Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Секоја година датумот е различен,но отприлика би требало да биде по 10 ако не им текне уште порано.Ќе објават.Сесијата во август од кога почнува?
од 27 август до 27 септември , не сум сигурна дали е точно но така прочитав во студентската групаСекоја година датумот е различен,но отприлика би требало да биде по 10 ако не им текне уште порано.Ќе објават.
Можно е,зависи како ќе се договарат професорите(Наставен Совет и Деканат) годинава.од 27 август до 27 септември , не сум сигурна дали е точно но така прочитав во студентската група
Тоа дека нашите факултетски дипломи се признати во многу странски земји е огромна лага(едвај само во неколку-така ми признаа тројца професори,но за конкретен смер,треба да се распрашаш на домашниот факултет и ако мислиш да продолжуваш на факултет во странство и таму да се распрашаш дали има некаков договор за признавање на студии и соработка,зависи што те интересира).Дечки дали ќе може некој подетално да ми објасни за смерот-односи со јавноста?
Премногу се двоумам меѓу овој и правни науки, уште не сум се одлучила..Што можам да работам со ова, дали е признат во странство?![]()
А ако сака да си има работа со лудаци и да полуди, нека се запише на политички ехехех...... Ако си комуникативна личност и сакаш да бидеш меѓу народ,запиши се на односи со јавност.Добро размисли што повеќе те влече.
Да !А ако сака да си има работа со лудаци и да полуди, нека се запише на политички ехехех...![]()
Не разбирам, за што треба беспрекорен успех од срендо или врски? За да се влезе на правни студии?Тоа дека нашите факултетски дипломи се признати во многу странски земји е огромна лага(едвај само во неколку-така ми признаа тројца професори,но за конкретен смер,треба да се распрашаш на домашниот факултет и ако мислиш да продолжуваш на факултет во странство и таму да се распрашаш дали има некаков договор за признавање на студии и соработка,зависи што те интересира).
За правни студии ти треба беспрекорен успех од средно или врски.Ако ти се тера правда,запиши се на правни студии.Ако си комуникативна личност и сакаш да бидеш меѓу народ,запиши се на односи со јавност.Добро размисли што повеќе те влече.
Оди на правни. Прво, можеш да бидеш нотар. Второ, сите останати смерови се дно дна, а правни е само дно.
Ме мрзи да пишувам сега зошто е подобро правни ама кога веќе си решила да се запишеш на јустинијан само правни студии ти е добар избор, се друго ти е губење време.
*не знам зошто се ограничивате само на правосудниве професии со правен. Можеш да стекнеш знаења кои ти отватаат многу хоризонти.