ми пишете... поздрав !!! ;) ајде бе...

Применета економика ти е најтежок од петти семестар.
--- надополнето: Aug 31, 2011 8:16 PM ---
Море, море....некој уште не почнал на факултет па почна да се жали. Што да кажат оние кои се последна година на мастер? :) Смири живци-утре ке биде полошо ;)

Мислам дека казнената е еден вид на условна и е достапна само за тие што немаат фатено услов за нареден семестар. Вака имам слушнато-колку е точно не знам.

Достапна е казнената за секого, прашање е само дали ке ја дадат :) Но, доколку е само онаа сесија што е само за апсолвенти што ја даваат само во Октомври, тогаш е достапна само за апсолвентите :)

Гледам во новиот водич за студирање е сменет начинот на полаѓање за прв циклус...пишува дека ќе има два компјутерски испита од по 15 поени(прв дел од испитот), и еден испит од 70 поени кој може да биде со прашања или усмен (втор дел од испит). Активност и есеј нема. Се надевам дека е ова за бруцошите, дека нема да важи за постарите.

Гледам во новиот водич за студирање е сменет начинот на полаѓање за прв циклус...пишува дека ќе има два компјутерски испита од по 15 поени(прв дел од испитот), и еден испит од 70 поени кој може да биде со прашања или усмен (втор дел од испит). Активност и есеј нема. Се надевам дека е ова за бруцошите, дека нема да важи за постарите.
WTF?...добро бе нормални се??? како ќе им текне така???? ова само за бруцоши мора да е...

I sea? Usnoto polaganje samo za brucosite ili i nie (postarite) vleguvame vo oroto?

Да да, баш онојпат кога се запишав и нели ми дадоа водич и го разлистав видов дека не даваат поени од редовност,активност и есеи...двапати полагаш компјутерски, секој тест носи по 15, треба минимум 10 за да поминеш, и еден писмен или усмен тест од 70 поени...
знам многу луѓе се имаат жалено од есеите... Ама од друга страна пак активноста многу ќе вадеше...
Позитивно или негативно и детали ако може ?

Значи поглуп систем неможе.... ДАЛИ ВАЖИ САМО ЗА БРУЦОШИ????? ние си потпишавме со ЕКТС и така треба да си тераме ТАКА...дај прашајте!!!!!:eek:

Значи поглуп систем неможе.... ДАЛИ ВАЖИ САМО ЗА БРУЦОШИ????? ние си потпишавме со ЕКТС и така треба да си тераме ТАКА...дај прашајте!!!!!:eek:

Со овој систем повеќе му се дава значење на професорот отколку на асистентот што е многу подобро од претходно кога некој искомплексиран асистент што цел живот му поминал во учење те е***а за некој поен. Али пак мислам дека нема да важи за постари, а со сигурност ќе важи за новите генерации, само незнам дали од оваа генерација бручоши ќе важи

абе вака така ќе видиш дека професорите се исти ко ассистентите....

ovoj ispit od 70 poeni ke bide pismen no ne so prasanja na zaokruzuvanje tuka so objasnuvanje ili raskazuvanje taka razbrav jas :) Pa sigurno ke vazi za nas brucosite bas dobro ne zeznaa :S

Па и јас истово го зборував во друштво. Не би требало и за нас да важи. Ние кога се запишавме имаше други правила и ние ги прифативме. Е сеа нема што да ни ги менуваат ама пак ако решиле и за нас да е така ке мора да прифатиме.

Глупа работа....

Значи 2 компјутерски теста со 15 прашања, и еден усмен или писмен со 70 поени...а кои се границите да положиш барем со минимум поени?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom