ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Ако може некој да ме обавести дали ако ти фали едно бодче за да го положиш колоквиумот може некако да те пуштат ?????

ја го паднав со 17 бода :) И сега поправни кога? :(

32 имам, ама асистентката дефинитивно ми е на црна листа, едно прашање беше со два точни одговори и фино ја прашав дали мисли на запад или на исток како било и ми вика на запад, а по клучот испадна на источен дел се мислело:/

32 имам, ама асистентката дефинитивно ми е на црна листа, едно прашање беше со два точни одговори и фино ја прашав дали мисли на запад или на исток како било и ми вика на запад, а по клучот испадна на источен дел се мислело:/

Ја па под Д на тоа отиднав, сите се точни! :pos:

Сега следува најглупиот тест, економика. Значи колку глупо е книгана напишана, особено тие почетните глави и тие кај што нема графици и формули... значи има по 6 сложени збора у една реченица... А Гроздановски викаше ништо не треба напамет, жими што не треба...

Се паѓаат многу дефиниции на тестот!?

Сега следува најглупиот тест, економика. Значи колку глупо е книгана напишана, особено тие почетните глави и тие кај што нема графици и формули... значи има по 6 сложени збора у една реченица... А Гроздановски викаше ништо не треба напамет, жими што не треба...

Се паѓаат многу дефиниции на тестот!?

Моментот во учебникот е „кој прв кај девојката нему ќе му припадне“, заедно со примерот за пченките, поубавата половина и Охридското езеро и секако да не заборавиме дека како преведувал од англиски тоа што го мрзело да бара од речник директива си го пишувал па добиваме термини како имедијатно, респозивно и екстремен теоретски егземплар :)... Ама затоа златен Таки Фити, се се сфаќа:)

На Економика идеме со златното препишување па што биде нека биде.

А како мислиш да препишуваш :)
Па од овие два колоквиума заклучив дека асистентите нит те гледаат што правиш нит ништо, само ако слушнат галама викаат прекини ( може на мене ми се паднале такви лајтери ) ... Инаку ќе си спремам мали ливченца со дефиниции и некој поважни работи и со господ напред понатаму, да не послужи среќата само :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom